گل و گياه ظرافت گل و گياه ظرافت .

گل و گياه ظرافت

تاثير كود نيتروژن در رشد گياهان

كود نيتروژن يكي از كودهاي مهم براي رشد گياهان به‌حساب مي‌آيد. نيتروژن نقش حياتي و اساسي در رشد گياه و ايجاد شاخ و برگ سالم دارد. كود نيتروژن ماده معدني و آلي است كه حاوي نيتروژن است و براي بهبود عملكرد به خاك اعمال مي‌شود. كود نيتروژن يكي از عوامل اصلي براي بهبود كشت در غلات است. كود نيتروژن به دليل ارزاني و كارايي بسيار در بهبود كشت و دسترسي آسان به آن، در سال‌هاي اخير بسيار مورداستفاده كشاورزان قرار مي‌گيرد.

مقدار كود نيتروژن مستقر شده به تركيب خاك بستگي دارد كه در آن گياهان كشت مي‌شوند. محتواي نيتروژن كافي در خاك، به‌طور مستقيم بر رشد و نمو گياهان تأثير مي‌گذارد. كمبود كود نيتروژن در گياهان مي‌تواند با ظاهر آن مشخص شود: برگ‌ها كوچك‌تر مي‌شوند، رنگ را از دست مي‌دهند يا زرد مي‌شوند، سريع مي‌ميرند، رشد و رشد سريع رشد مي‌كند و شاخه‌هاي جوان رشد مي‌كنند.

كود نيتروژن

اثر كود نيتروژن به شكل نيترات پتاسيم در گياهان، بهبود كيفيت و افزايش ميزان محصول مي‌باشد. پس از لقاح، پالپ ميوه‌ها و انواع توت‌ها به‌طور كامل با قند ميوه اشباع مي‌شود و اندازه ميوه‌ها افزايش مي‌يابد. اگر شما در مرحله تخم‌گذاري تخمدان‌ها پانسمان كنيد، پس‌ازآن ميوه عمر مفيد ميوه را افزايش مي‌دهد، آن‌ها ديگر ظاهر اوليه، سلامت و طعم خود را حفظ خواهند كرد

اگرچه كود نيتروژن به‌صورت شيميايي حاوي نيتروژن در بازار موجود هستند و مي‌توان آن‌ها را خريد اما اگر به باغباني علاقه‌مند باشيد روش‌هاي ارگانيك و طبيعي هم وجود دارد كه مي‌توان از آن‌ها كود نيتروژن موردنياز گياه را استخراج كرد. اين روش بر پايه دانستن عناصر وجودي محصولات طبيعي قابل مخلوط شدن در خاك است كه بتوان با آن‌ها كود نيتروژن توليد كرد.

مراحل انجام توليد كود نيتروژن

عنصر نيتروژن يكي از مهم‌ترين عناصر غذائـي موردنياز گياهان است. در اينجا به شما چگونگي توليد كود نيتروژن به روش كمپوست را به شما آموزش مي‌دهيم.

يك) كمپوست درست كنيد

كمپوست چيزي غير از مواد آلي و ارگانيك تجزيه شده نيست. مقدار متوسطي كمپوست حاوي مواد مغذي مفيد از جمله پتاسيم، فسفر و نيتروژن است. باكتري‌هاي موجود در كمپوست مواد را به آمونيوم تجزيه مي‌كنند، سپس به‌طور طبيعي توسط ساير باكتري‌ها به نيترات تبديل مي‌شود كه گياهان مي‌توانند آن را از طريق ريشه جذب كنند. كمپوستي كه از مواد نيتروژن دار مانند سبزي‌ها آبدار و ميوه‌ها درست شده باشد بيشترين مقدار نيتروژن نسبت به بقيه كمپوست ها در خاك توليد مي‌كند.

كود نيتروژن

دو) تركيب با پودر خون

براي تهيه كود نيتروژن كودهايي كه مواد خود را در خاك سريع آزاد مي‌كنند را با دوز مناسبي پودر خون تركيب كنيد. كنجاله خون يك محصول ارگانيك است كه از خون خشك تهيه مي‌شود و سيزده درصد آن را نيتروِژن تشكيل مي‌دهد كه ميزان قابل‌توجهي است. مي‌توانيد پودر خون را روي سطح بالايي خاك بپاشيد يا اينكه در آب بريزيد و با آن خاك را آبياري كنيد. كنجاله خون به دليل سرعت عمل بالا منبع خوب نيتروژن براي كاهو و ذرت محسوب مي‌شود. كنجاله خون به مانند يك كاتاليزور در اجزا كمپوست رفتار مي‌كند زيرا روند تجزيه را تسريع مي‌بخشد.

سه) پودر خرچنگ، كنجاله پر يا چرمي

اگر مي‌خواهيد از كودهايي كه مواد خود را در خاك آهسته آزاد مي‌كنند استفاده كنيد از پودر خرچنگ، كنجاله پر يا چرمي استفاده كنيد. اين محصولات به ترتيب از خرچنگ آسياب شده، پرها و چرم پوست گاو ساخته شده‌اند و هر كدام حاوي مقدار مناسبي كود نيتروژن هستند. اين اجزا همه با سرعت خيلي كم تجزيه مي‌شوند و براي گياهاني كه نياز سريع به كود نيتروژن دارند به‌موقع و به مقادير كافي نيترات قابل‌استفاده فراهم نمي‌كنند. بااين‌حال از آنجا كه در طول فصل رشد مي‌توانند به‌طور ثابتي نيتروژن توليد كنند مي‌توان از آن‌ها در مخلوط كودها و كمپوست ها استفاده كرد.

چهار) چوب و خاك‌هاي بيولوژيك را هم مي‌توانيد استفاده كنيد

خاك بايو تصفيه شده، خاك اره، تراشه‌هاي چوب و لجن فاضلاب (كه قبلاً تصفيه شده باشند) همگي حاوي نيتروژن هستند و در كودهاي ازته مورداستفاده قرار مي‌گيرند. البته بايو خاك‌هاي مطمئن و كنترل شده استفاده كنيد در غير اين صورت، ضرر اين محصولات بيشتر از سود بالقوه‌اي است كه مي‌توانند برسانند. علاوه بر اين چون به‌آرامي تجزيه مي‌شوند و نيتروژن كمي دارند حتي منبع كافي كود نيتروژن هم محسوب نمي‌شوند. با اينكه كودهاي خاك بايو بهترين انتخاب نيستند اما مواد مغذي موردنياز به خاك اضافه مي‌كند. تراشه چوب هم باعث نگه‌داشتن مستحكم ريشه در خاك مي‌شود.

كود نيتروژن

براي خريد كود نيتروژن و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: كود، نيتروژن، خريد كود، فروشگاه كود، كود نيتروژن، npk، كود npk،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۹ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۵۹:۴۲ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

نقش كود فسفر در رشد و نمو گياهان

كود فسفر چيست؟

P متعلق به خانواده نيتروژن (گروه ۱۵ جدول تناوبي) است. اين ماده به‌عنوان يكي از عناصر جهت رشد و نمو گياهان لازم و ضروري است. رشد جمعيت و نياز بشر به غذا، اهميت اين كودها را در سال‌هاي اخير بسيار بيشتر نموده است. در اين مقاله با كود فسفر بالا (مايع و جامد) چگونگي مصرف و خواص آن‌ها، بهترين منابع آن براي خاك، علائم ظاهري كمبود P و مكانيسم كمبود در گياهان بيشتر آشنا خواهيد شد.

فسفر طبيعي در خاك

مقدار كل P در اكثر خاك‌هاي سطحي كم و ميزان آن در خاك بسيار متغير است. اين مقدار با ميانگين خاك ۱۴/۰ درصد نيتروژن و ۰٫۸۳ درصد پتاسيم در خاك مقايسه مي‌شود. اين عنصر در خاك‌ها به‌صورت ارگانيك و به‌صورت غير ارگانيك (معدني) يافت مي‌شود و محلول آن در خاك كم است. بين فاز جامد در خاك و فاز محلول خاك تعادل وجود دارد. گياهان تنها مي‌توانند بخش حل شده در محلول خاك را به خود اختصاص دهند و از آنجا كه بيشتر فسفر خاك در تركيبات شيميايي پايدار وجود دارد، فقط مقدار كمي فسفر در هر زمان معين در دسترس گياه است. بعد از جذب مقدار موجود در محلول خاك توسط ريشه گياهان، جهت برقراري تعادل اين ماده از فاز جامد به فاز محلول وارد مي‌شود.

كود فسفر

انواع تركيبات موجود در خاك

تركيبات موجود بيشتر توسط pH خاك و با توجه به نوع و ميزان مواد معدني موجود در خاك تعيين مي‌شود. تركيبات معدني P معمولاً حاوي آلومينيوم، آهن، منگنز و كلسيم است. در خاك‌هاي اسيدي اين ماده تمايل به واكنش با آلومينيوم، آهن و منگنز دارد، درحالي‌كه در خاك‌هاي قليايي تمايل واكنش بيشتر با كلسيم است. دامنه بهينه pH براي حداكثر در دسترس بودن ۶٫۰-۷٫۰ است. در بسياري از خاك‌ها تجزيه مواد آلي و باقيمانده محصولات زراعي به مقدار فسفر موجود در خاك كمك مي‌كند.

عوامل مؤثر بر ميزان موجود در خاك

نوع ماده تشكيل دهنده خاك

درجه هوازدگي و فرسايش

شرايط آب و هوايي

ميزان استفاده از كود و برداشت محصول

عوامل مؤثر بر قابليت دسترسي در خاك

PH خاك

حداكثر در دسترس بودن اين عنصر عموماً در محدوده pH 6 تا ۷ رخ مي‌دهد

تغذيه متعادل محصولات زراعي

منابع كافي از ساير مواد مغذي گياهي باعث افزايش جذب اين عنصر از خاك مي‌شود. استفاده از اشكال ازت آمونيومي با P باعث افزايش جذب آن از كود در مقايسه با استفاده از كود فسفر به تنهايي يا استفاده از كودهاي N و P به‌طور جداگانه مي‌شود.

مواد آلي خاك

خاك‌هايي كه داراي مواد آلي بالاي مي‌باشند حاوي مقادير قابل توجهي P آلي هستند و مي‌تواند آن را براي رشد گياه فراهم كند.

نوع رس خاك

ذرات رسي تمايل دارند كه فسفر را در خاك حفظ يا ثابت كنند. در نتيجه خاك‌هاي ريز بافت مانند خاك‌هاي لومي رسي داراي ظرفيت تثبيت بيشتري نسبت به خاك‌هاي شني و درشت هستند.

زمان‌بندي استفاده از كود فسفر

تثبيت P خاك با زمان تماس بين بخش محلول و ذرات خاك افزايش مي‌يابد. در نتيجه استفاده كارآمدتر از كود فسفر بالا به‌طوركلي اندكي قبل از كاشت محصول حاصل مي‌شود.

دما، تخلخل، رطوبت و تراكم خاك

جذب اين عنصر توسط گياه با دماي پايين و هوادهي ضعيف خاك كاهش مي‌يابد. رطوبت بيش از حد خاك يا تراكم خاك باعث كاهش اكسيژن خاك و كاهش توانايي ريشه‌هاي گياه در جذب آن از خاك مي‌شود. تراكم باعث كاهش فضاي منافذ و در نتيجه هوادهي در ناحيه ريشه مي‌شود.

فسفر در گياه

اين عنصر در همه سلول‌هاي زنده گياهي و حيواني وجود دارد و جزء عناصر ضروري براي رشد گياه است به گونه‌اي كه هيچ عنصر ديگري نمي‌تواند جايگزين آن شود. فسفر براي رشد ريشه بسيار مهم است ازاين‌رو سالانه بايد قبل از كاشت يا در زمان كاشت محصولات زراعي در منطقه‌اي كه بذر جوانه مي‌زند بكار رود. چون كه فسفر در خاك متحرك نيست و براي جذب بايد در تماس با سيستم ريشه باشد. از جمله عوامل اصلي جهت در دسترس بودن ميزان فسفر بالا در خاك براي گياهان شامل: غلظت يون فسفات در محلول خاك و توانايي خاك جهت باز گرداندن آن به محلول خاك در هنگام برداشت توسط ريشه گياه است كه اصطلاحاً ظرفيت بافري خاك گفته مي‌شود.

گياهان فسفر را از محلول خاك به‌صورت يون HPO4-2 يا H2PO-4. جذب مي‌كنند نسبت جذب اين دو شكل توسط pH خاك تعيين مي‌شود، در pH بالاتر خاك، بيشتر HPO4-2 را جذب مي‌كند. از آنجا كه غلظت P در محلول خاك كم است، گياهان اكثراً از جذب فعال در برابر شيب غلظت استفاده مي‌كنند (غلظت P در ريشه‌ها نسبت به محلول خاك بيشتر است).

كود فسفر

نقش فسفر در گياه

فسفر جزئي از ساختار اسيد نوكلئيك پيچيده گياهان است كه سنتز پروتئين را تنظيم مي‌كند. بنابراين، P در تقسيم سلولي و رشد بافت جديد بسيار مهم است.

وجود در ساختار ديواره سلولي گياهان

نقش در گرفتن و تبديل انرژي خورشيد به تركيبات گياهي

ساختارهاي DNA و RNA توسط پيوندهاي P به هم مرتبط هستند.

غلظت فسفر ريشه باعث برقراري تعادل عناصر كم مصرف در برگ مي‌شود

توسعه و تحريك شدن ريشه

افزايش ساقه و استحكام ساقه

شكل‌گيري گل و توليد بذر

يكنواخت‌تر و زودرس‌تر شدن محصول

بهبود در كيفيت محصول

افزايش مقاومت در برابر بيماري‌هاي گياهي

علائم كمبود در گياه

رشد گياهان در شرايط كمبود P بسيار كم است و گياهان غالباً داراي رنگ غيرطبيعي سبز تيره هستند. در اوايل بهار در خاك‌هاي كه داراي كمبود هستند، قند موجود در گياهان مي‌توانند رنگ‌دانه‌هاي آنتوسيانين را جمع كرده و باعث ايجاد رنگ بنفش مايل به قرمز شوند. لازم به ذكر است كه اين علائم كمبود شديد هستند و محصولات ممكن است بدون اينكه كمبودهاي مشخصي نشان دهند به‌خوبي به كاربرد كود فسفر بالا پاسخ دهند. به‌طوركلي علائم كمبود شامل رشد كم رنگ و رنگ بنفش تيره برگ‌هاي مسن‌تر، كاهش گلدهي و پيشرفت سيستم ريشه است. در بيشتر گياهان اين علائم هنگامي ظاهر مي‌شوند كه غلظت در برگ‌ها كمتر از ۲/۰ درصد باشد.

موارد شباهت كمبود P با N

رشد قسمت هواي و ريشه هر دو كند يا متوقف مي‌شود. برگ‌ها كوتاه، باريك و نازك مي‌شوند.

ظهور شكوفه و جوانه برگي كم مي‌شود.

جوانه‌هاي كناري ممكن است به خواب بروند يا از بين بروند.

اين علائم بين N و P مشترك مي‌باشند علت شباهت كمبود N و P در گياه ممكن است به علت شباهت فعاليت‌هاي اين دو عنصر در گياه باشد به‌گونه‌اي كه هر دو عنصر نقش اساسي در متابوليسم گياهي دارند.

روش‌هاي تشخيص دقيق كمبود

آناليز خاك

آناليز گياه

مشاهده علائم ظاهري

روش توليد كودهاي فسفاته

كود فسفر از سنگ فسفات ساخته مي‌شوند كه در بعضي مواد به دليل هزينه‌هاي توليد و حمل‌ونقل به‌صورت خاك فسفات مستقيم مورداستفاده قرار مي‌گيرد. در فرآيند توليد از تركيب سنگ فسفات (آپاتيت) با اسيد سولفوريك سوپر فسفات ساده كه حدود ۹۰ – ۸۵ درصد محلول در آب است توليد مي‌شود.

از واكنش اسيد فسفريك با آپاتيت سوپر فسفات تريپل (TSP) و با آمونياك مونوآمونيوم فسفات (MAP) و دي آمونيوم فسفات (DAP) توليد مي‌شود و در صورتي كه بتوان اسيد فسفريك را گرم كرد تا آب موجود در آن خارج شود و با آمونياك واكنش دهد پلي فسفات آمونيوم توليد مي‌شود. استفاده بي‌رويه از كود فسفر باعث اختلال در جذب ساير عناصر ازجمله آهن، روي و منگنز مي‌شود.

در كود فسفر ميزان درصد P به‌صورت درصد فسفو پنت اكسيد (P2O5) بيان مي‌شود كه براي به دست آوردن ميزان درصد P از ضريب ۰٫۴۳۷ استفاده مي‌شود. مثال كود كامل ۱۲٫۲۴٫۱۲ كه حاوي ۲۴ درصد P2O5 است حاوي ۱۰٫۵ درصد P است.

۱۰٫۵=۰٫۴۳۷ * ۲۴

راهكارهاي بهبود استفاده از كود فسفر در خاك

اصلاح خصوصيات خاك سطحي

مديريت خاك سطحي

مديريت منابع فسفاته

بهينه‌سازي استفاده از كود فسفر

از طريق زمان‌بندي مناسب و مقدار اقتصادي كه معمولاً اين كودها را به‌صورت رديفي در هنگام كاشت محصول و يا به‌صورت پخش در سطح خاك هنگام شخم بكار مي‌روند.

دلايل استفاده بهينه از اين كودها

منبعي كه كود فسفر از آن توليد مي‌شوند (سنگ فسفات و خاك فسفات) بسيار محدود و تجديدناپذير است بنابراين بايد از كود P به‌طور مؤثري استفاده شود.

در كشورهاي در حال توسعه كه به افزايش توليد مواد غذايي جهت بهبود معيشت مردم توجه ويژه‌اي دارند، حفظ و بهبود وضعيت اين عنصر در خاك براي رشد محصولات غذايي موردنياز از اهميت بالايي برخوردار است.

مصرف بي‌رويه از كود فسفر بالا در خاك (كودهاي شيميايي و كودهاي آلي) يكي از دلايل عمده آلودگي آب‌هاي سطحي به اين عنصر است كه اين عامل باعث ايجاد خسارات جبران‌ناپذيري به محيط زيست مي‌شود.

كودد فسفر

نكات قابل توجه

در هنگام كاشت بذر حتماً كود فسفر را در نزديك آن به خاك اعمال كنيد. اين كار در خاك‌هاي با فسفر پايين مي‌تواند بسيار مفيد باشد. در صورتي كه خاك شما از ميزان فسفر پاييني برخوردار است و كود را بر روي خاك پخش مي‌كنيد، احتمال جذب اين عنصر توسط گياه بسيار پايين‌تر مي‌باشد.

پيش از استفاده از اين كود فسفر مي‌توانيد آهك را به خاك‌هاي اسيدي اعمال كنيد تا pH خاك را تا حدودي افزايش دهد. زماني كه pH به بالاتر از ۵ برسد، آلومينيوم موجود در خاك كاهش مي‌يابد و در نتيجه فسفر با آلومينيوم خاك وارد واكنش نمي‌شود و بيشتر در دسترس گياه قرار خواهد گرفت.

P مي‌تواند به سرعت با آهن و آلومينيوم موجود در خاك به‌خصوص زماني كه pH پايين‌تر از ۵ است واكنش دهد و آن را از دسترس گياه خارج نمايد. در نتيجه قليايي نمودن خاك يكي از نكاتي است كه براي در دسترس پذيرتر نمودن اين عنصر براي گياه بايد همواره به آن توجه نمود.

pH نكته‌اي است كه همواره بايد در هنگام استفاده از اين كودها به آن‌ها توجه نمود. بهترين pH براي جذب اين عنصر توسط گياهان در حدود ۶٫۵ الي ۷ گزارش شده است. در pH هاي بالاتر از ۷ نيز فسفات‌هاي كلسيم تشكيل مي‌شود كه مانع از جذب اين عنصر براي گياه مي‌شوند.

براي خريد كود فسفر و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: كود، فسفر، خريد كود، فروشگاه كود، كود فسفر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۵۵:۵۱ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

كود پتاس و تاثير آن بر سلامت گياه

كود پتاس يكي از مهم‌ترين منابع تأمين عنصر پتاسيم در گياهان محسوب مي‌شود. عنصر پتاسيم نظير ساير ريزمغذي‌ها يكي از مهم‌ترين عناصر ميكرو گياهان است. اين عنصر ارزشمند بسياري از فرآيندهاي فيزيولوژيك گياهان را هدايت مي‌كند هرچند كه در مقادير كم موردنياز گياهان است. گياهان در كمبود پتاسيم مقاومت خودشان را به تنش‌ها، آفات و بيماري‌ها از دست مي‌دهند همچنين با اين كمبود پتاسيم فرآيندهاي مهمي نظير تنفس سلولي، فتوسنتر، تبخير و تعرق دچار اختلال مي‌گردد. بنابراين شناخت علائم كمبود عنصر پتاسيم و رفع نياز گياه در اولويت برنامه تغذيه زارعين و گلخانه داران قرار خواهد گرفت.

پتاس چيست؟

پتاس نمكي غني از پتاسيم است كه از رسوبات زيرزميني كه ميليون‌ها سال پيش از تختخواب‌هاي دريايي تبخير شده استخراج شده است. پتاسيم يك عنصر اساسي براي زندگي گياهان، حيوانات و حيوانات است. اصطلاح پتاس به گروهي از مواد معدني و مواد شيميايي پتاسيم اطلاق مي‌شود. اين تركيب، كلريد پتاسيم، يك نيروي مسلط در بازار جهاني پتاس است.

پتاسيم يك عنصر مهم است زيرا وقتي كمبود پتاسيم در خاك وجود دارد، از كود پتاس براي كمك به افزايش عملكرد محصولات زراعي و بهبود كيفيت گياه استفاده مي‌شود. پتاسيم گياهان را از درجه حرارت شديد محافظت مي‌كند. اين گياه به گياهان در مبارزه با استرس و بيماري كمك مي‌كند و از آفات مانند علف‌هاي هرز و حشرات جلوگيري مي‌كند.

كود پتاس

اهميت پتاسيم در كشاورزي

پتاسيم در كشاورزي و باغداري خاك بسيار مهم است. به‌عنوان ماده تشكيل دهنده كودهاي مصنوعي استفاده مي‌شود. به نظر مي‌رسد كود پتاس باعث افزايش عملكرد محصول، توليد غلات غني از نشاسته و پروتئين گياهان مي‌شوند. علاوه بر اين، كودهاي پتاسيم ممكن است به بهبود ايمني گياهان نسبت به تغييرات آب‌وهوا، بيماري‌ها و نماتدها كمك كند. پتاسيم بيشتر در هيدروپونيك براي بهبود رشد ريشه و تقويت تحمل به خشكي مورداستفاده قرار مي‌گيرد. همچنين ساختمان سلولز را تقويت كرده و در نتيجه مسكن را كاهش مي‌دهد

كود پتاس به گياهان در مقابل استرس، آفات و بيماري‌ها كمك مي‌كند. علاوه بر نقش اساسي در فرآيندهاي متابوليك گياهان، پتاسيم، در صورت تهيه كافي، به گياهان كمك مي‌كند تركيبات دفاعي توليد كنند كه به آن‌ها در مبارزه با آفات كمك مي‌كند. غلظت كافي پتاسيم در گياهان همچنين سلول‌ها و بافت ها را سخت مي‌كند، در برابر نفوذ عوامل بيماري‌زا و آفات حشرات و ترميم هرگونه بافت آسيب ديده. تأمين منابع كافي پتاسيم به محصولات زراعي بهترين راه براي كاهش نياز آن‌ها به درمان‌هاي كنترل آفات است.

پتاسيم و تغذيه متعادل گياهان زراعي

براي به دست آوردن حداكثر پاسخ به كود پتاس، منابع كافي براي ساير مواد مغذي گياه موردنياز است. با اين حال، چندين رابطه منحصربه‌فرد بين پتاسيم و ساير مواد مغذي وجود دارد. لقاح با پتاسيم بالا مي‌تواند ميزان منيزيم موجود در گياه را كاهش دهد و ممكن است منجر به كمبود منيزيم محصولات زراعي كه در خاك‌هايي توليد مي‌شوند كه از نظر منيزيم كم هستند، شود. اين مشكل اغلب با محصولاتي كه در خاك‌هاي شني رشد مي‌كنند، به‌ويژه در خاك‌هاي دشت ساحلي جنوب ايالات متحده آمريكا روبرو مي‌شويم.

برعكس، محصولات زراعي كه در خاك‌هاي منيزيم پر از منيزيم رشد مي‌كنند، مي‌توانند دچار كمبود پتاسيم شوند، به‌خصوص اگر خاك‌هاي داراي فسفر بالا و پتاسيم كم باشند. اين مشكل به‌ويژه در خاك‌هاي دشت سيل رودخانه مي سي‌سي پي شديد است. شستشوي پتاسيم در خاك‌هاي اسيدي و شني ممكن است با آهك زدن خاك به pH 6.2 تا ۶٫۵ كاهش يابد. با اين حال، كاربردهاي زياد سنگ آهك به خاك كم پتاسيم ممكن است كمبود پتاسيم محصولات زراعي را كه در آن خاك‌ها رشد مي‌كنند، القا كند.

كود پتاس

عملكرد پتاسيم در گياهان

پتاسيم در اصل نقش مهمي در فرآيندهاي فيزيولوژيكي گياه دارد. بنابراين براي رشد مناسب و تكثير در گياهان در مقادير زيادي موردنياز است. اين ماده پس از نيتروژن بسيار مهم است زيرا مواد مغذي موردنياز گياهان است. همچنين به دليل عامل مؤثر در تعدادي از فرآيندهاي بيولوژيكي و شيميايي موجود در گياهان، ماده مغذي با كيفيت ناميده مي‌شود. در اينجا دليل پتاسيم در گياهان مهم است:

پتاسيم تنظيم باز و بسته شدن روزنه‌ها را انجام مي‌دهد بنابراين جذب دي اكسيد كربن را تنظيم مي‌كند بنابراين باعث افزايش فتوسنتز مي‌شود.

اين ماده باعث فعال شدن آنزيم‌هاي مهم بيوشيميايي براي توليد آدنوزين تري فسفات مي‌شود انرژي براي ساير فرايندهاي شيميايي و فيزيولوژيكي مانند دفع مواد زائد در گياهان تأمين مي‌كند.

اين ماده درآب و ساير نمك‌ها در بافتهاي گياهي و سلول‌ها نقش دارد.

پتاسيم همچنين پروتئين و نشاسته را در گياهان تسهيل مي‌كند.

آنزيم‌هاي مسئول عملكردهاي خاص را فعال مي‌كند.

كود پتاسيم باعث افزايش محصول مي‌شود زيرا:

رشد ريشه را افزايش داده و تحمل به خشكي را بهبود مي‌بخشد.

سلولز ساخته و مسكن را كاهش مي‌دهد.

حداقل ۶۰ آنزيم درگير در رشد را فعال مي‌كند.

كمك به فتوسنتز و تشكيل مواد غذايي.

به انتقال قندها و نشاسته‌ها كمك مي‌كند.

غلات غني از نشاسته توليد مي‌كند.

پروتئين گياهان را افزايش مي‌دهد.

باعث حفظ تورگور، از بين رفتن آب و پژمردگي مي‌شود.

به عقب ماندگي در گسترش بيماري‌هاي زراعي و نماتد كمك مي‌كند.

جذب پتاسيم توسط محصولات زراعي:

زمان جذب پتاسيم با گياهان مختلف متفاوت است. با اين حال، گياهان به‌طوركلي اكثر پتاسيم خود را در مرحله رشد زودرس نسبت به نيتروژن و فسفر جذب مي‌كنند.

آزمايش‌هاي مربوط به جذب پتاسيم توسط ذرت نشان داد كه ۷۰ تا ۸۰ درصد با زمان ابريشم جذب مي‌شود و ۱۰۰ درصد آن نيز سه تا چهار هفته پس از ابريشم جذب مي‌شود. انتقال پتاسيم از برگ و ساقه به دانه بسيار كمتر از فسفر و ازت بود. مدت زمان تشكيل دانه ظاهراً براي تأمين پتاسيم مهم نيست.

جذب پتاسيم

در دسترس بودن و جذب زياد پتاسيم توسط گياهان از خاك با عوامل مختلفي متفاوت است. ميزان تنفس توسط گياهان تا حد زيادي عامل تعيين‌كننده جذب مناسب و انتقال پتاسيم توسط گياهان است. جذب آن به انرژي كافي بستگي دارد. پتاسيم نقش مهمي در محل قرارگيري مواد مغذي اساسي، آب و ساير مواد موجود در ريشه از طريق ساقه به برگ‌ها دارد. همچنين از طريق كودهايي به شكل كا ۲ او تهيه مي‌شود.

بافتهاي گياهي فرم موجود در اين كودها را تجزيه و تحليل كرده و آن را به شكل زيستي بيشتري تبديل مي‌كنند. به شكل يون‌هاي پتاسم جذب مي‌شود. اين پتاسيم قابل تعويض است زيرا مي‌توان آن را با ساير يون‌هاي مثبت (كاتيون‌ها) مانند هيدروژن، كلسيم و منيزيم جايگزين كرد. اين مبادله به سرعت و به دفعات اتفاق مي‌افتد. پتاسيم موجود در محلول خاك ممكن است توسط گياه جذب شود يا با آبشويي از خاك از بين برود به‌خصوص در خاك‌هاي شني و درشت.

علائم كمبود پتاسيم

پتاسيم يك عنصر بسيار متحرك در گياه است و از بافت پيرتر به جوان‌تر منتقل مي‌شود. در نتيجه، علائم كمبود كود پتاس معمولاً ابتدا در برگ‌هاي پايين گياه رخ مي‌دهد و با افزايش شدت كمبود، به سمت بالا پيش مي‌رود. يكي از شايع‌ترين علائم كمبود پتاسيم، سوزش زرد يا شليك (كلروز) در حاشيه برگ است.

در موارد شديد، حاشيه شاخه‌اي برگ ممكن است خارج شود. با اين حال، با محصولات پهن برگ، مانند سويا و پنبه، ممكن است كل برگ ريخته شود و در نتيجه دفع زودرس محصول باشد. محصولات كمبود كود پتاس به آرامي رشد مي‌كنند و داراي سيستم ريشه‌اي ضعيف نيستند. ساقه‌ها ضعيف هستند و جاي دادن محصولات غلات مانند ذرت و دانه‌هاي كوچك متداول است.

حبوبات براي پتاسيم خاك رقيب خوبي ندارند و غالباً توسط چمنزارهاي مرتع چمنزار شلوغ هستند. هنگامي كه كود پتاس كافي نيست، ممكن است كشتن زمستان محصولات زراعي چند ساله مانند يونجه و علفزار رخ دهد.

كود پتاس

انتخاب منبع مناسب پتاسيم

به منظور حفظ باروري خاك، بهبود محصول، بهبود عملكرد محصول و يا كيفيت محصول، آن‌ها يا به‌صورت مستقيم روي گياه (شاخ و برگ) استفاده مي‌شوند و يا به محلول‌هاي آبي اضافه مي‌شوند.

اصول كاربرد كود پتاس

استفاده مؤثر از تمام مواد مغذي شامل به‌كارگيري ميزان صحيح استفاده شده و گسترش يكنواخت است. اين بدان معناست كه بايد پراكندگي كودها و پاششهاي كود كاليبره شوند تا ميزان مناسب كود مورداستفاده را ارائه دهند. به‌طور صحيح تنظيم شوند تا به‌طور مساوي در عرض دوره (الگوي پخش عرضي) پخش شود. الگوي گسترش طولي نيز اهميت دارد، اما در عمل ما به توليدكنندگان متكي هستيم.

تنظيم الگوي گسترش براي كودهاي جامد با آزمايش پخش‌كننده حاصل مي‌شود كه توسط اپراتورهاي آموزش ديده با سيني و يك برنامه رايانه‌اي انجام مي‌شود. اين يك كار تخصصي است و بايد از اعضاي طرح ملي پخش اسپايدر استفاده شود.

انواع كودهاي پتاس

كود پتاس در انواع مختلف و تركيبات گوناگون به بازار معرفي شده‌اند. وجه مشترك تمامي اين كودها در حضور عنصر ارزشمند پتاسيم است. عنصر پتاسيم با عنصر كلر در تركيب شيميايي يك نوع از كود پتاس به نام پتاسيم كلرور همراه شده است. در تركيباتي ديگر عنصر پتاسيم با عنصر نيتروژن يا گوگرد تركيبات پتاسيم نيترات يا پتاسيم سولفات را تشكيل مي‌دهند. درصد حضور پتاسيم در هر يك از تركيبات بسته به فرمول شيميايي آن تركيب متفاوت است، شناخت تركيبات حاوي عنصر پتاسيم موجب مي‌شود كه با علائم كمبود پتاسيم در هر گياه بسته به شرايط منطقه و گياه موردنظر چاره جويي شود.

براي خريد كود پتاس و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: كود، پتاس، خريد كود، فروشگاه كود، كود پتاسيم، كود پتاس،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۴۳:۵۳ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

انفجار ctr سايت و ارتقا رتبه گوگل در 7 روز

صفحه 1 گوگل رديف 1 گوگل ديگر رويا نيست .

با بسته هاي جستجو و كليك ارگانيك گوگل نسخه كولاك ctr تك تك كلمات كليدي سايت خود را منفجر كنيد !(99.9% CTR)! (تبديل رويا به واقعيت) براي اولين بار توسط شيك رنك ممكن شد در گذشته ارتقا CTR بيش از 10 درصد ممكن نبود و همچنان در هيچ سايت و بسته ديگري امكان پذير نخواهد بود با بسته هاي ابتدايي آغاز كنيد تا به باور اين افتخار پي برده سپس انفجار واقعي را در گوگل بصورت حرفه اي براي كليه كلمات كليدي سايتتان را رقم بزنيد.

فرض كنيد در يك بسته كليك گوگل نسخه كولاك فقط 100 نفر عبارت كليدي سايت شما را جستجو كنند و 100 كليك صورت بگيرد نسبت جستجو و نرخ كليك منجر به افزايش 100% Average CTR مي گردد .

اين فرايند بكلي به گوگل واكنش مثبت و تعامل بازديد كننده گان نسبت به سايت را با جستجو و كليك باكيفيت و ارگانيك ثابت مي كند و بلعكس اگر نرخ جستجو و كليك سايتي در نتايج جستجو گوگل ضعيف باشد با افت و كاهش CTR روبرو بوده و جايگاه كلمات كليدي و سايت تنزل پيدا خواهد كرد.

نكته:

  1.  در اين سرويس كليه جستجو ها و كليك ها از نتايج فارسي با كاربران و IP هاي ايراني خواهد بود كه Dwell Time و زمان ماندگاري هر يوزر از لحظه جستجو و كليك تا خروج از سايت نيز حداقل از 30 ثانيه شروع مي شود و در بسته هاي ويژه تا 2,5 دقيقه متفاوت خواهد بود .
  2.  با توجه به اينكه ما از اين سرويس در پروژه هاي خود استفاده مي كنيم ظرفيت اين سرويس محدود بوده و غير قابل تمديد است

سرويس جستجو و كليك ارگانيك گوگل نسخه كولاك چه كاربردها و امكاناتي دارد :

  • انفجار و ارتقا فوري و همزمان Total Impressions , Total Clicks
  • انفجار و ارتقا فوري 99.9% Average CTR نمونه 1 نمونه 2
  • انفجار و ارتقا فوري Average position
  • ارتقا فوري رتبه سايت و كلمات كليدي در گوگل تا رديف برتر Google
  • ارتقا رنك الكسا ايران و جهاني
  • قابليت انتخاب نوع آي پي ايراني يا خارجي
  • قابليت انتخاب محيط جستجو موبايل يا دسكتاپ
  • قابليت ثبت آمار و نمايش در گوگل سرچ كنسول و Alexa

برچسب: ارتقا ctr،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۵۹:۱۴ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

نقش جلبك دريايي در كشاورزي

استفاده از جلبك دريايي به‌عنوان كود به قرن نوزده برمي‌گردد كه براي اولين بار به‌وسيله ساحل نشينان و جلبك‌هاي قهوه‌اي مورداستفاده قرار گرفت. جلبك‌ها به خاطر دارا بودن ميزان بالاي فيبر از يك طرف نقش مهمي در نرم كردن بافت خاك و حفظ رطوبت و از طرف ديگر به خاطر دارا بودن مواد معدني و عناصر كمياب اهميت دوچنداني دارند. مطالعات مختلف علمي ثابت كرده است كه كارايي اين محصولات (فرآورده‌ها) به‌طور گسترده‌اي در علوم و صنعت باغباني مورد استقبال قرار گرفته است، به‌طوري‌كه بعد از استفاده از اين فرآورده‌ها، افزايش محصول، افزايش جذب مواد غذائي خاك، افزايش مقاومت به آفات خاص، افزايش جوانه‌زني بذر و مقاومت در مقابل يخ‌زدگي را در پي داشته است. به‌هرحال از زمان پي بردن به چنين خواص كارآمدي در جلبك‌ها، به نظر مي‌رسد با توجه به پيشرفت كشاورزي و آبزي‌پروري ارگانيك، بازار رو به رشد فزاينده‌اي داشته باشد.

جلبك‌هاي دريايي به علت داشتن فسفر، ‌پتاسيم و برخي از عناصر كم مقدار در بسياري از مناطق ساحلي به‌عنوان كود بيولوژيكي مورداستفاده قرار مي‌گيرند. برخي از اين جلبك‌ها را با مواد آلي ديگر مخلوط مي‌كنند و براي حاصلخيزي خاك به كار مي‌برند و تعدادي ديگر را مستقيماً به زمين كشاورزي اضافه مي‌نمايند و اجازه مي‌دهند به‌مرورزمان پوسيده و مواد آن‌ها جذب خاك شود.

كود جلبك

اهميت جلبك‌ها

اهميت جلبك‌هاي دريايي به علت دارا بودن عناصر مغذي از قبيل ازت، فسفر، پتاسيم و برخي از عناصر كم مصرف موردنياز گياهان و همچنين به دليل وجود ميزان بالاي فيبر و نقش آن در بهبود خواص فيزيكي و شيميائي و بيولوژيكي خاك و از قبيل افزايش ظرفيت تبادل كاتيوني و بهبود ظرفيت نگهداري آب، تعديل PH و … مشهود است.

ساحل نشينان در بعضي مناطق از جلبك‌هاي دريايي مستقيماً در زمين‌هاي كشاورزي به‌عنوان كود استفاده مي‌كردند، اما عوامل طبيعي از قبيل شوري بالاي خاك، مقادير شن و ماسه و روند كند تجزيه مانع بزرگي از پيشرفت اين كار شد. وجود اين عوامل باعث شد تا بشر به فكر استفاده از جلبك دريايي به‌صورت مايع و پودر غليظ شده و قابل‌حل در آب بيفتد.

با گذشت زمان، پيشرفت علم و تكنولوژي و گسترش صنايع، هر روزه محصولات جديدتري را در راستاي بهبود تغذيه و برآورده شدن آن چه تاكنون امكان‌پذير نبوده است ارائه مي‌دهد. با تكيه بر دانش محققين و تكنولوژي و دانش بومي صنعت توليد كودهاي با كيفيت بالاتر، اقدام به توليد تركيبي استثنائي كرده كه داراي قابليت‌ها و مزايايي است كه در ادامه بيشتر توضيح داده خواهد شد.

مطالعات مختلف علمي ثابت كرد كه كارايي فرآورده‌هاي حاصل از جلبك‌هاي دريايي به‌طور گسترده‌اي در كشاورزي مورد استقبال قرار گرفته و باعث افزايش توليد محصول در واحد سطح و بهبود كيفيت محصولات كشاورزي و افزايش سطح درآمد كشاورزان در نقاط مختلف جهان گرديده است. امروزه استفاده از كودهاي حاوي عصاره جلبك دريايي به‌صورت محلول پاشي و مصرف در خاك در گياهان زراعي و باغي و گلخانه‌اي متداول شده است.

به‌طوركلي عصاره جلبك دريايي حاوي برخي عناصر ماكرو، ميكرو و برخي هورمون‌هاي رشد يا تنظيم كننده‌هاي گياهي، آمينواسيدها، پلي ساكاريدها، بتائين ها و …است. تركيبات هورموني و مواد تنظيم‌كننده رشد مانند جيبرلين، اكسين ها و سيتوكنين ها در عصاره جلبك دريايي در طويل شدن سلولي، ايجاد گل، رشد برگ، سبز كردن بذر، افزايش طول ميان گره‌ها، افزايش اندازه ميوه، كيفيت ميوه، تأخير در رسيدن ميوه‌ها، يكدست شدن ميوه‌ها، كاهش اثر برخي آفات و بيماري‌هاي گياهي مؤثر است.

كود جلبك

برخي اثرات كاربرد كود جلبك دريايي در گياهان

۱- افزايش تحمل گياهان به استرس

همان طوري كه در بالا اشاره شد محصولاتي كه از كود جلبك دريايي به دست مي‌آيند باعث افزايش تحمل گياهان به استرس و تنش‌هاي ناشي از عوامل محيطي (خشكي، شوري و افزايش دما) و فيزيولوژيكي مي‌شوند. اثرات ضد استرسي مواد ارگانيك كه از جلبك‌هاي دريايي مشتق مي‌شوند به فعاليت سيتوكنين مربوط مي‌باشند. سيتوكنين با تشكيل زانتين، آدنين و پورين را راديكال‌هاي آزاد را كه منجر به استرس مي‌شوند را به‌طور مستقيم مهار مي‌كند. يكي از واكنش‌هاي معمول در سلول‌هاي گياهي كه در نتيجه افزايش تجمع مولكول‌هاي آلي در سيتوپلاسم روي مي‌دهد تنظيم فشار اسمزي است كه به‌منظور موازنه تعديل فشار اسمزي انجام مي‌گيرد. گلايسين بتائين و مانيتول و برخي ديگر از قندها از موادي مي‌باشند كه باعث ايجاد تعادل اسمزي سلول‌هاي گياهي مي‌شوند.

استفاده از كود جلبك دريايي به علت حضور گلايسين بتائين در سلول باعث كاهش اثرات سوء تنش‌هاي محيطي مي‌شود و همچنين باعث افزايش تحمل گياهان نسبت به سرما مي‌شود. به‌علاوه موجب بقاء گياهان در زمان يخ‌زدگي و رشد مجدد در تمام گياهان مي‌شود. مانيتول و بتائين هر دو باعث حفظ تعادل اسمزي سلول‌هاي گياهي مي‌شوند. اين مواد همچنين باعث حفظ ساختار ظاهري سلول مي‌شوند. اين امر باعث مي‌شود تا از دست دادن آب سلول به‌كندي صورت گيرد و در نهايت گياه در برابر تنش‌هاي ناشي از خشكي و كم آبي تحمل بيشتري داشته باشد. نتايج بررسي‌هاي آزمايشگاهي نشان مي‌دهد كه گلايسين بتائين سبب محافظت از غشاي سلول‌هاي ريشه در مقابل اثرات مخرب ناشي از تنش گرما مي‌شود.

۲- تقويت سيستم دفاعي گياهي

پلي ساكاريدهاي سولفاته و اليگوساكاريدهاي با وزن مولكولي كم حاضر در جلبك‌هاي دريايي نشان داده كه داراي انواع فعاليت‌هاي بيولوژيكي هستند. برخي از گزارش‌ها در مورد افزايش خواص ضد قارچي و آنتي‌اكسيداني با استفاده از كود جلبك دريايي را نشان مي‌دهند كه به دليل حضور طيف گسترده‌اي تركيبات فعال بيولوژيكي از قبيل استرول‌ها، فنول ها و اسيدهاي چرب است.

مطالعات در طول چند سال گذشته نشان مي‌دهد كه پلي ساكاريدهاي سولفاته در كود جلبك‌ هاي دريايي قابليت آنتي‌اكسيداني قابل‌ملاحظه دارند. اين تركيبات باعث القاء پاسخ‌هاي دفاعي در گياهان مي‌شوند. لامينارين موجود در كود جلبك دريايي نيز بر روي سيستم دفاعي گياهان تأثير مثبتي مي‌گذارد. در اين مورد مي‌توان محافظت از گياه را از نقش‌هاي مهم كود جلبك دريايي دانست. اين پلي ساكاريد باعث تحريك توليد تنظيم كننده مهم رشد و تقويت كننده سيستم دفاعي گياهان مي‌شود. همچنين اين تركيب (لامينارين) باعث توليد تركيبات ضدقارچي (فيتوالكسين) و توليد آنزيم‌هاي هيدروليز كننده مانند كيتيناز و گلوكاناز باعث مي‌شود.

۳- تأثير بر ميزان رشد ريشه

كاهش رشد ريشه در اثر كاهش دما باعث كم شدن ظرفيت جذب آب و مواد معدني توسط ريشه و به دنبال آن ظهور اثرات ثانويه ناشي از كمبود مواد غذايي و اختلال در رشد گياه مي‌شود. در دماي پايين، انتقال مواد داخل گياه شكل و مقدار انتقال مواد دچار تغيير مي‌شود و در نتيجه رشد ريشه و در نهايت ميزان رشد گياه كاهش مي‌يابد.

همچنين سرما باعث كاهش سنتز آدنوزين تري فسفات و بسياري از تركيبات ديگر از قبيل هورمون‌ها، اسيدهاي آمينه و برخي از ويتامين‌ها در ريشه صورت مي‌گيرد، شده و سرعت انتقال اين مواد به ساقه را كاهش مي‌دهد. بتائين، مانيتول و … از اختلال در رشد ريشه و كاهش رشد در نتيجه تنش دمايي جلوگيري مي‌كنند.

۴- افزايش ميزان فتوسنتز كلروفيل و سبزينگي گياهان

فتوسنتز يكي از فرآيندهاي حساس به دما است. نخستين مكان دريافت تنش سرما مرحله فتوسيستم ۲ كه باعث كاهش عملكرد فتوسيستم ۲ و توقف فعاليت فتوسنتز بر اثر سرما مي‌شود. تنش سرما همچنين سبب اختلال در توليد كلروفيل و بروز آسيب در واكنش‌هاي كلروپلاست ها مي‌گردد. با كاهش بيشتر دما كل فرآيند كلروفيل سازي متوقف مي‌شود و رنگ برگ‌ها به زردي مي‌گرايد كه نشان دهنده كمبود كلروفيل است.

مطالعات مختلف نشان داده كه استفاده از كود جلبك دريايي به دست آمده در گياهان تحت تيمار باعث افزايش ميزان كلروفيل برگ مي‌شود كه به دليل وجود آمينوبوتيرات، گلايسين بتائين و بتائين در عصاره استخراج شده است. همچنين محلول‌پاشي عصاره جلبك دريايي موجب تحريك فتوسنتز شده و منجر به توليد بهتر قند و نشاسته‌ها مي‌شود. در برخي از مطالعات مشاهده شده است كه بهبود فتوسنتز توسط گلايسين بتائين در گياهان تحت تنش سرما، به افزايش كارايي فتوسيستم ۲ مربوط مي‌شود. گلايسين بتائين همانند يك محافظ اسمزي در كلروپلاست هاي گياه تحت تنش عمل مي‌كند.

كود جلبك

نقش جلبك دريايي در محصولات

در مورد گياه سويا افزايش كود جلبك باعث افزايش مقدار پروتئين محصول مي‌شود. در مورد محصول گوجه فرنگي نيز آزمايش‌هايي توسط Crouch و Vanstaden در سال ۱۹۹۷ صورت گرفته است كه مشخص شده ميزان گلدهي و ميزان محصول گوجه فرنگي افزايش يافته و زمان رسيدن ميوه نيز كاهش يافته است. ميزان محصول شلغم نيز در خاك‌هاي ماسه‌اي با افزودن كود جلبك در سال‌هاي اول و دوم افزايش قابل‌توجه اي نشان مي‌دهد و در مورد محصولاتي چون توت فرنگي و كشمش نيز به ترتيب حدود (۱۹ تا ۱۳۳) درصد و (۱۲ تا ۲۷) درصد گزارش شده است.

نتيجه

تركيبات موجود در كود جلبك دريايي مثل لامينارين و فاكويدان موجب افزايش فعاليت ميكروارگانيسم‌هاي مفيد خاك شده و در نتيجه جمعيت قارچ‌هاي بيماري‌زاي خاك را از طريق رقابت كاهش مي‌دهند. محلول‌پاشي منظم اين محصولات مي‌تواند منجر به افزايش توان گياه در مقابله با تنش‌هاي محيطي و فيزيولوژيكي مي‌شود و همچنين باعث ايجاد اختلال در روند فعاليت حشرات مي‌شود. از طرفي با تحريك توليد فيتوالكسين ها در گياهان موجب افزايش مقاومت آن‌ها در برابر انواع بيماري‌ها مي‌شود. كود جلبك دريايي با افزايش غلظت مواد معدني درون سلول‌هاي گياهي، باعث غليظ تر شدن شيره آوندهاي گياه اي شده و در نتيجه منجر به افزايش مقاومت گياهان به سرمازدگي مي‌شود.

براي خريد كود جلبك و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: كود، جلبك دريايي، خريد كود، فروشگاه كود، كود جلبك،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۴۴:۴۰ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

نقش جلبك دريايي در كشاورزي

استفاده از جلبك دريايي به‌عنوان كود به قرن نوزده برمي‌گردد كه براي اولين بار به‌وسيله ساحل نشينان و جلبك‌هاي قهوه‌اي مورداستفاده قرار گرفت. جلبك‌ها به خاطر دارا بودن ميزان بالاي فيبر از يك طرف نقش مهمي در نرم كردن بافت خاك و حفظ رطوبت و از طرف ديگر به خاطر دارا بودن مواد معدني و عناصر كمياب اهميت دوچنداني دارند. مطالعات مختلف علمي ثابت كرده است كه كارايي اين محصولات (فرآورده‌ها) به‌طور گسترده‌اي در علوم و صنعت باغباني مورد استقبال قرار گرفته است، به‌طوري‌كه بعد از استفاده از اين فرآورده‌ها، افزايش محصول، افزايش جذب مواد غذائي خاك، افزايش مقاومت به آفات خاص، افزايش جوانه‌زني بذر و مقاومت در مقابل يخ‌زدگي را در پي داشته است. به‌هرحال از زمان پي بردن به چنين خواص كارآمدي در جلبك‌ها، به نظر مي‌رسد با توجه به پيشرفت كشاورزي و آبزي‌پروري ارگانيك، بازار رو به رشد فزاينده‌اي داشته باشد.

جلبك‌هاي دريايي به علت داشتن فسفر، ‌پتاسيم و برخي از عناصر كم مقدار در بسياري از مناطق ساحلي به‌عنوان كود بيولوژيكي مورداستفاده قرار مي‌گيرند. برخي از اين جلبك‌ها را با مواد آلي ديگر مخلوط مي‌كنند و براي حاصلخيزي خاك به كار مي‌برند و تعدادي ديگر را مستقيماً به زمين كشاورزي اضافه مي‌نمايند و اجازه مي‌دهند به‌مرورزمان پوسيده و مواد آن‌ها جذب خاك شود.

كود جلبك

اهميت جلبك‌ها

اهميت جلبك‌هاي دريايي به علت دارا بودن عناصر مغذي از قبيل ازت، فسفر، پتاسيم و برخي از عناصر كم مصرف موردنياز گياهان و همچنين به دليل وجود ميزان بالاي فيبر و نقش آن در بهبود خواص فيزيكي و شيميائي و بيولوژيكي خاك و از قبيل افزايش ظرفيت تبادل كاتيوني و بهبود ظرفيت نگهداري آب، تعديل PH و … مشهود است.

ساحل نشينان در بعضي مناطق از جلبك‌هاي دريايي مستقيماً در زمين‌هاي كشاورزي به‌عنوان كود استفاده مي‌كردند، اما عوامل طبيعي از قبيل شوري بالاي خاك، مقادير شن و ماسه و روند كند تجزيه مانع بزرگي از پيشرفت اين كار شد. وجود اين عوامل باعث شد تا بشر به فكر استفاده از جلبك دريايي به‌صورت مايع و پودر غليظ شده و قابل‌حل در آب بيفتد.

با گذشت زمان، پيشرفت علم و تكنولوژي و گسترش صنايع، هر روزه محصولات جديدتري را در راستاي بهبود تغذيه و برآورده شدن آن چه تاكنون امكان‌پذير نبوده است ارائه مي‌دهد. با تكيه بر دانش محققين و تكنولوژي و دانش بومي صنعت توليد كودهاي با كيفيت بالاتر، اقدام به توليد تركيبي استثنائي كرده كه داراي قابليت‌ها و مزايايي است كه در ادامه بيشتر توضيح داده خواهد شد.

مطالعات مختلف علمي ثابت كرد كه كارايي فرآورده‌هاي حاصل از جلبك‌هاي دريايي به‌طور گسترده‌اي در كشاورزي مورد استقبال قرار گرفته و باعث افزايش توليد محصول در واحد سطح و بهبود كيفيت محصولات كشاورزي و افزايش سطح درآمد كشاورزان در نقاط مختلف جهان گرديده است. امروزه استفاده از كودهاي حاوي عصاره جلبك دريايي به‌صورت محلول پاشي و مصرف در خاك در گياهان زراعي و باغي و گلخانه‌اي متداول شده است.

به‌طوركلي عصاره جلبك دريايي حاوي برخي عناصر ماكرو، ميكرو و برخي هورمون‌هاي رشد يا تنظيم كننده‌هاي گياهي، آمينواسيدها، پلي ساكاريدها، بتائين ها و …است. تركيبات هورموني و مواد تنظيم‌كننده رشد مانند جيبرلين، اكسين ها و سيتوكنين ها در عصاره جلبك دريايي در طويل شدن سلولي، ايجاد گل، رشد برگ، سبز كردن بذر، افزايش طول ميان گره‌ها، افزايش اندازه ميوه، كيفيت ميوه، تأخير در رسيدن ميوه‌ها، يكدست شدن ميوه‌ها، كاهش اثر برخي آفات و بيماري‌هاي گياهي مؤثر است.

كود جلبك

برخي اثرات كاربرد كود جلبك دريايي در گياهان

۱- افزايش تحمل گياهان به استرس

همان طوري كه در بالا اشاره شد محصولاتي كه از كود جلبك دريايي به دست مي‌آيند باعث افزايش تحمل گياهان به استرس و تنش‌هاي ناشي از عوامل محيطي (خشكي، شوري و افزايش دما) و فيزيولوژيكي مي‌شوند. اثرات ضد استرسي مواد ارگانيك كه از جلبك‌هاي دريايي مشتق مي‌شوند به فعاليت سيتوكنين مربوط مي‌باشند. سيتوكنين با تشكيل زانتين، آدنين و پورين را راديكال‌هاي آزاد را كه منجر به استرس مي‌شوند را به‌طور مستقيم مهار مي‌كند. يكي از واكنش‌هاي معمول در سلول‌هاي گياهي كه در نتيجه افزايش تجمع مولكول‌هاي آلي در سيتوپلاسم روي مي‌دهد تنظيم فشار اسمزي است كه به‌منظور موازنه تعديل فشار اسمزي انجام مي‌گيرد. گلايسين بتائين و مانيتول و برخي ديگر از قندها از موادي مي‌باشند كه باعث ايجاد تعادل اسمزي سلول‌هاي گياهي مي‌شوند.

استفاده از كود جلبك دريايي به علت حضور گلايسين بتائين در سلول باعث كاهش اثرات سوء تنش‌هاي محيطي مي‌شود و همچنين باعث افزايش تحمل گياهان نسبت به سرما مي‌شود. به‌علاوه موجب بقاء گياهان در زمان يخ‌زدگي و رشد مجدد در تمام گياهان مي‌شود. مانيتول و بتائين هر دو باعث حفظ تعادل اسمزي سلول‌هاي گياهي مي‌شوند. اين مواد همچنين باعث حفظ ساختار ظاهري سلول مي‌شوند. اين امر باعث مي‌شود تا از دست دادن آب سلول به‌كندي صورت گيرد و در نهايت گياه در برابر تنش‌هاي ناشي از خشكي و كم آبي تحمل بيشتري داشته باشد. نتايج بررسي‌هاي آزمايشگاهي نشان مي‌دهد كه گلايسين بتائين سبب محافظت از غشاي سلول‌هاي ريشه در مقابل اثرات مخرب ناشي از تنش گرما مي‌شود.

۲- تقويت سيستم دفاعي گياهي

پلي ساكاريدهاي سولفاته و اليگوساكاريدهاي با وزن مولكولي كم حاضر در جلبك‌هاي دريايي نشان داده كه داراي انواع فعاليت‌هاي بيولوژيكي هستند. برخي از گزارش‌ها در مورد افزايش خواص ضد قارچي و آنتي‌اكسيداني با استفاده از كود جلبك دريايي را نشان مي‌دهند كه به دليل حضور طيف گسترده‌اي تركيبات فعال بيولوژيكي از قبيل استرول‌ها، فنول ها و اسيدهاي چرب است.

مطالعات در طول چند سال گذشته نشان مي‌دهد كه پلي ساكاريدهاي سولفاته در كود جلبك‌ هاي دريايي قابليت آنتي‌اكسيداني قابل‌ملاحظه دارند. اين تركيبات باعث القاء پاسخ‌هاي دفاعي در گياهان مي‌شوند. لامينارين موجود در كود جلبك دريايي نيز بر روي سيستم دفاعي گياهان تأثير مثبتي مي‌گذارد. در اين مورد مي‌توان محافظت از گياه را از نقش‌هاي مهم كود جلبك دريايي دانست. اين پلي ساكاريد باعث تحريك توليد تنظيم كننده مهم رشد و تقويت كننده سيستم دفاعي گياهان مي‌شود. همچنين اين تركيب (لامينارين) باعث توليد تركيبات ضدقارچي (فيتوالكسين) و توليد آنزيم‌هاي هيدروليز كننده مانند كيتيناز و گلوكاناز باعث مي‌شود.

۳- تأثير بر ميزان رشد ريشه

كاهش رشد ريشه در اثر كاهش دما باعث كم شدن ظرفيت جذب آب و مواد معدني توسط ريشه و به دنبال آن ظهور اثرات ثانويه ناشي از كمبود مواد غذايي و اختلال در رشد گياه مي‌شود. در دماي پايين، انتقال مواد داخل گياه شكل و مقدار انتقال مواد دچار تغيير مي‌شود و در نتيجه رشد ريشه و در نهايت ميزان رشد گياه كاهش مي‌يابد.

همچنين سرما باعث كاهش سنتز آدنوزين تري فسفات و بسياري از تركيبات ديگر از قبيل هورمون‌ها، اسيدهاي آمينه و برخي از ويتامين‌ها در ريشه صورت مي‌گيرد، شده و سرعت انتقال اين مواد به ساقه را كاهش مي‌دهد. بتائين، مانيتول و … از اختلال در رشد ريشه و كاهش رشد در نتيجه تنش دمايي جلوگيري مي‌كنند.

۴- افزايش ميزان فتوسنتز كلروفيل و سبزينگي گياهان

فتوسنتز يكي از فرآيندهاي حساس به دما است. نخستين مكان دريافت تنش سرما مرحله فتوسيستم ۲ كه باعث كاهش عملكرد فتوسيستم ۲ و توقف فعاليت فتوسنتز بر اثر سرما مي‌شود. تنش سرما همچنين سبب اختلال در توليد كلروفيل و بروز آسيب در واكنش‌هاي كلروپلاست ها مي‌گردد. با كاهش بيشتر دما كل فرآيند كلروفيل سازي متوقف مي‌شود و رنگ برگ‌ها به زردي مي‌گرايد كه نشان دهنده كمبود كلروفيل است.

مطالعات مختلف نشان داده كه استفاده از كود جلبك دريايي به دست آمده در گياهان تحت تيمار باعث افزايش ميزان كلروفيل برگ مي‌شود كه به دليل وجود آمينوبوتيرات، گلايسين بتائين و بتائين در عصاره استخراج شده است. همچنين محلول‌پاشي عصاره جلبك دريايي موجب تحريك فتوسنتز شده و منجر به توليد بهتر قند و نشاسته‌ها مي‌شود. در برخي از مطالعات مشاهده شده است كه بهبود فتوسنتز توسط گلايسين بتائين در گياهان تحت تنش سرما، به افزايش كارايي فتوسيستم ۲ مربوط مي‌شود. گلايسين بتائين همانند يك محافظ اسمزي در كلروپلاست هاي گياه تحت تنش عمل مي‌كند.

كود جلبك

نقش جلبك دريايي در محصولات

در مورد گياه سويا افزايش كود جلبك باعث افزايش مقدار پروتئين محصول مي‌شود. در مورد محصول گوجه فرنگي نيز آزمايش‌هايي توسط Crouch و Vanstaden در سال ۱۹۹۷ صورت گرفته است كه مشخص شده ميزان گلدهي و ميزان محصول گوجه فرنگي افزايش يافته و زمان رسيدن ميوه نيز كاهش يافته است. ميزان محصول شلغم نيز در خاك‌هاي ماسه‌اي با افزودن كود جلبك در سال‌هاي اول و دوم افزايش قابل‌توجه اي نشان مي‌دهد و در مورد محصولاتي چون توت فرنگي و كشمش نيز به ترتيب حدود (۱۹ تا ۱۳۳) درصد و (۱۲ تا ۲۷) درصد گزارش شده است.

نتيجه

تركيبات موجود در كود جلبك دريايي مثل لامينارين و فاكويدان موجب افزايش فعاليت ميكروارگانيسم‌هاي مفيد خاك شده و در نتيجه جمعيت قارچ‌هاي بيماري‌زاي خاك را از طريق رقابت كاهش مي‌دهند. محلول‌پاشي منظم اين محصولات مي‌تواند منجر به افزايش توان گياه در مقابله با تنش‌هاي محيطي و فيزيولوژيكي مي‌شود و همچنين باعث ايجاد اختلال در روند فعاليت حشرات مي‌شود. از طرفي با تحريك توليد فيتوالكسين ها در گياهان موجب افزايش مقاومت آن‌ها در برابر انواع بيماري‌ها مي‌شود. كود جلبك دريايي با افزايش غلظت مواد معدني درون سلول‌هاي گياهي، باعث غليظ تر شدن شيره آوندهاي گياه اي شده و در نتيجه منجر به افزايش مقاومت گياهان به سرمازدگي مي‌شود.

براي خريد كود جلبك و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: كود، جلبك دريايي، خريد كود، فروشگاه كود، كود جلبك،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۴۴:۲۴ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)