گل و گياه ظرافت گل و گياه ظرافت .

گل و گياه ظرافت

چگونگي كاشت توت فرنگي در گلدان

توت فرنگي گياهي است كه ريشه‌هاي سطحي دارد بنابراين به‌راحتي مي‌توانيد آن را در گلدان بكاريد و پرورش دهيد و در داخل منزل يا فضاي باز قرار دهيد. اگر گياه توت فرنگي را در فضاي داخل ساختمان مي‌گذاريد بايد جلوي پنجره‌اي نورگير آن را قرار دهيد. كمتر كسي پيدا مي‌شود كه طعم شيرين و جادويي توت فرنگي را دوست نداشته باشد. اگر شما هم مثل من به اين ميوه خوشمزه علاقه داريد اما به دليل گراني يا كودهاي شيميايي كه در حين كاشت به توت فرنگي داده مي‌شود از خريد آن امتناع مي‌كنيد، چرا خودتان آن را نمي‌كاريد؟

از دلايل كاشت توت فرنگي در گلدان مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

توت فرنگي گياهي است كه به هم فشرده و پرپشت رشد مي‌كند. پس حتي باغباناني كه فضاي اندكي هم دارند مي‌توانند آن را پرورش دهند.

مي‌توانيد گياه گلدان توت فرنگي‌تان را در هر جايي قرار دهيد و به‌راحتي هم جا به جايش كنيد.

كاشت بذر توت فرنگي در گلدان و نه بر روي زمين باعث كاهش حمله باكتري‌ها و قارچ‌ها به گياه مي‌شود.

توت فرنگي

گياه‌شناسي توت فرنگي

توت فرنگي گياهي نهان‌دانه از تيره گل سرخ است. اين ميوه خوش‌طعم علاوه بر ظاهر فانتزي و زيبايي كه دارد خواص فوق‌العاده مفيد و زيادي دارد كه توجه خيلي‌ها مخصوصاً پزشكان را به خود جذب كرده است. اين ميوه نسبتاً جديد كه تا ۲۵۰–۳۰۰ سال قبل به اين شكل امروزي وجود نداشت، بيشتر موارد استفاده دارويي داشته است. در قرن چهاردهم در فرانسه توت فرنگي‌هاي وحشي از جنگل به زمين زراعتي منتقل شد و از آن به‌عنوان يك گياه اهلي استفاده گرديد. در جنگل‌هاي شمال ايران توت فرنگي وحشي به‌طور فراوان يافت مي‌شود. به‌ نظر مي‌رسد كه اولين رقم اصلاح شده در زمان صدارت اتابك اعظم از فرانسه به ايران آمد و به نام اتابكي خوانده شد.

گلدان‌هاي مناسب براي كاشت توت فرنگي

در شيشه مربا بذر توت فرنگي مي‌كاريد يا در يك سبد آويز و يا حتي يك گلدان معمولي فرقي نمي‌كند. نكته مهم اين است كه گلدان هر چه هست زهكش خوبي داشته باشد. سوراخ‌هاي زهكش مي‌تواند در كف يا حتي اطراف گلدان هم باشند. توت فرنگي سيستم ريشه‌اي كوچكي دارد پس مي‌توان آن را در گلدان‌هاي كوچك كاشت. گلداني با قطر ۲۵ تا ۳۰ سانتي‌متر و عمق ۲۰ سانتي‌متر كوچك‌ترين سايز گلداني است كه مي‌توانيد استفاده كنيد. البته هر چه گلدان كوچك‌تر باشد دفعات آبياري افزايش مي‌يابد. لازم به ذكر است كه گلدان‌هاي روشن‌تر محيط ريشه را خنك‌تر از گلدان‌هاي تيره نگه مي‌دارند و گلدان‌هاي رسي و سفالي گرما را به بيرون هدايت مي‌كنند.

بهترين زمان كاشت توت فرنگي

توت فرنگي را از اواخر پاييز كه در حال نيمه‌خواب است تا اوايل بهار قبل از بيدار شدن گياه از خواب مي‌توان جابجا نمود و در محل ديگري كاشت. بنابراين كاشت پاييزه و بهاره آن امكان‌پذير است. درصورتي‌كه كاشت پاييزه باشد محصول، تابستان سال آينده به دست مي‌آيد و اگر گياه در بهار و قبل از بيدار شدن از خواب زمستانه كاشته شود گل‌هايي كه چند هفته بعد از كاشت روي بوته ظاهر مي‌شود، بهتر است چيده شوند تا گياه قويي شود. اين بوته‌ها در بهار سال بعد داده و در تابستان مي‌توان از آن‌ها محصول برداشت نمود. جوانه‌هاي گل در فصل پاييز به كوتاه شدن طول روز به وجود مي‌آيند ولي به علت سرماي زمستانه، گل‌ها تا فصل بهار ظاهر نمي‌شود.

توت فرنگي

نيازهاي اكولوژيك توت فرنگي

گياه: كاشت را مي‌توان از نشا يا بذر توت فرنگي شروع كرد. اما اگر آن را از بذر توت فرنگي شروع كنيد زودتر از نشاهاي بزرگ به فضاي گلدان عادت مي‌كنند و تطبيق پذيري‌شان بهتر است.

خاك: به خاكي سست و سبك نياز است كه علاوه بر اينكه آب را در خود نگه مي‌دارد، آب اضافي را هم خارج مي‌كند. خاك گلدان‌ براي كاشت بذر توت فرنگي مناسب است.

فضا: بذر توت فرنگي به‌سرعت رشد مي‌كند و مي‌تواند تا ۶۰ سانتي‌متر هم پراكنده ‌شود. بنابراين سعي كنيد در هر گلدان يك بوته بكاريد.

كاشت: بذر توت فرنگي بايد در سطح خاك كاشته شود. گياه را روي خاك قرار دهيد. ريشه‌هاي آن را به‌آرامي روي سطح خاك پخش كنيد. سپس روي ريشه‌ها را با مقداري خاك بپوشانيد و به‌خوبي آبياري‌شان كنيد. بعد از ته نشين شدن آب‌وخاك، در صورت نياز، دوباره روي ريشه‌ها خاك بريزيد.

نور: مطمئن شويد كه گلدان‌هايتان در هر روز حداقل ۶ تا ۸ ساعت آفتاب دريافت مي‌كنند تا دريايي از گل و ميوه به شما هديه بدهند. اگر در خانه تنها از يك جهت آفتاب داريد، هر ۳ تا ۴ روز گلدان‌ها را بچرخانيد تا آفتاب به همه سطح گياه‌تان برسد.

آفات: دليل نمي‌شود كه چون بذر توت فرنگي هايتان را در گلدان كاشته‌ايد، آفت‌ها دستشان به گياه‌تان نرسد. آفت‌ها و پرندگان هنوز هم به سمت گياه شما جذب مي‌شوند. پس از توت فرنگي‌تان به‌وسيله توري يا فنس در برابر پرندگان مراقبت كنيد و براي از بين بردن آفات هم مي‌توانيد از سموم ارگانيك استفاده كنيد. طرز تهيه سموم ارگانيك با مواد ساده داخل خانه در پست‌هاي قبلي آمده است، در صورت نياز آن را مطالعه كنيد.

كاشت بذر توت فرنگي در گلدان

۱- ابتدا گلدان را با خاك پر كنيد و آن را كاملاً آبياري نماييد. با استفاده از انگشت گودالي با ۶ ميلي‌متر عمق در خاك حفر كنيد و بين سوراخ‌هايي كه ايجاد مي‌كنيد ۱۵ سانتيمتر فاصله بدهيد. در هر سوراخ سه بذر توت فرنگي بريزيد. توجه داشته باشيد بذر توت فرنگي كوچك است. برخي افراد با استفاده از موچين بذر توت فرنگي ها را از پاكت برمي‌دارند و در خاك مي‌ريزند. روي بذر توت فرنگي ها را بپوشانيد. مي‌توانيد با انگشت روي خاك را كمي فشار دهيد. مراقب باشيد زيادي فشار ندهيد چون ممكن است خاك را فشرده كنيد. متراكم شدن خاك باعث مي‌شود بذر توت فرنگي ها نتوانند به‌راحتي برويند و از خاك بيرون بزنند.

۲- يك پلاستيك شفاف روي گلدان بكشيد. با اين كار رطوبت گلدان را حفظ مي‌كنيد تا زماني كه بذر توت فرنگي ها برويند.

۳- گلدان را در مكاني آفتابي بگذاريد. گياه توت فرنگي مكاني گرم و پرنور دوست دارد. بنابراين اگر در زمستان بذر توت فرنگي مي‌كاريد گلدان را كنار رادياتور يا منبع گرمايي ديگر قرار دهيد.

۴- بذر توت فرنگي ها را آبياري كنيد. بايد خاك بذر توت فرنگي ها مرطوب باشد اما غرق آب نباشد. هر روز خاك را بررسي كنيد تا مطمئن شويد خشك نشده است.

۵- كيسه پلاستيكي را زماني مي‌توانيد برداريد كه بذر توت فرنگي ها جوانه زده باشند. همين كه جوانه‌ها بالا آمدند نياز به فضاي بيشتري براي رشد دارند بنابراين نگذاريد پلاستيك بماند. هنگامي كه پلاستيك را از روي گلدان برمي‌داريد خيلي زودتر خاك آن خشك مي‌شود بنابراين هر روز بايد رطوبت خاك را بررسي كنيد.

۶- برخي از گياهان توت فرنگي را پس از جوانه زدن بذر توت فرنگي ها بچينيد. براي اين كار بايد گياهان ضعيف‌تر را انتخاب كنيد تا فضا براي رشد گياهان قوي‌تر كافي باشد. ۱۵ سانتيمتر فاصله بين گياهان باقي مانده بگذاريد.

توت فرنگي

مراقبت از گلدان‌هاي توت فرنگي‌

آبياري گلدان توت فرنگي

هر وقت چند سانتي‌متر بالايي خاك گلدان توت فرنگي‌تان خشك شد، گياه را دوباره آبياري كنيد. آبياري را طوري تنظيم كنيد كه نه گياه دچار حالت غرقابي شود و نه اينكه چند روز بي‌آب بماند و بعد از پژمرده شدن شاخ و برگ آب دريافت كند. خصوصاً اگر در مرحله ميوه دهي است. مواظب باشيد كه خاك گلدان سريع‌تر از خاك باغچه خشك مي‌شود. در هواي خشك و گرم، گياه آبياري منظم‌تر و روزانه مي‌خواهد و هر چه توت فرنگي‌تان بزرگ‌تر شود هم دفعات و ميزان آبياري كه طلب مي‌كند، بيشتر مي‌شود.

كوددهي به گلدان توت فرنگي

توت فرنگي را در فصول رشد هر ۳ تا ۴ هفته كوددهي كنيد.

زمستان گذراني توت فرنگي

اگر به توت فرنگي‌تان اجازه زمستان گذراني و در معرض سرما بودن را بدهيد، در بهار سال بعد با ميوه‌هاي خوشمزه خود از شما تشكر خواهد كرد. در مناطقي با آب و هواي بسيار سرد كه امكان يخ‌زدگي كلي و از بين رفتن كامل گياه وجود دارد، در فصل زمستان توت فرنگي را به مكاني سرپوشيده‌تر كه گرم هم نباشد، مانند پاركينگ يا … انتقال دهيد. در اين مدت هر وقت كه خاك گياه به‌طور گسترده‌اي خشك شد اقدام به آبياري كنيد.

برداشت توت فرنگي

هر وقت توت‌فرنگي‌تان دورتادورش قرمز شد، يك روز به آن وقت بدهيد و آن وقت آن را بچينيد. اين فرصت يك روزه آن‌ها را شيرين‌تر، آبدارتر و خوش عطرتر مي‌كند. وقتي زمان باردهي بوته‌ها تمام شد، باز هم حواستان بايد به بوته باشد. شاخه‌هاي زائد را بزنيد و تنها برگ‌هاي كوچك را باقي بگذاريد. از لخت شدن بوته‌تان نترسيد. برگ‌ها دوباره رشد خواهند كرد. خاك گلدان را تقويت كنيد. براي تقويت خاك مي‌توانيد از همين برگ‌هاي خود بوته كه جدا كرده‌ايد يا كودهاي كمپوستي استفاده كنيد. حتي با بهترين رسيدگي و مراقبت هم گياه شما بعد از ۳ يا ۴ سال ديگر عملكرد قبلي را ندارد و لازم است كه توت فرنگي جديدي بكاريد.

براي خريد بذر توت فرنگي و ساير بذر ميوه ها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: توت، بذر توت، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر، خواص توت، توت فرنگي، بذر توت فرنگي، ميوه توت فرنگي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۹ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۳۴:۵۴ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش پرورش كاكتوس

كاكتوس يكي از گياهان زيبا و تزئيني است كه معمولاً در همه خانه‌ها يك يا چند نوع از آن پيدا مي‌شود. پرورش بذر كاكتوس كار دشواري نيست و به راحتي مي‌توانيد در منزل پرورش كاكتوس را انجام دهيد. هنوز براي پرورش كاكتوس از بذر روشي كه واقعاً يكي باشد نداريم و با متدهاي مختلفي بين پرورش دهندگان اين گونه گياه پرورش داده مي‌شود. در نظر داشته باشيد از هزاران بذري كه در طبيعت به‌صورت تصادفي به گياه تبديل مي‌شود شايد چند مورد بالغ شوند.

بذر كاكتوس

مزاياي كاشت بذر كاكتوس

گفته مي‌شود كه بسياري از گياهان كاكتوس مي‌توانند به‌راحتي و از طريق قلمه‌زني پرورش داده شوند. گياهان بزرگ‌تر يا داراي رشد كامل نيز در بسياري از گلخانه‌ها و فروشگاه‌هاي مخصوص اين كار مشاهده مي‌شوند. پس چرا كاكتوس را از طريق بذر پرورش دهيم؟

پرورش بذر كاكتوس چندين مزيت دارد كه در اينجا مي‌توان به چند مورداشاره كرد:

بذر كاكتوس ها ارزان هستند، غالباً به ازاي هر بسته از آن‌ها چند هزار تومان پرداخت كرده يا حتي مي‌توانيد آن‌ها را به‌صورت رايگان از روي گياه خودتان برداشت كنيد.

گياهان زيادي خواهيد داشت كه مي‌توانيد آن‌ها را به دوستانتان هديه داده يا با آن‌ها تبادل كنيد.

مي‌توانيد گونه‌ها و واريته‌هايي را داشته باشيد كه به‌عنوان گياه در بازار موجود نيستند مانند واريته هاي كمياب و خاص كاكتوس

مي‌توانيد تنوع بيشتري نسبت به حالت پرورش با قلمه داشته باشيد.

مي‌توانيد چرخه‌ كامل پرورش بذر كاكتوس را مشاهده كنيد كه خيلي‌ها واقعاً عاشق اين قسمت خواهند شد و لذت بسيار زيادي دارد

كاكتوس‌هايي كه از بذر توليد مي‌شود نسبت به گياه قلمه‌اي رشد بالاتر داشته و به آفات و بيماري‌ها نيز مقاوم‌تر هستند

با تشخيص اين مزايا، تعدادي عيب و محدوديت هم وجود دارد كه بزرگ‌ترين آن‌ها موضوع زمان است. براي اين‌كه بتوانيد گل‌ها را روي گياه مشاهده نماييد، امكان دارد براي برخي از گونه‌ها به سال‌ها زمان نياز داشته باشيد. حتي گونه‌هايي كه زود گل مي‌دهند، حداقل يك سال زمان مي‌خواهند تا به شكوفه‌دهي برسند. سايرين در بازه‌ي زماني ۳ سال يا بيشتر گل مي‌دهند. همچنين نگه‌داري جوانه‌ها در ابتدا نسبت به گياهان بزرگ‌سال سخت‌تر است. در غالب موارد، جوانه‌ها توانايي تحمل تغييرات دمايي شديد، حملات آفات يا ساير چالش‌هايي كه كاكتوس بالغ معمولاً از آن‌ها سربلند بيرون مي‌آيد را ندارند.

بذر كاكتوس

سه اصل مهم براي جوانه‌زني بذر كاكتوس

براي جوانه‌زني بذر كاكتوس هاي، سه شرط موردنياز هستند: نور، حرارت و رطوبت. برعكس تمام آموزش‌ها كه اصرار روي بستر دارند، بستر كاشت براي جوانه‌‎زني اهميت ندارد و در يك سري از واريته هاي خاص از كاكتوس‌ها بايد رعايت شود در كل بستر كاشت بعد از جوانه‌زني جوانه‌ها نقش مهمي را ايفا خواهد كرد. بذر كاكتوس به ميزان اندكي نور براي جوانه‌زني احتياج دارد، اما نه نوري كه از طريق آفتاب مستقيم حاصل شود مي‌توانيد اين نور ملايم را با قرار دادن ورقه‌اي نازك كه شدت نور را بكاهد روي گلدان خود قرار دهيد.

بعضي از گونه‌ها احتياج به سرمادهي دارند (مدت سرمادهي ۱۰ روز درون يخچال در قسمت جا ميوه‌اي مي‌باشد يعني بذرها را به مدت ۱۰ روز بعد از خريد درون يخچال نگاهداري نماييد) اين سرمادهي بيشتر براي واريته‌هاي گوناگون آمريكايي كه در ارتفاع بالا رشد كرده و گونه‌هاي متفاوت اپونتيا مورد نياز است.

موارد مورد نياز براي كاشت بذر كاكتوس

۱-ظرف كه مي‌تواند گلدان باشد- ظرف ميوه‌هاي يك‌بار مصرف كه در مجالس استفاده مي‌شود البته ظرفي كه شل نباشد، ظرف كيفيت خوب يا ساير ظرف‌هاي مشابه در كل مهم اين است كه حتماً ته ظرف‌ها سوراخ شود براي زهكشي خوب بستر.

۲- ضدعفوني بستر: ماكرو فر يا قارچ‌كش كاربندازيوم يا بنوميل يا ساير قارچ‌كش‌ها

۳- نايلون‌هاي زيپ كيپ يا يك نايلون شفاف همراه با كش براي بستن درب

۴- ماسه ساختماني به مقدار لازم

۵-پيت ماس

۶-سنگ‌هاي درشت يك الي دو سانتي‌متري براي كف بستر يا گلدان

۷- سنگ‌ريزه‌هاي ۱ الي دو ميلي‌متري

۸-مقداري زغال كبابي خرد شده اين مورد زياد مهم نيست

۹-يك كاغذ نازك كه شدت نور خورشيد را گرفته و آن را ملايم كند

مراحل كاشت بذر كاكتوس

مرحله اول: ابتدا ظرف خود را تميز شسته و آن را سوراخ مي‌كنيد تا زهكشي خوبي داشته باشد. در مرحله بعدي سنگ‌هاي درشت يك سانتي‌متري يا درشت‌تر را به انتهاي گلدان يا بستر خودمان به اندازه حدود يكي دو سانتي‌متر مي‌ريزيم اين مقدار بستگي به ظرفيت گلدان شما دارد در كل يك لايه باشد

مرحله دوم: ماسه ساختماني خريداري شده را بايد تفكيك كنيم اين تفكيك بايد بدين صورت انجام شود كه ابتدا خوب ماسه رو شسته تا رس آن جدا شود بايد چندين بار در تشت خوب بشوريد تا رس ها جدا شود تا جايي كه تقريباً آب صاف شود سپس با يك الك يا سبد سنگ‌هاي ريزودرشت را از هم جدا كنيد. سنگ‌ريزه‌هاي ريز را بايد با پيت ماس مخلوط كنيد بدين صورت كه يك پيمانه پيت ماس+۲ پيمانه ماسه ريز يك ميلي‌متري يا دو ميلي‌متري+يك پيمانه يا نيم پيمانه زغال كبابي خردشده مخلوط موردنظر را اگر ماكروفر داريد مي‌توانيد به مدت ۵ دقيقه قرار دهيد سپس بعد از سر شدن روي سنگ‌هاي درشت كه در مرحله اول آماده كرده بوديم تا مقداري كمي مانده به سر گلدان يا بستر مي‌ريزيم. بعد اين كار با فشار دست كمي فشار دهيد تا بستر محكم شود

مرحله سوم: مقداري از سنگ‌ريزه‌هاي ريز يك ميلي‌متري روي بستر مي پاشيم .اين مقدار مي‌تواند يك لايه خيلي نازك باشد.

مرحله چهارم: بهتر است بذر كاكتوس هاي درشت كمي درون آب قرار دهيد تا كمي آماده شوند براي بذرهاي ريز اين كار احتياج نيست. بذر كاكتوس ‌ها بندرت درشت دارند منظور بذرهايي همانند اپونتيا و ساير بذرهاي مشابه آن هست. بذرهاي ريز روي سطح خاك پاشيده شود. بذر كاكتوس را وقتي بستر آماده شده روي آن بريزيد دقت فرماييد هر بذر كاكتوس حدود ۵ برابر قطر بذر از هم فاصله داشته باشند. بذرهاي متوسط هم به همين صورت روي بستر پاشيده شده و با فشار خيلي كم دست همين كه بستر رو لمس كنه يا ۵۰ درصد آن داخل بستر باشد كافي هست اين به اين دليل است كه ما قصد داريم كاري كنيم كه بذر كاكتوس هاي  نور را احساس كنند.

مرحله پنجم: آماده سازي قارچ‌كش، براي تهيه قارچ‌كش اگر خريدتان خوب باشد مي‌توانيد از فروشگاه تقاضاي قارچ‌كش نماييد تا به‌صورت رايگان براي شما ارسال شود دقت فرماييد بعد از خريد قارچ‌كش‌ها حتماً آن را دور از دسترس كودكان قرار دهيد. براي درست كردن محلول قارچ‌كش به مقدار دو در هزار استفاده نماييد يك قاشق چاي‌خوري براي ميزان يك ظرف نوشابه خانواده مي‌باشد. مي‌توانيد قارچ‌كش را در ظرفي كه بزرگ‌تر از ظرف بستر شما است درست كنيد و بعد از اماده‌سازي ظرف بستر خود را درون آن قرار داده (دقت كنيد محلول شما بايد تا كمر ظرف بستر شما باشد) به مدت چند ثانيه بستر خود را درون اين محلول قرار دهيد انتهاي بستر شما كه سوراخ هست محلول را كشيده و تا بالا هدايت مي‌شود، به محض خيس شدن آن را به آرامي برداشته و اجازه دهيد آب اضافي خارج شود.

مرحله ششم: بعد از خارج شدن آب محلول قارچ‌كش ظرف را درون يك نايلون زيپ دار قرار دهيد و درب آن را خوب ببنديد تا رطوبت به ۱۰۰ درصد برسد سپس در مكاني كه دماي آن بين ۲۰ الي ۳۰ درجه است قرار دهيد سعي كنيد مكاني كه قرار مي‌دهيد داراي نور ضعيف باشد دقت كنيد نور ضعيف عرض كرديم و اين خيلي مهم است چنانچه نور شما در آن مكان قوي هست كاغذي نازك روي آن قرار داده تا شدت نور قوي گرفته شود.

مرحله هفتم: هر يك هفته يك بار بستر را چك كرده و درب آن را باز نماييد و بررسي كنيد كه آيا بستر قارچ زده شده يا نه اگر كپك‌هاي سفيد ديديد از محلول قارچ‌كش كاربتدازيوم يا مانكوزب براي قارچ‌كشي موردنظر استفاده كنيد و با اسپره روي آن اسپري كنيد.

مرحله هشتم: چنانچه بذر كاكتوس هاي به‌صورت كامل جوانه‌زني كردند مقدار نور بيشتر شود ولي باز تأكيد مي‌كنيم نور مستقيم نباشد باز تا چند ماه بايد طبق روش گفته شده ادامه دهيد شما هر ۴ روز يك‌بار نايلون رو باز كرده و بررسي كنيد كه مشكلي نداشته باشد همين مقدار براي تعويض هواي بستر هم كافي و هواي بستر عوض مي‌شده و احتياج نيست كه نايلون را برداريد و مهم‌تر اين كه هر ۱۵ روز يك‌بار نايلون را باز كرده و با قارچ‌كش مقداري اسپري نماييد اين مدت تا حداقل ۴ ماه معمولاً ادامه دهيد و بعد اين مدت كه جوانه‌ها كمي رشد داشتند و قوي‌تر شدن يك سوراخ در نايلون ايجاد كنيد تا كمي رطوبت كمتر شده و گياه شما به هواي بيرون عادت كند كه اصطلاحاً آداپته شدن گياه ناميده مي‌شود و به مرور بعد چند هفته اين يك سوراخ به دوتا و همين‌طور بيشتر.

بذر كاكتوس

چند نكته مهم در رابطه با كاشت بذر كاكتوس

۱- درب زيپ پك شما خوب بسته شود احتياجي به آبياري مجدد ندارد ولي اگر احساس كرديد رطوبت كم شده مجدداً عمل مرحله پنج را انجام دهيد

۲-چنانچه بستر شما قارچ زده شد يا جلبك‌هاي سبز زد با يك آب‌پاش از محلول قارچ‌كش روي آن اسپري نماييد البته هر دو هفته يك بار اگر روي بستر خود را با قارچ‌كش اسپري نماييد هم مشكلي ندارد.

۳-جوانه‌زني بذر كاكتوس ها كاملاً متفاوت هستند بين يك هفته الي ۳ ماه زمان مي‌برد پس صبور باشيد. كاشت آناكامپسروس، كونوفيتوم، اچوريا، كراسولاكيا، ليتوپس و مسمبريانتموم نياز به دماي بالاتر از ۲۰ درجه تا زمان جوانه‌زني ندارد و نبايد پوشانده شود اگر چنانچه بذرهاي شما جوانه‌زني نكردند مجدداً بذرها را از بستر خارج نموده خشك كرده به مدت ۱۰ روز درون يخچال نگهداري نماييد و اعمال جوانه‌زني را مجدداً اجرا نماييد

۴-روي هر بستري با يك ليبل نام بذر كاكتوس هاي كاشته شده همراه با تاريخ كاشت آن را بزنيد كه بعدها متوجه شديد گياه شما چه بوده؟

۵-بعد از جوانه‌زني به مدت يك الي چند ماه نشاها را به همان صورت درب بسته قرار دهيد و بعد از گذشت زمان موردنظر به‌مرور رطوبت را كاهش دهيد تا آداپته شده و به‌مرور گياهان را از خزانه به گلدان‌ها انتقال دهيد.

۶-آفتاب براي اكثر جوانه‌ها بسيار شديد بوده و در طبيعت وحشي آن‌ها معمولاً زير يك سنگ يا گياه ديگر به رشد ادامه مي‌دهند. با در نظر گرفتن اين مورد، گلدان‌ها را در نقطه‌‌اي روشن و زير قفسه‌ي گلخانه يا پنجره قرار دهيد تا فقط در مقاطعي از روز نور دريافت نمايد. براي كنترل بهتر، نورپردازي مصنوعي ايدئال است.

۷-اكثر جوانه‌هاي كاكتوس به دماي بين ۲۱ الي ۳۲ درجه‌ي سانتي‌گراد براي جوانه‌زني نياز دارند. البته اين يك نتيجه‌گيري عمومي است. برخي از گونه‌ها نظير فروكاكتوس در دماي پايين جوانه نمي‌زنند و بايد گرما را زياد كنيد دقت كنيد تأكيد مي‌كنيم دما خيلي مهم هست.

مراقبت‌هاي بعد از كاشت بذر كاكتوس

۱- بستر يا خاك كشت بذر كاكتوس هميشه بايد مرطوب باشد و درصورتي‌كه احساس كرديد رطوبت آن كم شده بايد آب اسپري كنيد.

۲- هر ۱۰ الي ۱۵ روز حتماً بايد سم قارچ‌كش بر روي بستر با دوز استاندارد اسپري كنيد به گونه‌اي كه به ريشه‌هاي جوانه‌ها نيز برسد.

۳- بعد از سبز شدن همه بذر كاكتوس دما تا ۴۰ درجه نيز مي‌تواند افزايش يابد ولي توجه داشته باشيد در دماي بالا رشد كندتري خواهند داشت.

۴- حتماً هر روز به بستر كاشت سر بزنيد تا در صورت مشاهده موارد مشكوك مانند حشرات يا قارچ‌ها بتوانيد زود اقدام به درمان نماييد.

۵- براي كاهش بيماري‌ها بهتر است ظرف‌هاي كاشت را در محلي جداگانه و به دور از گياهان بزرگ نگهداري كنيد.

۶- جوانه‌هاي كاكتوس تا ۳ ماهگي نيازي به كود ندارند و تمام مواد غذايي موردنياز تا سه ماهگي در پيت ماس موجود مي‌باشد. بعد از سه ماهگي مي‌توانيد با كودهاي NPK ازت پايين و پتاس بالا تغذيه كنيد.

براي خريد بذر كاكتوس و ساير بذر كاكتوس ها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: كاكتوس، بذر كاكتوس، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۴۸:۳۸ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و مراقبت از كدو تنبل

اگر قصد داريد كدو تنبل بكاريد، به يك بسته بذر كدو تنبل و به فضاي كافي در زمين زراعي يا باغچه نياز داريد. كاشت كدو تنبل بسيار ساده است. براي كاشت كدو تنبل، اطمينان حاصل كنيد كه به زمين زراعي يا باغچه شما، به اندازه كافي نور برسد؛ همچنين بايد به كدو تنبل در تمام طول تابستان، به خوبي آب دهيد. با فرا رسيدن پاييز، تعداد زيادي كدو تنبل نارنجي رنگ حاصل خواهد شد كه مي‌توانيد آن‌ها را مورداستفاده قرار دهيد يا به فروش برسانيد.

مقداري بذر باكيفيت براي كشت كدو تنبل تهيه كنيد.

به يك گلخانه برويد و مقداري بذر كدو تنبل تهيه كنيد؛ همچنين مي‌توانيد بذر كدو تنبل را به‌صورت آنلاين سفارش دهيد. مي‌توانيد يك كدو تنبل از فروشگاه خريداري كنيد و از دانه‌هاي آن براي كشت كدو استفاده كنيد. اما بهتر است يك بسته بذر كدو تنبل تازه خريداري كنيد.

بذر كدو

زمان كاشت كدو تنبل‌ها را مشخص كنيد.

بين 75 تا 100 روز طول مي‌كشد تا بذر كدو تنبل رشد كند و آماده برداشت گردد. بنابراين به‌راحتي مي‌توانيد زمان برداشت خود را مشخص كنيد. اكثر كشاورزان طوري برنامه‌ريزي مي‌كنند كه محصول آن‌ها موقع پاييز آماده برداشت باشد. براي انجام اين كار، بايد زمان كاشت بذر كدو تنبل را نسبت به منطقه خود بدانيم. كدو تنبل در آب‌وهواي گرم با سرعت بيشتري مي‌رويد. بنابراين اگر آن را خيلي زود بكاريد، قبل از جشن هالووين به دست خواهد آمد.

اگر در منطقه شما زمستان سرد است و تابستان معتدل است، بهتر است بذر كدو تنبل را در اواخر ارديبهشت يا اوايل خرداد ماه و پس از آخرين يخبندان بكاريد. در اين صورت كدوها در پاييز و به موقع به دست خواهند آمد. اگر منطقه شما، تابستان گرم و طولاني دارد، مي‌توانيد بذر كدو تنبل را در مرداد ماه بكاريد تا محصول براي جشن هالووين به‌موقع به دست آيد. اگر مي‌خواهيد كدو تنبل را براي استفاده در غذا بكاريد و نيازي نداريد تا كدوها قبل از پاييز حاصل شوند، مي‌توانيد سه هفته قبل از آخرين يخبندان، آن‌ها را در گلخانه نشاء بزنيد؛ و به‌محض اينكه هوا گرم شد، مي‌توانيد نشاء كدو تنبل را در زمين بكاريد. براي نشاء زدن بذر كدو تنبل در گلخانه، از سيني نشاء كه با بستر كشت نشاء پر شده است، استفاده كنيد. سپس به‌خوبي به نشاء آب دهيد و سيني نشاء را در كنار يك پنجره آفتاب‌گير قرار دهيد. پس از گذشت چند هفته، جوانه‌هاي كدو تنبل آماده كاشت در بيرون از گلخانه خواهند شد.

بستر كشت كدو تنبل را آماده كنيد.

جهت كشت بذر كدو تنبل، مكاني را انتخاب كنيد كه كاملاً آفتابي باشد، زيرا تا زماني كه به كدو تنبل نور كافي نرسد، رشد نخواهد كرد. كدو تنبل گياهي است كه مانند درخت انگور گسترده مي‌شود و طول آن به 6 تا 9 متر مي‌رسد. براي كشت بذر كدو تنبل، مكاني انتخاب كنيد كه زهكشي خوبي داشته باشد. بهترين حالت اين است كه pH خاك كدو تنبل، بين 6.0 تا 6.8 باشد. اگر مدتي است كه pH خاك كدوها را آزمايش نكرده‌ايد، يك نوار تست pH خريداري كنيد و آن را اندازه‌گيري كنيد. براي اصلاح كردن ميزان pH خاك كدو تنبل، مي‌توانيد از مخلوط آهك و كود استخوان يا كمپوست استفاده كنيد.

براي اينكه بفهميد خاك كدو تنبل زهكشي خوبي دارد يا نه، يك حفره در خاك حفر كنيد و آن را از آب پر كنيد. حالا به مدت يك شب، به آب اجازه دهيد تا ته نشين شود؛ سپس دوباره حفره را براي تكميل تست، از آب پر كنيد. حالا هر ساعت، به وسيله يك خط كش، سطح آب فرو رفته را اندازه‌گيري كنيد. اگر آب به مقدار 2.5 تا 7.5 سانتي‌متر در ساعت ته‌نشين شود، اين خاك براي كشت بذر كدو تنبل، بسيار مناسب است. اما اگر آب به‌سرعت در خاك ته‌نشين شود و يا اينكه به كندي ته‌نشين شود، كافي است براي بهبود زهكشي، از كمپوست استفاده كنيد. براي اينكه بذر كدو تنبل تقويت شود، خاك آن را به عمق 10 سانتي‌متر شخم بزنيد و آن را با كمپوست ارگانيك مخلوط كنيد.

آموزش كاشت و مراقبت از كدو تنبل

بذر كدو تنبل را به عمق 2.5 سانتي‌متر بكاريد. به منظور گرم شدن خاك و بهبود زهكشي و كاهش آفات، تپه كوچكي ايجاد كنيد، سپس دو يا سه بذر كدو تنبل را به عمق 7.5 سانتي‌متر در مركز تپه بكاريد. به آرامي خاك را بر روي بذر كدو بريزيد و پس از كاشت به آن‌ها آب دهيد. اگر قصد داريد بيش از يك بذر كدو تنبل بكاريد، مي‌توانيد آن‌ها را با فاصله 1.2 تا 2.4 متر از يكديگر بكاريد. اما گونه‌هاي كوچك كدو تنبل را مي‌توانيد با فاصله 0.9 متر از يكديگر بكاريد. اگر در منطقه شما وزش باد شديد است، مي‌توانيد دانه‌ها را در يك گودال به عمق 7.5 سانتي‌متر بكاريد. اين كار از بذر كدوها در برابر وزش باد محافظت مي‌كند. اگر مي‌خواهيد جوانه‌هاي كدو تنبل را از سيني نشاء به زمين منتقل كنيد، حفره‌ها را با فاصله 1.5 متر از يكديگر حفر كنيد.

به‌طور منظم به جوانه‌هاي كدو تنبل آب دهيد.

هيچ‌وقت نگذاريد خاك كدو تنبل كاملاً خشك شود؛ بذر كدو تنبل به آب فراواني نياز دارد. وقتي كه خاك كدو تنبل كمي خشك شد با استفاده از آبپاش به‌خوبي به بستر آن آب دهيد. سعي كنيد به‌خوبي خاك كدو تنبل را خيس كنيد، زيرا ريشه كدو تنبل عميقاً در خاك فرو مي‌رود؛ و بايد به آن آب كافي برسد. اگر خاك بذر كدو تنبل از قبل مرطوب است، نبايد دوباره به آن آب دهيد، زيرا ممكن است كدو فاسد شود. هنگام صبح به كدو تنبل‌ها آب دهيد تا آب وارد شده به برگ آن‌ها، مدت بيشتري باقي بماند. اگر هنگام عصر به كدو تنبل‌ها آب دهيد، بر روي گياهان خيس شده، سفيدك پودري ايجاد خواهد شد. وقتي كه كدو تنبل‌ها رشد كردند و نارنجي شدند، مي‌توانيد آب دادن زياد به آن‌ها را متوقف كنيد. كلاً يك هفته قبل از اينكه كدو تنبل‌ها آماده برداشت شوند، آب دادن به آن‌ها را متوقف كنيد.

كدو تنبل‌ها را بارور كنيد.

به دور پايه كدو تنبل، كمپوست بريزيد و يا از كود ارگانيك استفاده كنيد. اين كار را تنها پس از سبز شدن گياه انجام دهيد تا سالم برويد و علف‌هاي هرز كنترل شوند. اگر مشاهده كرديد كه گل‌هاي كدو تنبل در حال افتادن هستند و كدو تنبل‌ها رشد نمي‌كنند، بايد به‌صورت دستي، آن‌ها را بارور كنيد. بنابراين از يك قلم مو استفاده كنيد و گل‌ها را بارور كنيد.

كدو تنبل‌ها را تنك كنيد.

اگر در گودال‌ها بيش از دو بذر كدو تنبل كاشته‌ايد، دو جوانه قوي‌تر را نگه‌داريد و ديگر جوانه‌هاي ضعيف را بيرون بياوريد. با انجام اين كار، مواد مغذي بيشتري به كدوهاي باقي مانده خواهد رسيد. وقتي طول شاخه كدو بيش از 1.5 متر شد، نوك آن را بچينيد. اين كار باعث مي‌شود تا شاخه‌هاي جانبي بيشتر رشد كنند و محصول كدو تنبل بيشتر شود.

بذر كدو

آموزش برداشت محصول كدو تنبل

بررسي كنيد كه چه موقع كدو تنبل‌ها آماده برداشت هستند.

در زمان برداشت، رنگ كدو تنبل بايد نارنجي روشن باشد. شاخه كدو نيز شروع به چروك شدن و خشك شدن مي‌كند. مهم‌تر از همه اينكه پوسته كدو تنبل محكم مي‌شود. اگر مي‌توانيد به‌راحتي انگشت خود را در كدو تنبل فرو كنيد، هنوز زمان برداشت فرا نرسيده است.

با استفاده از قيچي، شاخه‌هاي كدو تنبل را بچينيد.

مقداري از شاخه بالاي كدو تنبل را باقي بگذاريد تا كدوها ديرتر فاسد شوند. كدوها را با شاخه نچينيد، زيرا ممكن است شاخه كدو تنبل بشكند و كدو زمين بخورد و فاسد شود.

كدوها را بشوييد و آن‌ها را ذخيره كنيد.

به محض اينكه كدو تنبل‌ها را برداشت كرديد، آن‌ها را از زمين خارج كنيد، سپس آن‌ها را با آب بشوييد. اگر كدوها را در مكاني خشك و خنك نگهداري كنيد، در تمام طول زمستان سالم باقي مي‌مانند.

بذر كدو

براي خريد بذر كدو و ساير بذر صيفي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: كدو، بذر كدو، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۷ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۲۷:۴۸ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش بادمجان در گلدان

بادمجان در غذاهاي سنتي ايراني بسيار مورداستفاده قرار مي‌گيرد؛ بنابراين براي داشتن باغچه‌اي تكميل به لحاظ تأمين سبد غذايي از كاشت بذر بادمجان غافل نشويد. بادمجان‌ها هم مانند گوجه فرنگي‌ها از تيره سيب زميني سانان هستند و به‌صورت متراكم بر روي بوته‌هاي كوچك و بزرگ رشد مي‌كنند. بذر بادمجان ها داراي انواع متفاوتي مي‌باشند كه متقابلاً به منظورهاي متفاوتي نيز مورد مصرف قرار مي‌گيرند. بادمجان از سبزي‌هاي مغذي است كه در غذاهاي ايتاليايي، آسيايي و هندي مورداستفاده قرار مي‌گيرد. داراي انواع و رنگ‌هاي متفاوتي است مانند؛ بادمجان باريك، گرد و پهن و از جمله رنگ‌هاي آن؛ سفيد، نارنجي، بنفش.

بذر بادمجان

شرايط لازم براي كاشت بذر بادمجان

  • پيش از خريد بذر بادمجان نوع محصول موردنظر را انتخاب كنيد. كاشت ارقام خاص بادمجان نياز به مشورت با متخصص كشاورزي دارد. توجه كنيد كه حداكثر قوه ناميه بذر بادمجان دو سال است. برخي ويروس‌ها در انبار طي سال اول از بين مي‌روند؛ بهتر است بذر بادمجان دو ساله را تهيه كنيد.
  • بذرهاي بادمجان را مي‌توان از فروشگاه‌هاي محصولات كشاورزي خريداري كرد.
  • بعد از تهيه بذر بادمجان، آن‌ها را داخل كيسه‌هايي از جنس پارچه و در شرايط مرطوب نگهداري كنيد
  • بذر بادمجان بعد از گذشت ۱۴_۷ روز جوانه ميزند و آماده كاشت در خاك است.
  • بذرهاي جوانه زده را داخل خاكي كه به‌خوبي زهكشي شده است، به عمق ۳ سانتي‌متر مي‌كاريم و آن را آبياري مي‌كنيم.
  • اگر قصد نشاء كردن بادمجان را داريد به ياد داشته باشيد كه اين گياه بسيار به نشاكاري حساس بوده و پس از كاشت بذر بادمجان ۱۰-۸ هفته زمان مي‌برد تا نشاء آماده انتقال شود.
  • خاكي كه در آن بذر بادمجان كاشته شده است بايد هميشه مرطوب باشد.
  • بذر بادمجان براي رشد علاوه بر رطوبت كافي، به گرما و حرارت خاك نياز دارد.
  • براي رشد بهتر بذر بادمجان، محل كاشت بايد داراي نورگير خوبي باشد.
  • گاهي در گلخانه‌هاي خانگي، علاوه بر نور آفتاب، نور مكمل نيز استفاده مي‌شود كه به رشد بهتر و بيشتر بذر بادمجان كمك مي‌كند. اما استفاده از نور مكمل تا قبل از جوانه‌زني گياه، ضروري نيست. مالچ پاشي در سطح خاك باغچه و مزارع پس از كاشت بذر باعث مي‌شود كه خاك گرماي خود را حفظ كند و يكي از شرايط مهم براي رشد بذر بادمجان، يعني بالا بودن دماي خاك را مهيا كند.
  • اگرچه بادمجان يك گياه نسبتاً آسان براي پرورش است، اما بهتر است براي رشد بيشتر و بهتر آن از برنامه تغذيه استفاده كنيم. با استفاده از كوددهي مناسب، مي‌توان نياز گياه به مواد مغذي مانند نيتروژن و پتاسيم و … را تأمين كرد و باعث رشد بهتر بذر بادمجان نيز مي‌شود.
  • حدود ۷۰ روز پس از كاشت بذر بادمجان، محصول آماده برداشت است.

بذر بادمجان

مراحل كاشت بادمجان در گلدان

  • يك گلدان بزرگ با ظرفيت ۴ ليتر انتخاب كنيد.
  • بهتر است بدانيد پرورش بادمجان در ظروف نياز به ۳۵_۳۰ سانتي‌متر فضا براي گياه دارد بنابراين هرچه فضا بيشتر و بزرگ‌تر باشد، رشد بذر بادمجان نيز بهتر انجام مي‌شود.
  • مي‌توان سه بذر بادمجان را در يك ظرف ۵۰ سانتي‌متري قرار دهيم.
  • گلدان‌هاي سفالي بدون لعاب سريع‌تر از گلدان‌هاي لعاب‌دار خشك مي‌شوند، اما اين گلدان‌ها امكان تبخير رطوبت اضافي را فراهم مي‌كنند. بنابراين بهتر است، گلدان بدون لعاب را انتخاب كنيد.
  • مطمئن شويد كه در انتهاي گلدان، حفره‌هاي بزرگ وجود دارد كه تخليه آب به راحتي انجام شود.
  • بهترين تركيب بستر كشت براي كاشت بذر بادمجان در ظرف و گلدان، تركيب دو قسمت خاك گلدان با كيفيت خوب و يك قسمت شن با يكديگر است. اين تركيب مواد مغذي كافي براي جوانه‌زني بذر بادمجان را تأمين خواهد كرد. وظيفه حفظ آب به عهده بخش شن بستر كاشت است.
  • با استفاده از نوك انگشتان حفره‌هايي به عمق ۳_۲ سانتي‌متر داخل خاك ايجاد كرده و بذر بادمجان را در آن‌ها بكاريد.
  • گلدان‌ها را به‌خوبي آب دهيد و به بذر بادمجان اجازه دهيد تا رشد كنند.
  • هنگام آبياري مراقب باشيد بذرها در اثر فشار آب شروع به حركت نكنند.

شرايط دمايي كاشت بادمجان

  • بادمجان به سرماي هوا بسيار حساس است؛ هنگام كاشت بذر بادمجان بهتر است دماي هوا بالاتر از ۱۶ درجه سانتي‌گراد باشد.
  • دماي بهينه جوانه‌زني بذر بادمجان و رشد مطلوب آن، در طول روز ۳۰-۲۲ و در طول شب ۲۴-۱۸ درجه سانتي‌گراد مي‌باشد.

آفات و بيماري در بادمجان

از جمله آفات رايج در فرايند كاشت بادمجان؛ كنه‌ها، شته‌ها و سوسك‌ها هستند كه با حمله به بادمجان، باعث نابودي گياه مي‌شوند.

بذر بادمجان

براي خريد بذر بادمجان و ساير بذر صيفي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: بادمجان، بذر بادمجان، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۶ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۷:۱۳:۰۴ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

ارتقا CTR و خريد سرچ گوگل با كليك

سفارش و خريد سرچ گوگل تجاري

(تاثير فوق العاده سريع و انفجار CTR - بدون ريسك طبيعي ارگانيك - جستجو كاربران ايراني از گوگل فارسي در موبايل يا دسكتاپ يا هر دو)
مناسب ارتقا فوري جايگاه عبارات كليدي سايت هاي بين صفحه 20 تا رديف نخست صفحه 1 گوگل و مناسب ارتقا تمامي كلمات پررقابت 200 ثانيه اي تضميني

انفجار ctr

جستجو و كليك ارگانيك گوگل تجاري
صفحه 1 گوگل رديف 1 گوگل ديگر رويا نيست . Google ميداند كه CTR صفحه نخست و رتبه 1 گوگل حداقل 25 تا 70 درصد است، حال اگر سايتي CTR پايين تري داشته باشد به طور حتم گزينه مناسبي براي حضور جايگاه نخست و رتبه 1 گوگل نيست و جايگاه خود را از دست ميدهد. با بسته هاي جستجو و كليك ارگانيك گوگل نسخه تجاري ctr تك تك كلمات كليدي سايت خود را منفجر كنيد !(99.9% CTR)! (تبديل رويا به واقعيت) براي اولين بار توسط شيك رنك ممكن شد در گذشته ارتقا CTR بيش از 10 درصد ممكن نبود و همچنان در هيچ سايت و بسته ديگري امكان پذير نخواهد بود با بسته هاي ابتدايي آغاز كنيد تا به باور اين افتخار پي برده سپس انفجار واقعي را در گوگل بصورت حرفه اي براي كليه كلمات كليدي سايتتان را رقم بزنيد. فرض كنيد در يك بسته كليك گوگل نسخه تجاري فقط 100 نفر عبارت كليدي سايت شما را جستجو كنند و 100 كليك صورت بگيرد نسبت جستجو و نرخ كليك منجر به افزايش 100% Average CTR مي گردد .
اين فرايند بكلي به گوگل واكنش مثبت و تعامل بازديد كننده گان نسبت به سايت را با جستجو و كليك باكيفيت و ارگانيك ثابت مي كند و بلعكس اگر نرخ جستجو و كليك سايتي در نتايج جستجو گوگل ضعيف باشد با افت و كاهش CTR روبرو بوده و جايگاه كلمات كليدي و سايت تنزل پيدا خواهد كرد.
نكته: در اين سرويس كليه جستجو ها و كليك ها بصورت پيش فرض از نتايج فارسي با كاربران و IP هاي ايراني خواهد بود كه Dwell Time و زمان ماندگاري هر يوزر بعد از كليك تا لحظه خروج از سايت 200 ثانيه باشد.
 
لينك سفارش جهت انفجار ctr تك تك عبارات كليدي سايت خود:
https://chicrank.com/cart.php?gid=30

منبع : شيك رنك


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۵۴:۲۳ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش پرورش خيار در خانه

در اين گزارش قصد داريم كه نحوه صحيح و اصولي كاشت انواع بذر خيار را در گلدان و در فضاي خانه و آپارتمان به شما آموزش دهيم. كاشت بذر خيار در گلدان و پرورش آن در منزل داراي مراحلي است كه در اين گزارش به آن‌ها اشاره شده است.

كاشت خيار در گلدان، جعبه و يا ظروف سفالي در منزل

كاشت بذر خيار در گلدان‌هاي بزرگ، جعبه‌ها و ظروف ديگر انجام مي‌شود. خيار گياهي علفي و داراي ريشه‌هايي سطحي، اما گسترده است. ساقه‌هاي خيار بسيار انعطاف پذير است و به هر سمتي كشيده مي‌شود. استفاده از قيم مناسب براي خيار بهتر است، چراكه ساقه‌ها را به سمت بالا هدايت مي‌كند. گل‌هاي نر و ماده در خيار روي يك پايه قرار گرفته‌اند. در صورت استفاده از بذرهاي هيبريدي گياه نيازي به بذرافشاني براي توليد گل و ميوه ندارد. خيار براي رشد به آب‌وهواي نسبتاً گرم نياز دارد.

بذر خيار

مراحل كاشت خيار

مرحله اول: ابتدا بايد بذر خياري را براي كشت در گلدان انتخاب كرد كه هيبريد باشد. داراي ساقه‌هاي كوتاه‌تر باشد تا فضاي كمتري را اشغال كند.

مرحله دوم: گلداني مناسب را انتخاب و آن را با خاك برگ، كمپوست و خاك باغچه پر كنيد. كف گلدان را مقداري سنگ ريزه بريزيد تا گلدان زهكش خوبي داشته باشد. گلدان مناسب براي كاشت بذر خيار گلداني است كه قطر و ارتفاع آن حداقل ۳۰ سانتي‌متر باشد.

مرحله سوم: هر گلدان براي ۵ تا ۶ بذر خيار مناسب است. حال زمان كاشت بذرها است. بذرها را در عمق يك تا دو سانتي‌متري خاك بكاريد. فاصله بين بذرها حداقل بايد ۲ سانتي‌متر باشد.

بعد از كاشت بذر خيارها خاك را در چند مرحله آبياري كنيد. دقت كنيد كه خاك خيلي آبدار نشود. براي رشد بهتر بايد گلدان را به مدت ۶ ساعت در نور مستقيم آفتاب نگهداري كرد.

بعد از چند روز بذر خيار شروع به جوانه‌زني مي‌كند و تا زماني كه ارتفاع جوانه‌ها به ۷ سانتي‌متر برسد، بايد صبر كنيد. حال دو جوانه كه قوي‌تر از بقيه هستند را انتخاب كنيد و بقيه را به آرامي از خاك بيرون بكشيد. حال دو شانس براي داشتن بوته‌هاي قوي و پر ميوه خواهيد داشت. صبر كنيد تا گياه رشد طبيعي خود را داشته باشد. وقتي ارتفاع دو بوته به حدود ۲۵ سانتي‌متر رسيد، بوته قوي‌تر را انتخاب كنيد و ديگري را به آرامي از خاك بيرون بكشيد.

پس از اين بوته خيار به‌طور متوسط روزي ۲ سانتي‌متر رشد مي‌كند. براي اينكه گياه خوب محصول دهد، بايد ريشه‌ها به‌خوبي آب بخورند، به همين منظور به هنگام آبياري دقت كنيد كه آب از پايين گلدان خارج شده باشد.

نكات لازم براي آبياري بوته خيار

آبياري زياد قبل از گلدهي باعث تأخير در گل دادن مي‌شود و آبياري بعد از گلدهي نيز باعث تسريع رشد ميوه و افزايش ميوه‌ها مي‌شود. كاشت بذر خيار در گلدان و پرورش خيار در آپارتمان‌ها به راحتي امكان‌پذير است و با رعايت همين نكات ساده مي‌توانيد برداشت خوبي داشته باشيد. بوته‌هاي خيار را بعد از ۵۰ تا ۷۰ روز بعد از كشت مي‌توان برداشت كرد.

بذر خيار

سرويس سبك زندگي فردا

طعم خيار پرورشي در خانه با خيارهايي كه از بيرون تهيه مي‌شوند مانند بسياري از ميوه‌ها، از زمين تا آسمان متفاوت است. اين ميوه خوشمزه را مي‌توانيد در گلداني در حياط يا بالكن پرورش دهيد. پرورش بذر خيار در گلدان بي‌نهايت آسان است و محصول فراواني هم به شما مي‌دهد، اما بهتر است قبل از شروع به نقل از فوت‌وفن اين مقاله را بخوانيد.

انتخاب گلدان

مانند بسياري از سبزي‌ها و ميوه‌ها، هر چه گلدان انتخابي‌تان بزرگ‌تر باشد بهتر است. گلدان بزرگ‌تر به معني داشتن خاك بيشتر است كه باعث مي‌شود آب مدت بيشتري در اختيار گياه بماند. پرورش خيارهاي خوب بستگي به آبياري زياد دارد، پس شما بايد مطمئن شويد گياهتان هميشه مقداري رطوبت در اطراف ريشه‌اش دارد. براي آبياري مجدد گياه انگشتتان را مقداري در خاك فروكنيد، اگر خاك به نظرتان خشك آمد گياه را تا زماني آبياري كنيد كه آب از سوراخ‌هاي زهكش گلدان بيرون بزند.

آفتاب

گلدان‌هاي خيارتان به حداقل ۶ تا ۸ ساعت آفتاب كامل و مستقيم در روز نياز دارند. پس قبل از تصميم به كاشت خيارهايتان مطمئن شويد كه منطقه شما به مقداري كافي نور خورشيد دارد.

خاك

از مخلوط خاكي يا غيرخاكي يا خاك گلداني با كيفيت خوب استفاده كنيد. استفاده از خاك‌هاي ارگانيك هم ايده خوبي است. اگر خاكي كه تهيه كرده‌ايد از قبل كود دهي شده پس ديگر نيازي به اين كار نداريد، اما اگر خاك معمولي تهيه كرده‌ايد، قبل از كاشت بذر خيار در خاك، ابتدا خاك‌تان را به‌وسيله كودهاي مخلوطي كه حاوي تمام عناصر موردنياز گياه باشند، كود دهي كنيد.

كود دهي

گياه خيار به كود دهي زيادي احتياج دارد. مي‌توانيد قبل از كاشت بذر خيار در خاك، مقداري از كودهايي كه عناصر را به‌تدريج آزاد مي‌كنند و در اختيار گياه قرار مي‌دهند (مانند كود‌هاي گرانولي) به خاك اضافه كنيد و سپس در طول فصل رشد هر دو هفته يك بار گياه را با كودهاي مخلوط تغذيه كنيد. همچنين مي‌توانيد از كودهاي ارگانيك هم استفاده كنيد تا محصولي كه به دست مي‌آوريد سالم‌تر باشد و به محيط زيست‌تان هم آسيب نرسد.

دما

خيار براي رشد و نمو به خاكي گرم نياز دارد. در نتيجه قبل از كاشت بذر خيار در گلدان بايد صبر كنيد تا دماي خاك گلدان بالاتر بيايد و گرم‌تر شود. ممكن است لازم باشد دو هفته بعد از سپري شدن آخرين موج سرما صبر كنيد تا دماي خاك و گلدان بالا برود، البته اين مقدار بستگي به جنس گلدان‌تان هم دارد.

بذر خيار

كاشت خيار از بذر

بذر خيار درشت است. پس بايد آن را در حدود عمق ۲، ۳ و ۵ سانتي‌متري خاك بكاريد. اگر ابتدا دانه‌ها را در داخل خانه كاشته‌ايد و حالا مي‌خواهيد به بيرون انتقال‌شان دهيد مواظب باشيد، چرا كه گياه خيار به تغيير دما حساس است. در هر ۱۰ سانتي‌متر از خاك گلدان‌تان يك يا دو بذر خيار بكاريد. بهتر است ابتدا خيار‌ها را نشا كنيد و سپس نشا‌ها را به گلدان اصلي منتقل كنيد، اما اگر فكر مي‌كنيد اين كار برايتان سخت است، مي‌توانيد از اول در گلدان اصلي كشت‌شان كنيد.

برداشت

خيار به طرز شگفت‌آوري سريع رشد مي‌كند. بذر خيار مي‌تواند تنها در عرض چند روز از ميوه كوچكي به يك خيار غول‌آسا تبديل شود. تقريباً اكثر خيارها در صورتي كه زياد برسند، پر از بذر خيار و تلخ مزه مي‌شوند. پس آن‌ها را وقتي كه كوچك‌تر هستند، برداشت كنيد و مي‌بينيد كه بسيار خوشمزه‌تر از خيارهاي بزرگ‌ هستند. همچنين مي‌توانيد براي اطمينان از زمان برداشت برچسب روي بسته بذر را مطالعه كنيد. براي برداشت حتماً از يك قيچي تيز استفاده كنيد تا به گياه‌تان آسيب نرسد. هر چقدر خيار بيشتري برداشت كنيد، گياه‌تان ميوه‌هاي جديد بيشتري مي‌دهد و محصول زيادتري داريد. ميوه‌هاي بيمار، خراب شده و آسيب ديده را به سرعت از گياه جدا كنيد تا انرژي گياه را هدر ندهند.

براي خريد بذر خيار و ساير بذر صيفي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: خيار، بذر خيار، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر، خواص خيار،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۳۶:۲۸ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

چگونگي پرورش گوجه فرنگي

گوجه فرنگي از جمله سبزي‌ها پرخاصيت است كه به‌صورت پخته و خام مصرف مي‌شود. اگرچه در سال‌هاي اخير گوجه فرنگي در تمام فصول سال يافت مي‌شود اما گوجه فرنگي‌هاي ارگانيك تابستانه طعم بهتري دارند. شما مي‌توانيد در خانه بذر گوجه فرنگي ارگانيك بكاريد و از طعم بي‌نظير آن لذت ببريد، براي اين كار لازم نيست باغچه داشته باشيد بلكه در گلدان نيز مي‌توانيد بذر گوجه فرنگي بكاريد و شما فقط به آفتاب و گرماي مناسب نياز داريد. با كاشت گوجه فرنگي هر زمان كه بخواهيد، مي‌توانيد از گوجه‌هاي سالمي كه خود كاشته‌ايد استفاده كنيد. اگر مي‌خواهيد با طريقه كاشت بذر گوجه فرنگي آشنا شويد و بدانيد بهترين رشد گوجه فرنگي در چه آب و هوايي و چه زماني است با اين بخش همراه باشيد.

بذر گوجه

آموزش مراحل و روش كاشت و پرورش گوجه فرنگي در منزل

براي ساده‌تر شدن كار براي شما مراحل را به‌صورت طبقه‌بندي توضيح خواهيم داد تا طبق همان پيش برويد، مراحلي كه شامل:

۱ـ از بذر گوجه آغاز كنيد

گوجه فرنگي را مي‌توان از بذر گوجه هاي خشك بسته‌بندي شده، دانه‌هاي تازه‌اي كه از گوجه فرنگي‌هاي برش خورده جدا كرده‌ايد و يا از نشاءهاي آماده، رشد و پرورش دهيد. اگر مي‌خواهيد دانه‌هاي گياه را جمع كنيد، به حداقل يك گوجه فرنگي نياز خواهيد داشت. اطمينان حاصل كنيد بذر گوجه فرنگي از گياه موروثي يا با دانه‌هاي گرده‌افشاني است اگر گوجه فرنگي را از يك گياه پيوندي با دانه‌هاي كنترل شده به‌طور شيميايي انتخاب كنيد، نتايج ممكن است چشمگير نباشد.

۲ـ گوجه فرنگي را داخل ظرف پلاستيكي بريزيد

براي بذرگيري از گوجه فرنگي شما به يك ظرف پلاستيكي با درپوش گشاد براي چند روز نياز داريد. براي بذرگيري ابتدا گوجه فرنگي‌ها را از وسط نصف كنيد و درون ظرف بريزيد.

۳ـ بر روي ظرف برچسب بزنيد

اگر از چندين نوع مختلف گوجه براي بذرگيري استفاده مي‌كنيد، روي ظرف برچسب بزنيد تا از هر گونه اشتباهي جلوگيري كنيد. درپوش را روي ظرف قرار دهيد اما آن را نبنديد تا اكسيژن به آن برسد.

۴ـ گوجه فرنگي‌ها را در جاي مناسب قرار دهيد

ظرفي را كه در آن گوجه ريخته‌ايد را در جايي مناسب و دور از نور مستقيم خورشيد مانند انباري و... قرار دهيد زيرا فرآيند تخمير مي‌تواند بوي ناخوشايندي را به همراه داشته باشد.

بذر گوجه

۵ـ ظرف را هر روز به هم بزنيد

بعد از چند روز يك لايه از قارچ روي دانه‌ها ظاهر خواهد شد. اين فرآيند مي‌تواند بسياري از بيماري‌هاي ناشي از بذر گوجه را از بين ببرد كه مي‌تواند بر توليد بعدي گياهان تأثير بگذارد. دقت كنيد كه دانه‌ها را كمي بعد از تشكيل قارچ برداشت تا دانه‌ها در ظرف جوانه نزنند.

۶ـ لايه قارچي را جدا كنيد

با استفاده از دستكش لايه قارچي را برداريد. دانه‌هاي گوجه فرنگي در كف ظرف فرو خواهند رفت.

۷ـ بذر گوجه فرنگي را جدا كنيد

تمام محتويات ظرف را در صافي بريزيد و مراقب باشيد بذر گوجه ها را دور نيندازيد. بعد از اين كه تمام دانه‌ها را در صافي جمع كرديد، آن‌ها را به‌طور كامل با آب بشوييد.

۸ـ دانه‌ها را خشك كنيد

بذر گوجه ها را پس از شستن روي يك سطح نچسب مانند يك ظرف شيشه‌اي و يا كاشي سراميك، ورق، تكه‌اي تخته و... پخش كنيد زيرا برداشتن دانه‌هاي خشك از روي كاغذ يا پارچه مي‌تواند بسيار دشوار باشد. اجازه دهيد تا چندين روز دانه‌ها كامل خشك شوند و سپس آن‌ها را در يك كيسه پلاستيكي بسته‌بندي كنيد. دقت كنيد كه انواع دانه‌ها را در ظرف برچسب بزنيد.

۹ـ بذرها را در مكاني خنك و تاريك نگه داريد

بذر گوجه هايي را كه خشك و بسته‌بندي كرده‌ايد را در يك ظرف محفوظ از هوا در يخچال بگذاريد تا آب‌وهواي زمستاني را شبيه‌سازي كنيد. بذر گوجه‌ ها را در فريزر قرار ندهيد، اين كار به آن‌ها آسيب خواهد رساند.

پرورش گوجه فرنگي با استفاده از روش كاشت دانه‌ها

اگر قصد پرورش گوجه فرنگي با استفاده از روش كاشت بذر گوجه را داريد بايد:

بذر گوجه فرنگي را در اوايل بهار بكاريد

بهتر است در اوايل بهار كه بيرون از خانه هوا هنوز سرد است، بذر گوجه فرنگي را در گلدان بكاريد و درون خانه بگذاريد تا رشد كند زيرا دماي سرد در اوايل بهار مي‌تواند باعث كشتن نهال‌هاي جوان شود. كشت بذر گوجه ها را در داخل خانه شروع كنيد تا شانس توليد را بهبود بخشيد.

بذر گوجه

گلدان مناسبي انتخاب كنيد

براي كاشت بذر گوجه گلدان‌هاي پلاستيكي يا قابلمه‌هاي كوچك مشابه خريداري كنيد. ظرف را با خاك مناسب پر كنيد. قبل از پر كردن خاك ظروف موردنظر براي كاشت را ضدعفوني كنيد و سپس آن را با خاك مناسب براي كشت بذر گوجه (مخلوط كوكوپيت و پرليت) پر كنيد. ۲ يا ۳ بذر گوجه در ۱ / ۴ اينچي حدود ۱۰/۴ سانتي‌متر عمق خاك در هر گلدان فرو كنيد. روي بذر گوجه را با ۱ سانتي‌متر خاك بپوشانيد و آن را آبياري كنيد و در جايي پرنور قرار دهيد.

گلدان را هر روز بررسي كنيد

براي اينكه رطوبت خاك بذر گوجه ها حفظ شود مي‌توانيد آن‌ها را درون يك كيسه پلاستيكي قرار دهيد. هر روز مكان كاشت بذر گوجه‌ها را چك كنيد تا از مرطوب بودن خاك گلدان مطمئن شويد. با گذشت ۵-۱۰ روز بذر گوجه شما جوانه مي‌زند. زماني كه گياهان به بيرون از خاك آورده مي‌شوند، به‌سرعت رشد خواهند كرد. پس از جوانه زدن آن‌ها را به جايي منتقل كنيد كه نور آفتاب بر روي جوانه‌ها بتابد.

براي خريد بذر گوجه و ساير بذر صيفي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: گوجه، بذر گوجه، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر، خواص گوجه،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۴ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۵۹:۲۴ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آشنايي با كلات روي

اگرچه روي يكي از عناصر غذايي كم مصرف بوده و به مقدار اندكي موردنياز گياهان است، اما كمبود روي در نقاط مختلف جهان بسيار رايج است. بيش از ۶۰ درصد اراضي كشاورزي ايران به دليل آهكي يا قليايي بودن خاك‌ها، دچار كمبود شديد روي هستند لذا با افت ۵۰ درصدي محصول مواجه مي‌باشند. روي (Zn) به‌عنوان عنصر ضروري در فعاليت آنزيم‌هاي گياهي، مؤثر در نقل‌وانتقال عناصر، ماده اصلي سازنده اسيد آمينه تريپتوفان و هورمون اكسين است. كمبود آن موجب كاهش شديد رشد رويشي و عامل ريز برگي (جارويي شدن) مي‌گردد. به‌طوركلي، ساخت پروتئين‌ها، تنظيم‌هاي فعاليت هورمون‌ها و توليد انرژي در گياهان تحت تأثير عنصر روي مي‌باشد. بسياري از گياهان به‌ويژه مركبات، سيب، انگور، دانه‌هاي روغني، حبوبات، ذرت و برنج به كمبود روي بسيار حساس مي‌باشند.

كلات روي

كلات روي، اين محصول با جلوگيري از بروز كمبود عنصر روي موجب افزايش سنتز پروتئين و افزايش رشد گياه، كاهش PH آب مصرفي در صورت بالا بودن PH مي‌شود. در زمان فقر اين عنصر در خاك يا افزايش بيش از اندازه كلسيم، آهن و فسفر كه سبب اختلال در جذب آن مي‌شوند، قابل توصيه است. اين عنصر در توليد اكسين و ساير هورمون‌ها و آنزيم‌هاي گياهي مؤثر است. به‌طوركلي ساخت پروتئين‌ها، تنظيم‌هاي فعاليت هورمون‌ها و توليد انرژي در گياهان تحت تأثير عنصر روي است. گياهاني همچون لوبياها، ذرت، سورگون، پياز، مركبات، برنج و هلو بيشتر نياز به روي دارند. كلات روي نقش كليدي در رشد گياهان بر عهده دارد. هورمون اكسين، هورمون محرك رشد گياه است كه نقش محوري در تنظيم فرآيندهاي مختلف فيزيولوژي از جمله ريشه‌زايي، به‌ويژه ريشه‌هاي فرعي و همچنين بخش هوايي بر عهده دارد. پيش ساز توليد هورمون اكسين تريپتوفان است كه كلات روي نقش مستقيمي در توليد تريپتوفان بر عهده دارد و از اين طريق در رشد اندام‌هاي هوايي و زيرزميني گياهان، نقش اصلي بر عهده دارد.

شدت واكنش گياهان به عنصر روي متفاوت است كه در اين بين، به‌طور واضح، برنج، لوبيا و ذرت به‌عنوان حساس‌ترين گياهان در برابر كمبود روي شناخته شده‌اند. از سوي ديگر امروزه آفات و بيماري‌ها تهديد جدي براي امنيت غذايي محسوب مي‌شوند و خسارت‌هاي جبران‌ناپذيري بر روي عملكرد محصولات ايجاد مي‌كنند كه با تغييرات جوي، اين خسارات احتمالي تشديد مي‌گردد. كلات روي نقش بسيار مهمي در تقويت و توسعه سيستم ايمني گياهان در برابر اين آفات و امراض بازي مي‌كند. علاوه بر تنش‌هاي زنده، تنش‌هاي غيرزنده مانند سرمازدگي نيز يكي ديگر از عوامل خسارت زا براي محصولات زراعي و باغي مي‌باشد كه در اينجا نيز نقش عنصر روي موجود در كلات روي در كنترل اين عوامل استرس‌زا قطعي مي‌باشد. كلات روي به دليل درصد بالاي اين عنصر، علاوه بر رفع مشكلات ناشي از كمبود روي در گياه، به دليل تأثيرگذاري در فرايند گلدهي و مقاومت در برابر استرس‌هاي محيطي و زنده، باعث افزايش عملكرد محصول مي‌گردد.

كلات روي

اثرات كلات روي

۱- جلوگيري و اصلاح كمبود روي.

۲- استفاده از كلات روي براي افزايش رشد گياه، ارتقاء ايمني گياهان در برابر بيماري و شرايط نامطلوب محيط طبيعي

۳- قابليت استفاده از كلات روي براي افزايش رشد و طعم و رنگ ميوه، كمك به افزايش تجمع شيريني ميوه و بهبود كيفيت محصول.

۴- قابل‌استفاده بودن كلات روي براي تقويت جذب فلز، جلوگيري از زردي و ريزش برگ‌ها

۵- استفاده از كلات روي براي تقويت فرآيند فتوسنتز، سنتز پروتئين و تثبيت نيتروژن در گياهان.

۶- قابل استفاده بودن كلات روي براي به‌صورت محلول‌پاشي و با آب آبياري (قطره‌اي يا باراني)

۷- قابليت مصرف كلات روي در تمامي كشته‌اي زراعي، باغي و گلخانه‌اي

روش استفاده

اصولي‌ترين و مؤثرترين روش استفاده از كلات روي براي برطرف شدن كمبود روي و منگنز در گياه، محلول‌پاشي شاخ و برگ گياهان و جذب از طريق برگ و ساقه‌هاي جوان است، براي غني‌سازي خاك و محيط كشت گياه و براي تأمين تدريجي روي و منگنز از روش آبياري نيز مي‌توان استفاده نمود.

كلات روي

براي خريد كلات روي و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: كود، كلات روي، خريد كود، فروشگاه كود، كود كلات روي، كود روي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ تير ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۵۳:۱۰ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

مزاياي كود سه بيست براي گياهان آپارتماني

اگر شما علاقه زيادي به گل و گياه داريد و به سلامتي و شادابي آن‌ها اهميت بسياري مي‌دهيد، بايد تغذيه آن‌ها را با كود سه بيست تأمين كنيد. كود سه بيست تمامي كمبودها و نيازهاي گياه را رفع مي‌كند و كمك به رشد و سلامت او مي‌نمايد. نيتروژني كه در كود سه بيست وجود دارد به عمليات فتوسنتز گياه و كيفيت محصول كمك مي‌كند، همچنين موجب افزايش بذر و ميوه، رشد سريع‌تر شاخ و برگ گياهان هم مي‌شود.

كود سه بيست يكي از كودهاي كامل محسوب مي‌شود كه براي گياهان مورداستفاده قرار مي‌گيرد. استفاده كردن از كود سه بيست براي گياهان بسيار مفيد است و به رشد آن‌ها كمك بسزايي مي‌كند. كود سه بيست داراي ۲۰ درصد فسفات، ۲۰ درصد ازت و ۲۰ درصد پتاس مي‌باشد. به اين دليل كه ۲۰ در صد از هر كدام از اين سه عنصر را در خود جاي داده است به آن كود سه بيست مي‌گويند. همراه كود سه بيست مواد غذايي ميكرو هم به گياه مي‌رسد و رشد آن را بهبود مي‌بخشد. از كود سه بيست مي‌توانيد براي تمامي محصولات باغي و زراعي كه در حال رشد هستند استفاده كنيد تا نتيجه عالي و كاركرد بهبوددهنده آن را مشاهده نماييد.

كود سه بيست

كود سه بيست به اين دليل كه تمامي عناصر موردنياز گياه را در خود دارد و تغذيه گياه را تأمين مي‌كند، به كود كامل معروف است. به همين دليل از كود سه بيست مي‌توانيد براي هر نوع گياهي استفاده كنيد و كمبودها و نيازهاي گياهان با اين كود جبران مي‌شود. مهم‌ترين عاملي كه در روند صحيح عمليات فتوسنتز گياهان نقش دارد فسفر است كه به بهبود ريشه‌زايي و افزايش شكوفه‌هاي درختان و گل‌ها هم بسيار كمك مي‌كند. همچنين وجود پتاس در كود سه بيست موجب مي‌شود ك گياهان زينتي گلدهي زودتري داشته باشند و ميوه‌هاي آن‌ها رشد كند.

مقدار و زمان استفاده از كود سه بيست

مقدار لازمي كه بايد براي گياهان از كود سه بيست مورداستفاده قرار دهيد بيشتر به شركتي كه سازنده كود سه بيست است و دلايل متفاوت ديگر بستگي دارد و ميزان استفاده براي هر گياه با گياهي ديگر تفاوت دارد. ولي بايد گفت به‌طوركلي:

كود سه بيست براي گل‌هاي آپارتماني و كاكتوس‌هايي كه اندازه آن‌ها كمتر از يك وجب است مورداستفاده قرار مي‌گيرد. استفاده از آن بدين صورت است كه:

اول: در فصل بهار و تابستان به اندازه‌اي كه گل رشد كرده است بايد اندازه يك سوم و يا دو قاشق چاي‌خوري در هر دو هفته‌اي يك‌بار به گل از كود سه بيست داده شود.

دوم: در فصل بهار و زمستان بايد ديگر به كاكتوس‌ها از كود سه بيست داده نشود و گل‌ها هم هر دو ماه يك‌بار به همان اندازه دو قاشق چاي‌خوري كود دهي شوند.

كود سه بيست براي گياهاني كه آپارتماني هستند و كاكتوس‌هايي كه در سايز متوسط رشد كرده بايد به اين صورت استفاده شود كه:

اول: در فصل بهار و تابستان به اندازه‌اي كه گل رشد كرده است هر دو هفته‌اي يك‌بار اندازه دو قاشق چاي‌خوري از كود سه بيست داده شود.

دوم: در فصل زمستان و پاييز بايد كود دهي به كاكتوس‌ها را متوقف كنيد و براي گياهان هم دو ماهي يك‌بار به همان اندازه دو قاشق چاي‌خوري كود بدهيد.

كود سه بيست

البته بايد دقت داشته باشيد كه وقتي سايز آن‌ها بزرگ‌تر مي‌شود، نياز آن‌ها به مواد غذايي بيشتر مي‌شود و براي حفظ سلامت آن‌ها بايد نهايت دقت را داشته باشيد، چرا كه اگر اقدام اشتباهي را انجام دهيد گياه شما به‌طوركلي نابود مي‌شود. بنابراين براي كود دهي به گياهان وقتي ساز آن‌ها بزرگ‌تري شود بايد با متخصصين گل و گياه مشورت كنيد.

ميزاني كه بايد از كود سه بيست براي محصولات زراعي خود استفاده كنيد بستگي به مساحت زمين و تعداد گياهان شما دارد، ولي به‌طوركلي مي‌توانيد براي اين محصولات زراعي خود اندازه ۱ و نيم تا ۲ كيلوگرم از اين كود را تهيه كنيد و سپس براي استفاده كردن از متخصصين مربوط به محصولات زراعي مشورت بگيريد تا در بهبود رشد گياهان به شما كمك كنند.

همچنين ميزاني كه از اين كود براي محصولات باغي مورداستفاده قرار مي‌گيرد هم بستگي به اندازه و مساحت زمين شما دارد. البته نوع درخت هم در محصولات باغي بسيار متفاوت است، برخي از درختان كود بيشتري را مي‌خواهند و برخي از درختان تغذيه خود را از ديگر عناصر موجود مي‌گيرند و به مقدار كمي از اين كود نياز دارند. بنابراين براي محصولات باغي خود هم بايد از متخصصين اموري كه فعاليت و دانش آن‌ها مربوط به اين نوع محصولات مي‌باشد كمك بگيريد. بايد دقت داشته باشيد كه بيشترين نيازي كه درختان به كود سه بيست دارند از ۲۰۰ گرم تا ۵۰۰ گرم است.

علائم كمبود كود سه بيست در گياهان

همان‌طوري كه بيان نموديم عناصر اصلي كود سه بيست، پتاس، فسفر و ازت است كه هر كدام از اين عنصرها نقش مهمي را در رشد گياه ايفا مي‌كنند. اگر به هر دليلي گياه شما، يكي از اين عناصر را نداشته باشد دچار علائمي است كه در ادامه بيان مي‌كنيم.

اول: علائم كمبود ازت: كمبود ازت در گياهان موجب زردي برگ‌هاي پير مي‌شود، رشد گياه با افت شديدي مواجه مي‌شود و كم‌كم اين زردي برگ‌ها به برگ‌هاي بالاتر هم سرايت پيدا مي‌كند.

دوم: علائم كمبود پتاس: اگر گياه كمبود پتاس داشته باشد، برگ‌هاي پايين آن زرد مي‌شود و به آرامي مي‌سوزد تا اينكه برگ‌هاي بالا را هم نابود مي‌كند.. ج.د پتاس براي گياه بسيار ضروري مي‌باشد، چرا كه كيفيت ميوه‌هاي درختان و پروتئيني كه در ميوه وجود دارد به اين عنصر بستگي دارد.

سوم: علائم كمبود فسفر: همچنين اگر گياه دچار كمبود فسفر شود، برگ‌هايي كه جوان هستند كوچك‌تر مي‌شوند و جوانه انتهايي گياه بسيار ضعيف مي‌گردد. در نتيجه گياه اصلاً رشد خوبي را سپري نمي‌كند و كم‌كم نابود مي‌شود.

كود سه بيست

براي خريد كود سه بيست و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: كود، ان پي كا، خريد كود، فروشگاه كود، NPK، كود سه بيست،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۱ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۳۰:۵۸ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آشنايي با كود مرغي

فضولات دامي از قرن‌ها پيش به‌عنوان كود مورداستفاده قرار مي‌گيرند كه در اين بين كود مرغي به دليل داشتن مقدار بالاي نيتروژن يكي از مطلوب‌ترين كودهاي آلي شناخته شده است. كود دامي و مرغي از منابع كودهاي آلي هستند كه استفاده از آن‌ها در نظام‌هاي مديريت پايدار خاك مرسوم است. اين كودها باعث اصلاح ويژگي‌هاي فيزيكي، شيميايي و ميكروبي خاك مي‌شوند. درصد نيتروژن كود گاوي بيشتر از كود گوسفندي است ولي درصد فسفر و پتاسيم كود مرغي از كودهاي گاوي و گوسفندي بيشتر است.

كود مرغي

كود مرغي موجب اصلاح فعاليت بيولوژيكي، كشت و كار و خواص شيميايي خاك مي‌شود. مقدار سه تن كود مرغي تازه معادل 50 كيلوگرم سولفات پتاسيم، 100 كيلوگرم سوپر فسفات تريپل و 50 تا 100 كيلوگرم اوره مي‌باشد. كود مرغي تركيب شيميايي بسيار متفاوت نسبت به ساير كودهاي حيواني دارد. اين بدان علت است كه در كود مرغي مقادير نسبتاً زياد اسيد اوريك و ساير اورئيدها وجود دارند. اين مواد از اَشكال مختلف اوره هستند و براي گياهان زراعي مي‌توانند به‌وسيله جذب از خاك و ورود به داخل بافت گياه بسيار سمي‌باشند. كود مرغي تازه حدود 70 درصد رطوبت دارد. كود مرغي اگر به‌درستي نگه‌داري و به مزرعه منتقل و مصرف شود، كود بسيار باارزشي مي‌باشد.

مزاياي استفاده از كود مرغي

كود مرغي به‌عنوان منبع تغذيه براي سبزي‌ها باعث ايجاد يك خاك مناسب براي رشد آن‌ها خواهد شد.

بعد از استفاده مي‌بينيد كه سبزي‌ها شما رشد بيشتري داشته و سالم‌تر خواهند بود.

در بين كودهاي حيواني كود مرغي بيشترين خواهان را براي كاربرد در سبزي‌ها دارد.

كود مرغ براي كشت سبزي‌ها فوق‌العاده است اما چيزهايي هست كه بايد در مورد آن بدانيد تا آن را درست مصرف كنيد.

كود مرغي ميزان بالايي نيتروژن داشته و همچنين منبع مناسبي از پتاسيم و فسفر است.

وجود درصد بالايي از نيتروژن و تعادل عناصر غذايي باعث شده كه كود مرغي بهترين كود حيواني در نظر گرفته شود.

اما ميزان بالاي نيتروژن در كود مرغي درصورتي‌كه به‌درستي كمپوست نشده باشد براي گياه خطرناك است.

كود مرغي خام مي‌تواند باعث سوختگي و مرگ گياه شود.

شرايط نگه‌داري كود مرغي

نگه‌داري توده كود مرغي در فضاي باز و در معرض باد و باران موجب هدر رفتن نيتروژن آن به شكل گاز آمونياك مي‌شود. بوي تند متصاعد شده از كود مرغي در واقع حاصل تصعيد از گاز آمونياك است كه در نتيجه ارزش غذايي كود مرغي از نظر نيتروژن كاهش مي‌يابد. براي كاهش خروج گاز آمونياك و بوي تند كود مرغي و كاستن تلفات آبشويي فسفر و عناصر غذايي كم‌مصرف و خارج شدن اين عناصر از دسترس ريشه گياه، كود مرغي را با مصرف سولفات آلومينيوم اصلاح مي‌كنند. براي حفظ نيتروژن كود مرغي و كاهش بوي گاز آمونياك و تلفات نيتروژن، كود سوپر فسفات تريپل به مقدار 50 كيلوگرم به ازاي هر تن كود مرغي استفاده مي‌شود. فسفات با آمونيوم كود مرغي تركيب شده و از هدر روي نيتروژن مرغي جلوگيري مي‌كند. كمپوست كردن كود مرغي با گوگرد نه تنها آلودگي زيست محيطي مربوط به كود مرغي را كاهش مي‌دهد بلكه موجب افزايش تأثير زراعي آن نيز مي‌شود. با كمپوست كردن كود مرغي محصولي به دست مي‌آيد كه حمل‌ونقل و كاربرد آن راحت‌تر انجام مي‌گيرد.

كود مرغي

طرز تهيه كمپوست از كود مرغي

كمپوست كردن كود مرغي ساده است. درصورتي‌كه صاحب مرغ هستيد مي‌توانيد از بستر آن‌ها براي اين منظور استفاده كنيد. قدم دوم اين است كه بستر استفاده شده توسط مرغ‌ها را برداشته و داخل مخزن كمپوست قرار دهيد. مرتباً و به‌طور كامل آن را خيس كنيد و هر چند هفته آن را به هم بزنيد تا با آن هوارساني كنيد. به‌طور متوسط حدود ۶ تا ۹ ماه طول مي‌كشد تا كمپوست به‌درستي آماده شود. زمان دقيق آماده شدن كمپوست بستگي به شرايطي دارد كه كمپوست تحت آن شرايط آماده مي‌شود. درصورتي‌كه از انجام درست كار مطمئن نيستيد مي‌توانيد ۱۲ ماه صبر كنيد تا كمپوست به‌طور كامل آماده شود. فرايند كمپوست‌سازي به پايان رسيد مي‌توانيد از آن استفاده كنيد به اين صورت كه به‌طور يكنواخت آن را در سطح خاك باغ پخش كنيد. مي‌توانيد براي اينكه از يك بيل يا يك چنگك استفاده كنيد.

تعيين مقدار مصرف كود مرغي

بهترين روش در تعيين مقدار مصرف كود مرغي در هر هكتار انجام تجزيه فيزيك و شيميايي كود مرغي مي‌باشد. در اين تجزيه مقدار عناصر غذايي موجود در اين كود و خواص شيميائي آن مخصوصاً pH مشخص مي‌شود. مقدار مصرف آن با توجه به تجزيه كود مرغي و آزمون خاك زراعي تعيين مي‌شود.

زمان و نحوه مصرف كود مرغي

در فصول مختلف سال كود مرغي را در مزارع مصرف مي‌كنند. با مصرف آن در فصل پائيز بيشترين زمان براي تجزيه كود مرغي و آزادسازي عناصر غذايي موجود در آن فراهم مي‌گردد. كاربرد كود مرغي در فصل پائيز به‌منظور جلوگيري از هدر رفتن نيتروژن در خاك‌هاي با بافت سبك توصيه نمي‌شود. كاربرد آن در فصل بهار براي هدر روي نيتروژن در مزرعه فرصت كمي وجود دارد. به‌هرحال مصرف آن در فصل بهار، انجام عمليات زراعي و كاشت را به تأخير مي‌اندازد و مي‌تواند موجب افزايش فشردگي خاك شود. در بيشتر مواقع كود مرغي را در فصول تابستان و زمستان مصرف مي‌كنند. هنگام مصرف كود مرغي قبل از كاشت، مخلوط كردن كامل آن با خاك به‌وسيله شخم زدن خاك براي اجتناب از قرار گرفتن بذور در محل داراي كود مرغي به‌شدت توصيه مي‌شود. چون امكان دارد بذور گياهان زراعي در اثر سميت آمونياك موجود در اين كود جوانه نزنند و يا گياهچه حاصل از آن‌ها از بين بروند. تقريباً 65 تا 50 درصد نيتروژن موجود در قسمت آلي كود مرغي براي گياهان هر ساله قابل‌استفاده است. بعد از مصرف كود مرغي تقريباً 20 درصد نيتروژن كل آن براي گياهان زراعي در سال دوم و حدود 5 تا 10 درصد آن در سال سوم قابل‌استفاده است.

مصرف صحيح و پخش درست كود مرغي در سطح مزرعه به‌منظور حداكثر استفاده از ارزش كود مرغي و قرار گرفتن عناصر غذايي آن به يك اندازه براي گياهان زراعي مهم مي‌باشد. مقدار تلفات نيتروژن كود مرغي پس از پخش در سطح مزرعه به فاصله زماني مصرف و اختلاط آن با خاك بستگي دارد. اختلاط آن با خاك در طي مدت 12 ساعت پس از پخش كود مرغي براي به حداكثر رساندن بازدهي نيتروژن بسيار مطلوب است. كود مرغي نيز غني از مواد و عناصر غذايي مي‌باشد. عناصر موجود در اين كود چه به شكل جامد و چه مايع قابل استفاده براي گياه مي‌باشند. كلسيم، منيزيم، سديم و عناصر ديگر موجود در فضولات مرغي موجب تقويت خاك و در نتيجه افزايش محصول خواهد شد. اين كود همچنين باعث افزايش قابليت نگه‌داري رطوبت و افزايش تهويه در خاك شده و از فرسايش خاك جلوگيري مي‌كند. اين كود همچنين فعاليت بيولوژيكي خاك را افزايش مي‌دهد.

كود مرغي

براي خريد كود مرغي و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۰ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۲۳:۰۴ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)