گل و گياه ظرافت گل و گياه ظرافت .

گل و گياه ظرافت

آموزش كاشت و پرورش گل آمارانتوس در خانه

يكي از گل‌هاي زيبايي كه در فضاي سبز جلوه بسيار زيبا و درخشش خاصي دارد گل آمارانتوس است. اين گل زيبا از خانواده تاج خروس بوده و رقم آن پهن برگ و پابلند مي‌باشد. ارتفاع اين گياه بين ۸۰ تا ۱۲۰ سانتي‌متر مي‌رسد و بعد از حدود ۱۰ الي ۱۲ هفته پس از كاشت گل‌دهي اين گل زيبا آغاز مي‌گردد. در ادامه به چگونگي كاشت بذر آمارانتوس و نحوه نگهداري اين گل زيبا خواهيم پرداخت.

گل آمارانتوس

كاشت و پرورش گل آمارانتوس

بستر مناسب كشت گل آمارانتوس مخلوطي از پيت ماس، كوكوپيت و پرليت به همراه خاك باغچه يا خاك برگ الك شده است. بايد به اين نكته توجه كرد كه خاك بايد به‌صورتي باشد كه داراي زه كشي و تخلخل مناسب باشد. براي رشد مناسب گياه مي‌توان از مقداري ورمي كمپوست يا كود دامي كاملاً پوسيده استفاده كرد.

بذر آمارانتوس را مي‌توان به‌صورت مستقيم يا نشاء كاري در سيني كشت يا خزانه كشت كرد. براي كشت بذر آمارانتوس ابتدا بستر كشت را داخل گلدان و يا باغچه به‌صورت گفته شده آماده كرده و سطح خاك را صاف كنيد. بعد از صاف كردن خاك آبياري را انجام داده و بذر آمارانتوس را روي سطح خاك قرار دهيد. فاصله بذرها از هم بستگي به نوع گياه متفاوت است و در مورد بذر آمارانتوس فاصله ۳۰ سانتي‌متر مناسب است. بعد از قرار دادن بذرها بر سطح خاك مقداري خاك‌برگ الك شده يا پيت ماس بر روي بذرها ريخته و با اسپري سطح خاك را آبياري كنيد. بايد توجه داشته باشيد مقدار خاك ريخته شده روي بذر آمارانتوس زياد نشود و مقدار استاندارد آن دو برابر اندازه بذر آمارانتوس است.

گل آمارانتوس

اگر قصد كشت بذر آمارانتوس در خارج از فصل (پاييز و زمستان) و داخل گلدان را داريد بايد به چند نكته توجه كنيد:

قبل از قرار دادن بذر آمارانتوس بر روي سطح خاك ترجيحاً خاك را با محلول قارچ‌كش آبياري كنيد.

بعد از قرارگيري بذر آمارانتوس بر سطح خاك و الك كردن خاك بر روي آن بايد روي گلدان را با پلاستيك پوشاند.

مكان قرارگيري گلدان بايد دور از نور مستقيم خورشيد و در مكان پرنور باشد.

بين ۱ الي ۲ هفته بعد از كشت، بذر آمارانتوس جوانه زده و بعد از چهار برگي شدن پلاستيك را سوراخ كرده تا گياه براي قرارگيري در فضاي باز آماده شود. بايد توجه داشت اين كار بايد به‌آرامي و طي ۲ هفته انجام شود.

مي‌توان جهت برآورده كردن نياز نوري گياه براي رشد از لامپ‌هاي مخصوص رشد استفاده كرد.

بهترين فصل كشت بذر آمارانتوس بهار و بهترين دما ۱۵ الي ۲۵ درجه سانتي پايه است. گل آمارانتوس نياز به حداقل ۸ الي ۱۰ ساعت نور مستقيم و ملايم آفتاب داشته و درصورتي‌كه نياز نوري آن برطرف نشود در رشد و گلدهي دچار مشكل مي‌شود. در كشت غيرمستقيم و داخل سيني نشاء و يا خزانه بعد از ۸ برگي شدن گياه مي‌توان آن را به گلدان يا باغچه انتقال داد. بايد به اين نكته توجه داشت در كشت غيرمستقيم درصد موفقيت كمتر است و پيشنهاد مي‌شود كشت به‌صورت مستقيم انجام شود.

گل آمارانتوس

گل آمارانتوس گياهي يك‌ساله است و درصورتي‌كه در فصل سرما به داخل خانه منتقل شود مي‌توان مدت زمان بيشتري از آن نگه‌داري كرد و از گل‌هاي زيباي آن لذت برد. سطح خاك بذر آمارانتوس تا قبل از جوانه‌زني رطوبت داشته و خشك نشود. بذر آمارانتوس بعد از جوانه و انتقال به فضاي باز (در صورت كاشتن در گلدان با پلاستيك) بايد به‌صورت منظم آبياري شود. گياه آمارانتوس تا حدودي مقاوم به خشكي است. اما درصورتي‌كه مي‌خواهيد گياه شاداب و با گل زياد داشته باشيد بايد به‌صورت منظم آبياري شود. اگر به‌صورت صحيح از گل مراقبت شود و آبياري و كوددهي آن به‌صورت منظم انجام شود مي‌توان مدت زمان زيادي آن را نگهداري كرد.

براي خريد بذر گل آمارانتوس و ساير بذر گل ها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: گل آمارانتوس، بذر آمارانتوس، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر، گياهان تزييني، بذر گل آمارانتوس،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۳۹:۰۱ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش گل شب بو در خانه

گل شب بو از گياهان پرطرفدار نوروزي است كه علاوه بر زيبايي فوق‌العاده گل‌هايش به علت عطر بي‌نظيرش نيز بسيار موردتوجه است و براي نگهداري در آپارتمان و كاشت در فضاي سبز و باغچه‌ها انتخاب مي‌شود. در ادامه اين مطلب شما را با روش كاشت بذر شب بو، نحوه نگهداري و شرايط محيطي موردنياز اين گل آشنا مي‌كنيم.

گل شب بو

روش كاشت گل شب بو

كاشت گل شب بو از طريق بذر شب بو و قلمه زدن قابل انجام است و جزو گياهاني است كه تكثير آن ساده است. مراحل كاشت اين گل به شرح زير مي‌باشد:

كاشت گل شب بو از طريق بذر

مهم‌ترين روش تكثير كاشت بذر شب بو است كه در دو زمان از سال انجام مي‌گيرد. در مورد شب بوهاي يك‌ساله و همچنين چندساله معمولاً بذر شب بو در اوايل بهار (بعد از رفع يخبندان بهاره) و يا در صورت داشتن امكانات ۸-۶ هفته قبل از رفع يخبندان در محيطي محافظت شده همانند داخل منزل و يا گلخانه كاشته مي‌شوند، سپس در اوايل بهار به زمين اصلي منتقل مي‌شوند.

۱ ـ بذر شب بو را در عمق ۳ تا ۴ سانتيمتري خاك بكاريد. فاصله بين بذر شب بوها بهتر است بين ۱۵ تا ۲۰ سانتيمتر باشد.

۲ ـ بهتر است بذر شب بو را از اواخر مردادماه تا اوايل شهريور در هواي آزاد بكاريد و پس از آنكه بوته‌ها چند برگه شد، بوته‌هاي كم پر را جدا كنيد.

۳ ـ زماني كه بوته‌هاي شب بو حدود ۳ تا ۵ سانتيمتر رشد كردند بايد آن‌ها را به گلدان‌هاي مناسب انتقال دهيد.

۴ ـ توجه داشته باشد اگر گل شب بوي شما از نمونه‌هاي تك شاخه است مي‌توانيد ۳ تا ۵ بوته از آن را به يك گلدان انتقال دهيد اما چنانچه از انواع پر شاخه استفاده نموده‌ايد يك بوته براي هر گلدان كافي است.

۵ ـ گلدان‌هاي شب بو را در محل سايه قرار دهيد. هنگامي كه بوته‌ها به گلدان جديد و فضاي محيط عادت كردند مي‌توانيد آن‌ها را به محل آفتاب‌رو انتقال دهيد.

۶ ـ بهترين محل براي نگهداري گل شب بو در داخل ايوان يا بالكن منزل و در پشت پنجره اتاق‌هاست. در صورت نگهداري شب بو در داخل آپارتمان، دماي منزل بايد خنك باشد.

۷ ـ گلدان‌ها را در هفته حداقل سه تا چهار بار آبياري كنيد.

۸. توصيه مي‌شود خاك گلدان را هر سال يك‌بار با كودهاي غني از پتاسيم و نيتروژن مخلوط كنيد.

گل شب بو

قلمه زدن شب بو

تكثير از طريق قلمه يكي ديگر از روش‌هاي كاشت گل شب بو در مورد انواع چندساله اين گياه است. اين روش چندان متداول نيست، با اين وجود اگر تصميم به قلمه زدن گل شب بوي خود داريد بهترين زمان فصل تابستان است.

كاشت بذر شب بو در گلدان

براي كاشت بذر شب بو، گلداني را در اندازه متوسط انتخاب كرده و بذر شب بوها را در عمق ۸ سانتيمتري خاك بكاريد. فاصله مناسب بذر شب بوها در خزانه كاشت نيز حدود ۳-۲ سانتيمتر است. وجود لايه روي بذر شب بوها، آنان را از خشك شدن تا حدودي محافظت مي‌كند. خاك سبك غني از خاك برگ و كود آلي براي پرورش گياه محبوبه شب مناسب است. گلدان‌ها را در معرض نور غيرمستقيم خورشيد و در مكاني نيم‌سايه قرار دهيد.

شرايط نگهداري گل شب بو

شرايط اكولوژيكي موردنياز نگهداري شب بو عبارت است از:

خاك: بذر شب بو به خاك سبك و با زهكش خوب نياز دارد كه خنثي تا كمي قليايي و نسبتاً حاصلخيز باشد. تركيب خاك‌برگ، شن، كود پوسيده گاوي و خاك معمولي براي كاشت بذر شب بو مناسب است.

نور: گل شب بو براي رشد بهتر نياز به نور مستقيم دارد. البته اين ميزان دريافت نور براي گل بستگي به دما محيط دارد به طوريكه هرچه دماي محيط كمتر باشد و هوا خنك‌تر باشد، گياه ميزان نور مستقيم بيشتري را تحمل خواهد كرد. با افزايش دماي محيط، اگر از شدت بيش از اندازه نور محافظت نشود ابتدا گل‌ها پژمرده مي‌شوند و سپس تمامي گياه پژمرده خواهد شد.

دما: همه انواع شب بو از جزو گياهان سرمادوست هستند و به هواي گرم حساسيت دارند. گل‌هاي شب بو در اثر گرم شدن هوا ابتدا كمتر گل مي‌دهند و سپس برگ‌هاي گياه زرد شده و به‌تدريج مي‌ريزند و گياه از بين مي‌رود.

آبياري: نياز آبي گل شب بو متوسط است. بهترين زمان آبياري گياه زماني است كه بين دو آبياري سطح خاك كاملاً خشك شده باشد. در صورت آبياري بيش از اندازه ريشه گياه پوسيده خواهد شد.

گل شب بو

آفات و بيماري‌ها: از بيماري‌ها و آفات مهم اين گياه مي‌توان به زنگ شب بو، كنه تارعنكبوتي، معدنچي برگ، تريپس، سفيدك داخلي و شته اشاره كرد. براي از بين بردن اين آفات و بيماري‌ها بايستي از سموم شيميايي مربوطه استفاده شود.

جالب است بدانيد چند سالي است كه گل شب بو به‌عنوان گل شاخه بريده نيز مورداستفاده قرار مي‌گيرد و شاخه‌هاي بريده آن درصورتي‌كه هواي اتاق گرم نباشد، چندين روز در آب دوام مي‌آورند.

براي خريد بذر گل شب بو و ساير بذر گل ها و بذر گياهان دارويي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: گل شب بو، بذر گل شب بو، گياهان دارويي، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۹ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۱۵:۵۹ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش پياز در خانه

پياز يكي از قديمي‌ترين گياهان مورداستفاده انسان بوده است به‌طوري‌كه حتي در اسناد به‌جامانده از تمدن مصري‌ها هم نشانه‌هايي از آن ديده مي‌شود. پياز گياهي دوساله و غده‌اي و ريشه‌دار است كه خواص و فوايد زيادي دارد و در تمام فرهنگ‌هاي غذايي مورداستفاده قرار مي‌گيرد همچنين به علت داشتن خواص دارويي فراوان در طب سنتي نيز استفاده مي‌شود. در ادامه با ما همراه باشيد تا با مراحل كاشت پياز آشنا شويد.

پياز

انتخاب بذر

در اولين مرحله بايد بذر پياز موردنظر خود را انتخاب كنيد. انتخاب بذر پياز به عوامل متعددي بستگي دارد. پياز رقم‌هاي مختلفي دارد مانند پياز زرد، پياز شيرين، پياز سفيد، پياز قرمز و غيره. بذر پياز را فروشگاه‌هاي معتبر تهيه كنيد تا كيفيت و قوه ناميه آن تضمين شده باشد. بذر پياز خوب با اطمينان تعداد محصول مناسب در مزرعه يا گلدان را تأمين مي‌نمايد. اگر انواع پياز را نمي‌شناسيد مي‌توانيد از فروشگاه‌هاي بذر و محصولات كشاورزي مشاوره بگيريد يا در اينترنت جستجو كنيد.

آب‌وهوا

اين گياه سبزي فصل خنك است و بهترين رشد و نمو را در درجه حرارت ۲۵-۱۲ درجه سانتي‌گراد دارد

خاك

پياز نيازمند خاك نيمه سنگين (خاك‌هاي شني لومي)، حاصلخيز با زهكش مناسب و فاقد سله است. بذر پياز نسبت به اسيدي بودن خاك بسيار حساس است و اسيديته مناسب براي پياز ۸٫۶ – ۶ مي‌باشد.

كود

استفاده از كودهاي دامي پوسيده در افزايش عملكرد و توليد محصول با كيفيت خوب مؤثر است.

فاصله بذر

بذر پياز را معمولاً روي پشته‌هايي به فاصله ۳۵ الي ۴۵ سانتيمتر براي كشت يك رديفه مي‌كارند و براي كشت دو رديفه، عرض را دو برابر در نظر مي‌گيرند. براي توليد پياز فواصل بين بوته‌ها ۷ الي ۱۰ سانتيمتر است.

پياز

مراحل كاشت پياز

كاشت بذر پياز را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله بررسي مي‌كنيم.

۱- انتخاب بذر مناسب براي كاشت پياز

حال كه با عوامل كليدي و مهم در فرايند كاشت پياز آشنا شديد مي‌توانيد با انتخاب بذر پياز مناسب اقدام به كاشت پياز كنيد.

۲-زمان كاشت

اگر در منطقه‌اي زندگي مي‌كنيد كه داراي زمستان‌هاي سرد است بايد در فصل بهار اقدام به كاشت بذر پياز كنيد. براي اين منظور بايد در ماه‌هاي خرداد يا تير كاشت بذر پياز را آغاز كنيد.

۳- خيساندن بذر

اگر در خانه مي‌خواهيد بذر پياز بكاريد بايد ابتدا بايد سرمادهي را شروع كنيد. براي اين منظور بايد تعداد بذر پيازي كه مي‌خواهيد بكاريد را لاي يك دستمال كاملاً مرطوب قرار دهيد دستمال را در كيسه فريزر گذاشته سپس به مدت يك روز آن را در يخچال قرار دهيد. شب كيسه را در آورده تا بذرها هم دماي محيط شوند. دوباره صبح روز بعد اين كار را تكرار كنيد. به مدت ۳ هفته بايد اين عمليات تكرار شود تا بذر پيازها جوانه بزند. به‌محض آنكه بذر پيازها جوانه زد آن‌ها را در زمين، باغچه يا گلدان بكاريد.

۴- انتخاب گلدان

حالا يك گلدان عميق (۳۰ سانتي‌متر) كه با خاك خوب، غني و با زهكشي مناسب پر شده است را آماده كنيد.

۵- آفت زدايي گلدان

حتماً گلدان را قبل از كاشت به‌خوبي بشوييد تا از خطر هر گونه افت يا بيماري به دور باشيد.

۶- ايجاد شيار

بر روي سطح خاك شيارهايي ايجاد كنيد. فاصله اين شيارها بايد ۳۰ سانتيمتر از يكديگر باشد تا برگ‌هاي پياز بتواند به‌راحتي نفس بكشند و رشد كنند.

۷- قرار دادن مكان گلدان

در سطح خاك شيارهايي به عمق يك سانتي‌متر ايجاد كنيد. درون شيارها، جوانه‌هاي پياز را بكاريد سپس روي جوانه‌ها را خاك نرم بپوشانيد. با اسپري آبپاش سطح خاك را مرطوب كنيد. گلدان را مكاني آفتابي قرار دهيد.

پياز

۸- آبياري

پياز براي رشد به آبياري منظم و زياد احتياج دارد. اگر آبياري به حد كافي نباشد رشد گياه متوقف مي‌شود. خاك پياز هيچ‌گاه نبايد خشك شود و بايد در روزهاي گرم، سطح محوطه كاشت را با يك نايلون پوشانده تا رطوبت گياه تأمين شود. در بهترين شرايط رشد، ۳۰ الي ۶۰ روز بعد از كاشت بايد پيازها آماده و رسيده شوند.

براي خريد بذر پياز و ساير صيفي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: پياز، بذر پياز، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۷:۴۵:۱۴ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش گل آفتابگردان در خانه

گل آفتابگردان و يا sun flower كه شناخته‌شده‌ترين گل‌هايي است كه است كه نظر ظاهري ويژگي‌هاي منحصر به فردي دارد و براي پرورش در منزل مي‌تواند انتخاب مناسبي باشد. در اين مقاله مي‌خواهيم در مورد آموزش كاشت بذر آفتابگردان با شما عزيزان صحبت كنيم. گل آفتابگردان يك گياه كاملاً مقاوم به شرايط جوي است كه به‌راحتي مي‌تواند در باغچه رشد كند. آفتابگردان گياهي يك‌ساله است و همچنين داراي شرايط رشد سريع است كه ۷۰ سانتي‌متر يا چند متر قابل رشد است، زماني كه اين گياه بالغ مي‌شود.

گل آفتابگردان

كاشت گل آفتابگردان

همان‌گونه كه گفتيم كاشت بذر آفتابگردان به سهولت انجام مي‌شود، اما مهم‌ترين نكته كه در پرورش آفتابگردان وجود دارد اين است كه اين گل در محلي كه كاشته مي‌شود مي‌تواند به‌سرعت تمام املاح خاك را به خود مي‌گيرد و از بين مي‌برد به همين دليل نبايد در كنار ديگر گل‌ها كاشته شود ازاين‌رو استفاده از كودهاي مناسب به شما در اين زمينه كمك خواهد كرد.

كاشت آفتابگردان فقط از يك طريق امكان‌پذير است آن هم كاشت بذر آفتابگردان است كه از ابتداي فصل بهار و از بين رفتن سرما انجام مي‌شود.

براي كاشت بذر آفتابگردان ابتدا بايد ۱شبانه‌روز آن را در آب بخيسانيد، اين كار كمك زيادي به روند سريع جوانه‌زني مي‌كند.

بعد از آن بايد بذر آفتابگردان را در يك خاك سبك كاشته تا جوانه‌زني كنند.

شما مي‌توانيد براي كاشت بذر آفتابگردان از گلدان‌هاي كوچك استفاده كنيد.

بذر آفتابگردان را در عمق ۴ الي ۵ سانتي در خاك كمپوست و يا در مخلوطي از شن و خاك برگ بكاريد و آن را به‌خوبي آبياري كنيد.

تا زماني كه بذر آفتابگردان جوانه نداده نگذاريد بستر خاك خشك شود.

اگر قصد داريد بذر آفتابگردان را در كنار هم بكاريد بهتر است هر كدام را با فاصله ۱۰ سانتي‌متر از يكديگر بكاريد.

بعد از گذشت ۲ هفته از كاشت بذر آفتابگردان، بذرها شروع به جوان زني مي‌كنند كه بعد از آن رشد سريعي را در پيش مي‌گيرد.

زماني كه جوانه شروع به رشد و بلند شدن كردند بهتر است آن‌ها را به باغچه و يا گلداني بزرگ‌تر انتقال دهيد، زيرا گل آفتابگردان ريشه زيادي دارد.

بعد از انتقال گياهتان را در پرنورترين قسمت منزلتان قرار دهيد زيرا گل آفتابگردان همان‌طور كه از اسمش پيداست نياز شديدي به نور مستقيم آفتاب‌گردان دارد.

اگر گل آفتابگردان در محيط بيرون نگهداري مي‌كنيد بهتر است تا زماني كه ساقه‌هاي آن محكم نشده است گياه را به يك قيم ببنديد. تا در مقابل باد در امان بماند.

گل آفتابگردان

شرايط نگهداري

آبياري: از آنجايي كه گل آفتابگردان ريشه‌هاي عميقي دارد بدان معنا است كه نياز آبي فراواني دارد، آبياري گل آفتاب‌گردان بايد طوري باشد تا تمام ريشه‌هاي آن به‌طور كامل خيس شود به همين منظور خاك بايد كاملاً خيس باشد، و تا زماني كه خاك به‌خوبي خشك نشده باشد از آبياري خودداري كنيد، اگر به اين روش به آبياري بپردازيد ريشه‌هاي گياه قوي خواهد شد. توجه داشته باشيد كه حتماً اطراف خاك گياه را هم آبياري كنيد.

خاك: خاكي كه براي كاشت بذر آفتابگردان استفاده مي‌كنيد بايد داراي قدرت زهكشي بالايي باشد تا نگذارد آب در خاك باقي بماند، از آنجايي گل آفتابگردان به نياز آبي بالايي دارد بايد در انتخاب خاك دقت بسياري بكنيد. جنس خاك بايد به گونه‌اي باشد كه آب در آن دچار ايستايي نشود و به‌سرعت آب را از خود عبور دهد. بهترين خاك براي بذر آفتابگردان خاك كمپوست به همراه ماسه و پرليت است.

نور: آفتاب‌گردان نياز نوري بسيار بالايي دارد به‌طوركلي نياز آن ۸ ساعت آفتاب كامل در طول روز است، آفتاب گرم تابستان بهترين زمان براي دريافت نور موردنياز است، اگر آفتابگردان در محيطي كه سايه است قرار داده شود رشد خوبي نخواهد داشت. اگر هم از اين گياه در خانه نگهداري مي‌كنيد سعي كنيد مكاني را در نظر بگيريد كه داراي بيشترين نور است.

گل آفتابگردان

كود: در ابتدا به اين نكته اشاره كرديم كه زماني كه بذر آفتابگردان در خاك كاشته مي‌شود تمام مواد معدني خاك از بين مي‌رود و به خود جذب مي‌كند ازاين‌رو كوددهي براي اين گياه بسيار مهم است، شما مي‌توانيد براي كوددهي آفتابگردان از كود نيتروژن، پتاسيم و فسفر استفاده كنيد. بهتر است قبل از كاشت بذر آفتابگردان به كوددهي خاك بپردازيد. كوددهي را بايد تا زماني ادامه دهيد كه گياه در حال رشد است.

نكته: توجه داشته باشيد كه در كوددهي زياده‌روي نكنيد زيرا منجر به سوختن برگ‌هاي آفتابگردان مي‌شود.

براي خريد بذر آفتابگردان در انواع مختلف به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: گل آفتابگردان، آفتابگردان، بذر آفتابگردان، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۰۶:۲۲ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش بابا آدم

ريشه گياه دراز دوكي شكل و مانند هويج به ضخامت انگشت دست بوده و داراي مقدار زيادي كربنات پتاسيم و نيترات پتاسيم است. پوست ريشه بابا آدم قهوه‌اي، مغز آن سفيد و طعم آن كمي شيرين است ولي بوي تهوع‌آوري دارد. ساقه آن كه شبيه پوست مار است پوشيده از كرك‌هاي خشن و زبر است. برگ‌هاي آن بسيار بزرگ و پهن به حالت افتاده بر روي ساقه قرار دارد. رنگ برگ‌ها در قسمت چسبيده به ساقه سبز كم‌رنگ و هر چه به‌طرف انتهاي برگ نزديك‌تر مي‌شويم تيره‌تر مي‌شود. ميوه آن پس از رسيدن به‌صورت فندقي با ۳ يا ۴ سطح به رنگ زرد حنايي ظاهر مي‌شود. در انتهاي ميوه تارهاي زردرنگي وجود دارد كه در موقع عبور گوسفندان و جانوران به پشم‌هاي آن‌ها مي‌چسبد و موجب پخش تخم اين گياه به مناطق ديگر مي‌شود. بابا آدم در بعضي از نقاط ايران به حالت وحشي مي‌رويد. از ريشه اين گياه استفاده طبي به عمل مي‌آيد پس از خارج كردن ريشه بابا آدم از خاك آن را به‌خوبي شسته و به قطعات كوچك سه سانتيمتري تقسيم كرده و در اثر حرارت خورشيد يا در كوره‌هاي مخصوصي خشك مي‌كنند.

بابا آدم

كاشت گياه بابا آدم

گياه بابا آدم از طريق كاشت بذر بابا آدم رشد مي‌كند. كاشت و پرورش بذر بابا آدم بسيار آسان است و به‌صورت خودرو و بدون كمك انسان نيز در طبيعت رشد مي‌كند. گياه بابا آدم آفتاب كامل را ترجيح مي‌دهد ولي مي‌تواند سايه جزئي را هم تحمل كند. خاكي كه بذر بابا آدم در آن كاشته مي‌شود بايد غني باشد و زهكشي خوبي داشته باشد. يك ويژگي مهم كه خاك بايد داشته باشد اين است كه شل باشد و تا عمق ۱ متر عاري از سنگ و كلوخ‌ها باشد. در اين صورت ريشه بذر بابا آدم رشد طولاني و مستقيمي خواهد داشت. بذر بابا آدم را مي‌توان به‌صورت مستقيم در زمين كاشت. بذر بابا آدم را بعد از گذشت آخرين سرما مي‌كارند. فاصله بين بذر بابا آدم بايد ۸ سانتي‌متر باشد و فاصله بين رديف‌هاي كاشت بذر بابا آدم را بايد ۶۰ سانتي‌متر در نظر گرفت. عمق كاشت بذر بابا آدم ۱ تا ۲ سانتي‌متر است. درصورتي‌كه خاك خشك باشد، بعد از كاشت به‌آرامي به بذر بابا آدم كاشته شده آب بدهيد. خاك را مرطوب نگه‌داريد ولي از خيس شدن آن اجتناب كنيد زيرا درصورتي‌كه خاك خيس شود باعث آسيب ديدن بذر بابا آدم مي‌شود و از جوانه‌زني بذر بابا آدم نيز جلوگيري مي‌كند. بذر بابا آدم به‌سرعت جوانه مي‌زنند. جوانه‌زني در عرض ۴ تا ۷ روز صورت مي‌گيرد.

علف‌هاي هرز را كنترل كنيد به‌خصوص زماني كه نهال‌هاي بابا آدم جوان هستند. خاك را مرطوب نگه‌داريد و هر ماه يك بار به خاك يك كود كلي بدهيد. بذر بابا آدم را مي‌توان ۴ هفته قبل از آخرين سرما در خانه نشا كرد و بعد از گذشت سرما آن‌ها را به خارج از منتقل كرد. ريشه برخي از گياهان بابا آدم مي‌توانند تا ۱۲۰ سانتي‌متر هم رشد كند. حتي ريشه برخي از گونه‌ها مي‌توانند تا ۲/۵ متر هم رشد كنند. گل‌هاي گياه بابا آدم را براي ترويج رشد گياه و ريشه حفظ كنيد.

نكته: هرچه برگ‌هاي گياه كمتر باشند، گياه عملكرد بهتري داشته و بازده آن بالاتر مي‌رود. اگر شما گياه بابا آدم را براي ريشه آن مي‌كاريد، برخي از برگ‌هاي آن را هرس كنيد تا ريشه گياه رشد بهتري داشته باشد.

بابا آدم

نيازها

آبياري: خاك هميشه مرطوب باشد گياه آب‌دوست است ۲ تا ۳ بار آبياري در هفته بسته به دماي اتاق كافي است در موقع خواب گياه در پاييز و زمستان آبياري را كاهش دهيد

رطوبت: بابا آدم به‌شدت رطوبت دوست مي‌باشد و غبارپاشي هفتگي براي آن كافي است. اگر رطوبتش كم باشد برگ‌هاي جوان آن مي‌سوزند.

خاك: خاك بازه كشي خوب مثل يك قسمت پيت ماس و يك قسمت پرليت

تغذيه: در طول فصل رشد با كودهاي مايع يا كودهاي گرانول تغذيه كنيد

هرس: فقط ساقه‌ها و برگ‌هاي مريض و مرده گياه را سريعاً و از پايين ساقه هرس كنيد

نور: در واريته هاي مختلف فرق دارد و از سايه تا نور كامل متغير است بيشتر نور غيرمستقيم كنار پنجره را دوست دارد

دما: اين گياه به سرما و يخبندان حساس است و دماي زير ۱۵ درجه به آن آسيب ميزند بين ۱۶ الي ۳۰ درجه مناسب است

تكثير: گياه ساقه كوتاهي دارد ولي مي‌توان با قلمه آن را تكثير كرد ولي بهترين راه تكثير ريزوم در بهار و پاييز

آفات و بيماري‌ها

از بين آفات به كنه تارعنكبوتي حساس است. در مورد بيماري‌ها نيز اگر بافت خاك سنگين باشد و آب را در خود نگه دارد يا آبياري بيش از اندازه انجام شود به‌طوري‌كه خاك غرقاب شود، پوسيدگي ريشه شيوع مي‌يابد درنتيجه گياه از بين خواهد رفت.

بابا آدم

برداشت

برداشت محصول يعني خارج كردن ريشه گياه از زمين معمولاً هنگامي صورت مي‌گيرد كه گياه ۱۸ ماهه باشد. براي اين كار در بهار قبل از ظاهر شدن دستگاه زاياي گياه، ريشه‌ها را از زمين خارج مي‌كنند زيرا اگر اين عمل به تأخير افتد ريشه سخت مي‌شود. خارج كردن ريشه‌ها از زمين به‌وسيله چنگال‌هاي فلزي قوي كه بتوانند در عمق نسبتاً زياد فرو رود بايد در نهايت دقت صورت گيرد تا ريشه‌ها به وضع سالم از زمين كنده شوند. پس از خارج نمودن ريشه‌ها از زمين نيز بايد آن‌ها را مدتي به حال خود گذاشت تا گل مرطوب اطراف ريشه كه بدان چسبيده است خشك گرديده به سهولت از آن جدا شود. پس از انجام اين كار قسمت هوائي گياه را قطع مي‌كنند و ريشه‌ها را پس از شستن به‌صورت قطعات كوچك درآورده در معرض گرماي خورشيد قرار مي‌دهند و يا به‌وسيله دستگاه خشك‌كن مخصوص ريشه گياه را خشك مي‌كنند. در صورت استفاده از برگ‌هاي گياه چيدن برگ‌ها بايد موقعي انجام گيرد كه گياه را جهت استفاده از ريشه آن از زمين خارج مي‌كنند.

براي خريد بذر بابا آدم و ساير گياهان دارويي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: بابا آدم، بذر بابا آدم، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر، خواص بابا آدم، گياه بابا آدم،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۳۶:۲۱ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش چمن در خانه

چمن‌ها به‌طور گسترده در فضاهاي ورزشي، طراحي و زيباسازي فضاي سبز و پارك‌ها و استفاده به‌عنوان گياه پوششي در باغچه‌ها مورداستفاده قرار مي‌گيرد.

چمن

آماده سازي زمين براي كاشت چمن

قبل از هر عملي بايد تمامي اجسام اضافي همانند قلوه سنگ‌ها، بقاياي گياهان و ساير اجسام را از سطح خاك و تا عمق حداقل ۱۵ سانتيمتري زمين موردنظر جمع كرد. سپس بايد به بافت خاك توجه كنيم. اصولاً خاكي كه قرار است چمن را در آن بكاريم بهتر است كه در حدود ۳۰ درصد حاوي مواد آلي همانند كود پوسيده دامي باشد. مثلاً اگر عمق خاك را ۱۵ تا ۲۰ در نظر بگيريم بايد به ضخامت حدود ۵ سانتيمتر بر روي آن مواد آلي اضافه كنيم و سپس به‌خوبي با خاك قسمت زيرين مخلوط شود تا بافتي يكنواخت به دست بيايد. علاوه بر مواد آلي، اگر خاك اصولاً سبك است از خاك رس و اگر خاك اصولاً سنگين است از خاك شني براي اصلاح بافت خاك كمك مي‌گيريم. بعد از اضافه كردن مواد موردنياز براي اصلاح بافت خاك، سطح خاك را بايد كاملاً صاف كنيم البته اگر مساحت زمين بزرگ است (مثلاً مثل زمين‌هاي فوتبال) بايد شيبي ملايم به ميزان ۱ تا ۲ درصد رعايت شود تا جاري شدن آب ناشي از آبياري و يا ريزش باران به‌آساني صورت گيرد و آب‌هاي اضافي در يك نقطه از زمين جمع نشده و جاري شوند.

چمن

نحوه كاشت بذر چمن

اگرچه كاشت بذر چمن متداول‌ترين راه احداث چمن است اما مشكلات خاص خود را دارد. بخصوص مقطع زماني كاشت تا جوانه زدن بذر چمن ها بسيار حساس است و مسائلي مانند عدم آماده سازي مناسب زمين، رويش علف‌هاي هرز، مشكلات جوي مانند سرد و يا گرم شدن ناگهاني هوا و يا بارش شديد باران و … مي‌توانند مانع از سبز شدن مناسب بذر چمن شوند. بنابراين بايد طوري عمل كرد كه حداقل مشكلات در برابر جوانه‌زني و رشد بذر چمن وجود داشته باشد. انتخاب بذر خوب و مناسب اولين قدم است. انتخاب بذر چمن بايد با توجه به شرايط آب و هوايي و همچنين انتظار شما از چمن باشد. قطعاً اگر بخواهيد بر روي چمن راه برويد بايد نوعي را انتخاب كنيد كه قدرت تحمل لگدمال شدن را داشته باشد و يا اگر مي‌خواهيد كه چمن را در زير درختان بكاريد بايد نوعي را انتخاب كنيد كه با رويش و زندگي در زير سايه مشكلي نداشته باشد.

چه مقدار بذر چمن بايد استفاده كرد؟

همان‌طور كه قبلاً نيز اشاره كردم چمن‌ها با توجه به ميزان ضخامت برگ‌هايشان به دو گروه باريك برگ (برگ لطيف) و پهن‌برگ (برگ خشن) تقسيم مي‌شوند معمولاً نمونه‌هاي لطيف بذرهاي ريزتري از نمونه‌هاي برگ خشن دارند. در مورد بذرهاي ريز چمن ۲۰-۱۵ گرم بذر براي يك مترمربع و براي بذرهاي درشت چمن ۵۰-۳۰ گرم بذر چمن براي هر مترمربع كافي است. به‌كارگيري كمتر و يا بيشتر از اين مقادير موجب تراكم نامناسب و رشد نامناسب چمن‌ها خواهد شد. به‌كارگيري تعداد بيشتر بذر چمن راه‌حل جوانه‌زني بهتر و تراكم بيشتر بذرها نيست بلكه اين امر به‌نوبه خود مي‌تواند منجر به ضعيف شدن و از بين رفتن چمن‌ها شود زيرا فضاي كافي براي رشد و توسعه گياهان جوان وجود ندارد. همچنين اگر قسمت‌هايي از چمن سبز نشد مي‌توانيد در طي بهار و يا پاييز عمل كاشت بذر چمن اضافه در قسمت‌هاي كم تراكم را انجام دهيد.

چمن

زمان كاشت بذر چمن

براي تعيين زمان كاشت بذرها بايد به دماي هوا توجه ويژه كرد. اصولاً دماي پايين در اوايل بهار و همچنين اواخر پاييز مي‌تواند منجر به كاهش جوانه‌زني بذرهاي كاشته شده شود. همچنين حتي اگر دما مشكلي پيدا نكند بهتر است كه در اواخر پاييز نسبت به كاشت بذر چمن ها اقدام نكرد زيرا گياهان جوان تا زمستان فرصت بسيار كمي براي رشد و توسعه دارند و در برابر سرماي زمستانه بسيار حساس هستند. بنابراين براي چمن‌هاي فصل گرم اواخر فروردين‌ماه كه خطر سرماهاي ديررس بهاره از بين رفته است و اگر هم كه مشكلي براي مسئله آبياري آنان وجود نداشته باشد اواخر بهار و يا اوايل تابستان بهترين زمان كاشت است اگرچه به دليل احتمال پيشي گرفتن رشد علف‌هاي هرز در اين زمان از سال، ابتداي فصل بهار براي كاشت بذر چمن ‌هاي گرمسيري ارجحيت دارد. براي چمن‌هاي سردسيري اواخر تابستان و يا اوايل پاييز مناسب كاشت بذر چمن است. بهترين زمان براي كاشت بذر چمن صبح زود يا اواخر بعدازظهر است كه باد ندارد.

چگونگي پاشيدن بذر چمن

اگر بذر چمن بسيار ريز است بهتر است كه ابتدا با شن و يا مقداري از مخلوط خاكي تركيب شود و بعد بر روي سطح زمين پاشيده شود. اين كار پخش شدن يكنواخت بذرها را تضمين مي‌كند. همچنين بهتر است كه قبل از پاشيدن بذر چمن ها خاك را به‌خوبي مرطوب كنيد زيرا خشك بودن خاك و آبياري بعد از عمل كاشتن بذر چمن ها احتمال جابجايي بذر توسط جريان آب را افزايش مي‌دهد. براي پاشيدن بذرها امروزه ماشين‌هايي وجود دارد كه با كمك آنان بذرها به شكل يكنواخت‌تري بر روي سطح خاك قرار مي‌گيرند.

بعد از پاشيدن بذرها بايد لايه‌اي از مخلوط خاكي به ضخامت ۱ سانتيمتر براي بذرهاي درشت و ضخامت ۰٫۵ سانتيمتر براي بذرها ريز، روي بذرها ريخته شود. بعد از قرار دادن پوشش خاكي بر روي بذرها اگر هنوز حدود ۵ تا ۱۰ درصد آن‌ها ديده شوند و به زير خاك فرو نرفته باشند ايرادي ندارد. از زمان كاشتن بذرها تا جوانه زدن آن‌ها بايد خاك را مرطوب نگه داشت اما نبايد در اين امر زياده‌روي كرد زيرا احتمال شيوع برخي از بيماري‌هاي قارچي بخصوص بيماري مرگ گياهچه به دليل رطوبت بالاي محيط وجود دارد. بايد رطوبت به صورتي تأمين شود كه از سطح خاك تا عمق ۲-۱٫۵ سانتيمتري هميشه مقداري از رطوبت را داشته باشد. توجه داشته باشيد كه تا زمان جوانه‌زني بذر چمن مسئله آبياري و حفظ رطوبت مناسب از اهميت بسيار زيادي برخورد دار است زيرا كمترين ميزان خشك شدن خاك و يا آبياري بيش‌ازاندازه از عوامل جدي در عدم سبز شدن بذر چمن هستند.

براي خريد بذر چمن به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: چمن، بذر چمن، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۰۸:۱۶ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش ريحان در خانه

ريحان گياهي است كه در هواي گرم رشد مي‌كند و خوشبو است. كاشت گياه يا پيوند پس از اينكه يخبندان به پايان مي‌رسد و خاك گرم است در عرض چند هفته ثمر فراواني خواهد داشت. رايج‌ترين نوع ريحان، ريحان شيرين است؛ انواع ديگر شامل ريحان بنفش (كم‌تر از ريحان شيرين)، ريحان ليمويي (طعم ليمو) و ريحان تايلندي (طعم شيرين بيان) دارد. كاشت بذر ريحان آسان است. اما در تابستان فقط در فضاي باز و تنها زماني كه خاك به‌خوبي گرم مي‌شود رشد مي‌كند، پس طبق آن برنامه‌ريزي كنيد. اگر در حال برنامه‌ريزي براي درست كردن سس پستو هستيد، چندين گياه را پرورش دهيد كه يكي از آن‌ها ريحان است.

ريحان

كاشت ريحان از طريق بذر داخل گلدان

اولين نكته‌اي كه براي كاشت و پرورش بذر ريحان داخل گلدان يا باغچه در نظر بگيريد انتخاب بذر ريحان سالم و استاندارد است كه آن‌ها را بايد يك روز قبل از كاشت در مقداري آب ولرم بريزيد. شما مي‌توانيد بذر ريحان را بين ۸ ساعت تا سه روز در آب نگه داريد تا خوب و كامل متورم شوند.

مرحله بعد انتخاب گلدان مناسب است كه بايد آن را تا ارتفاع ۱۵ سانتي متري با مخلوط خاك باغچه و خاك‌برگ پركنيم.

حالا نوبت به كاشت بذر ريحان مي‌رسد. در اين مرحله ابتدا بذر ريحان ‌ها را از آب بيرون آورده و به روي يك پارچه يا روزنامه قرار مي‌دهيم تا به‌خوبي نم آن‌ها گرفته شود.

بذر ريحان ‌ها را حداكثر در عمق ۵/۰ تا ۱ سانتيمتري، با فاصله ۱۵ سانتيمتري روي سطح خاك مي‌پاشيم و روي بذر ريحان ‌ها را با كمي خاك مي‌پوشانيم.

ريحان

نكته: توجه داشته باشيد كه اگر اندازه بذر ريحان دو ميلي‌متر باشد، شما بايد حداكثر دو ميلي‌متر روي آن را با خاك بپوشانيد.

بعد از انجام صحيح اين مرحله سطح گلدان را با يك برگ روزنامه مي‌پوشانيم تا بذر ريحان ‌ها كامل زير روزنامه قرار بگيرند.

شما بايد هر روز دو تا چهار بار روي گلداني كه بذر ريحان را كاشته‌ايد با يك آب‌پاش كوچك آب بريزيد تا سطح آن كاملاً خيس شود و گلدان را دو تا پنج روز در گرم‌ترين جاي ممكن قرار دهيد.

فراموش نكنيد كه وقتي ريحان جوانه زد، نبايد اجازه دهيد خاك خشك شود و بايد هر روز آبياري انجام دهيد.

روش صحيح انجام مراحل كاشت و پروش ريحان در باغچه

در شروع كشت، كاشت بذر ريحان را ۶ هفته قبل از آخرين سرما شروع كنيد. (به تاريخ‌هاي يخ‌بندان محلي مراجعه كنيد.)

براي كاشت بذر ريحان در بيرون از منزل صبر كنيد تا زمين حداقل به ۵۰ درجه - ترجيحاً حدود ۷۰ درجه فارنهايت براي رشد بهتر برسد، بدون گرما، گياه رشد نخواهد كرد.

بذر ريحان بايد در مكاني برويد كه روزانه ۶ تا ۸ ساعت آفتاب كامل را دريافت كند؛ خاك بايد مرطوب و زهكشي شده باشد.

كشت گياه يا جوانه آن حدود ۱۰ تا ۱۲ اينچي عمق زمين قرار دارند، آن‌ها بايد حدود ۱۲ تا ۲۴ اينچ ارتفاع داشته باشند؛ براي گياهان كوچك‌تر، گياه (حدود ۱۶ تا ۲۴ اينچي عمق زمين قرار دارد).

در طول دوره‌هاي خشك تابستان، به‌طور آزاد گياهان را آبياري كنيد.

به ياد داشته باشيد به‌محض اين‌كه به نظر رسيد برگ‌ها رشد كرده‌اند برگ را بچينيد، چون دوباره مي‌رويد.

اگر در حال برنامه‌ريزي براي پخت‌وپز با اين گياهان، هستيد گياه را در خاك تميز بكاريد (از كود‌هاي شيميايي استفاده نكنيد، چون مضر هستند) و آن‌ها را دور از مسير‌هاي شلوغ بكاريد تا گياهان صدمه نبينند، گوجه فرنگي همسايه خوبي براي ريحان در باغ است.

ريحان

مراقبت از گياه ريحان

دقت كنيد كه خاك مرطوب باشد گياه ريحان رطوبت را دوست دارد. اگر در يك منطقه گرم زندگي مي‌كنيد، از مالچ در اطراف گياهان ريحان استفاده كنيد (مالچ به مرطوب نگه داشتن خاك كمك خواهد كرد).

بعد از اينكه اولين برگ‌ها روييد آن‌ها را هرس كنيد.

هر زمان كه يك شاخه شش تا هشت برگ دارد، هرس را ادامه دهيد.

بعد از ۶ هفته، از رويش زودهنگام گياه جلوگيري كنيد اگر گياهان رشد مي‌كنند، فقط آن‌ها را ببريد.

اگر هوا سرد باشد، حتماً گياه را از قبل برداشت كنيد، چون هواي سرد گياهان را نابود خواهد كرد.

برداشت و روش‌هاي صحيح نگه‌داري ريحان

برگ‌هاي ريحان را به محض اين‌كه به ارتفاع ۶ تا ۸ اينچي رسيد شروع به چيدن كنيد.

وقتي درجه حرارت به ۸۰ درجه مي‌رسد، ريحان واقعاً شروع به تكرار مي‌كند.

دقت كنيد برگ‌ها را به‌طور مرتب در تابستان بچينيد تا رشد در طول تابستان افزايش يابد.

حتي اگر نيازي به برگ‌ها نداريد، آن‌ها را بچينيد و برگ‌ها را در فريزر قرار دهيد.

اگر به‌طور منظم بچينيد دوازده گياه ريحان ۴ تا ۶ فنجان برگ در هفته توليد خواهد كرد.

بهترين روش براي ذخيره‌سازي ريحان فريز كردن است فريز كردن مانع از دست رفتن طعم آن مي‌شود. به همين منظور كل گياه را خشك كنيد و در كيسه‌هاي پلاستيكي بدون هوا بريزيد و سپس در فريزر قرار دهيد.

يك روش ذخيره‌سازي ديگر خشك كردن ريحان است (اگرچه برخي از طعم آن از بين خواهد رفت). برگ‌ها را از ساقه جدا كنيد و آن‌ها را در سايه قرار دهيد. پس از ۳ تا ۴ روز، اگر گياهان به‌طور كامل خشك نشده باشند، آن‌ها در فر با پايين‌ترين تنظيمات حرارتي قرار دهيد و در آن را كمي باز بگذاريد.

براي خريد بذر ريحان به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: ريحان، بذر ريحان، سبزي ريحان، بذر، بذر سبزي، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۱۹:۳۰ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش تربچه در خانه

تربچه يكي از سبزي‌هاي اشتهاآور به‌حساب آمده كه در اكثر خانواده‌ها آن را مصرف مي‌كنند. برگ آن نيز خوراكي بوده. عده زيادي از مردم تربچه را در منزل كاشته و در سر سفره اغلب خانواده‌ها ديده مي‌شود.


تربچه


كاشت بذر تربچه


بذر تربچه را در عمقِ ۱٫۵ سانتي‌متر از سطح خاك مي‌كارند و بين بذر‌ها ۴ تا ۵ سانتي‌متر فاصله قرار داده و در رديف‌ها نيز ۲۰ تا ۲۵ سانتي‌متر فاصله قرار داده و توصيه شده كه رديف‌هايي دوتايي از تربچه بكاريد و سپس فاصله بيشتري بين آن دو رديف و دو رديفِ بعدي قرار دهيد كه اين‌گونه، دسترسي‌تان به تربچه‌ها آسان‌تر مي‌شود. بذر تربچه در عرض چند روز جوانه زده و از باغبانان بذر‌ تربچه ها را در ميان رديف هويج و يا سبزي‌هاي ديگري كه دير‌تر جوانه مي‌زنند، مي‌كارند. تربچه بسيار سريع رشد مي‌كند و شايد سريع‌ترين برداشت را در ميانِ تمامِ سبزي‌هاي مخصوصاً خوراكي خام داشته باشد. اين گياه را مي‌توانيد پس از ۲۰ روز برداشت كنيد. البته روش ديگري براي كشت تربچه اين بوده كه يك بخش مربع يا مستطيلي شكل را مشخص كنيد و بذر تربچه ‌ها را در سراسر آن پخش كنيد و سپس روي آن‌ها خاك نرم و سبك بپاشيد و توجه داشته باشيد كه ترب‌ها دوست ندارند دورشان شلوغ باشد و در صورتي كه ترب‌هاي ديگر يا علف‌هاي هرز اطراف آن‌ها را حتماً بگيرند زيرا ممكن است محصول ندهند. از بين بردنِ علف‌هاي هرز براي رشد مناسب ريشه امري ضروري بوده.


روش بذر گيري تربچه: براي آن كه شخصاً بتوان بذر تربچه خوب تهيه كنيد و بذر موردنياز سال بعد را تأمين كنيد مي‌توانيد براي اين كار از آخرين محصول پاييزه تربچه‌هاي سالم‌تر و خوش‌فرم تر را جدا كرده، جمع‌آوري كرده و در زير خاك خشك كنار هم به‌صورت رديف مي‌خوابانند. در طول زمستان آن‌ها را به همين شكل نگهداري كنيد و در اسفند تا فروردين ماه به‌تدريج آن‌ها را از زير خاك خشك خارج كنيد، به فواصل ۴۰ تا ۵۰ سانتيمتر از يكديگر كشت كرده و پس از مدتي شاخه گل آن‌ها از خاك خارج شده گل مي‌دهد. در تيرماه و مردادماه بذر آن‌ها مي‌رسد. پس از رسيدن بذرها، شاخه‌هاي حامل بذر تربچه ها را كه در غلاف (غلاف بذرها را در داخل خود نگهداري مي‌كند) قرار دارد قطع نموده و سپس در ادامه دسته كنيد و در محل خشكي كه هواگير باشد خشك مي‌كنند. پس از آنكه غلاف‌ها خشك شدند آن‌ها را با ملايمت و به آهستگي به زمين مي‌زنند (مي‌كوبند) تا بذر تربچه ها از داخل غلاف‌ها خارج شوند. آنگاه بذرها را از خاشاك جدا كنيد و در قوطي، جعبه و يا پاكت در محل مناسبي نگهداري مي‌كنند. در مورد تربچه‌هاي زمستانه بايستي از بذر تربچه‌هاي پائيزه بذر تهيه نماييد.


زمان كود دادن به تربچه: اين سبزي خوراكي از لحاظ احتياج به مواد غذايي و كود خيلي قانع بوده به نحوي كه در زميني با حداقل مواد غذايي مي‌توان ۲ نوبت متوالي در سال تربچه را كشت كرد. لكن براي برداشت محصول خوب و مرغوب تقويت زمين ضرورت داشته است. چون تربچه معمولاً پس از ۱۸ تا ۲۵ روز از تاريخ كاشت بذر تربچه، قابل‌برداشت مي‌باشد لذا توصيه شده كه بذر آن را با ساير سبزي‌ها بكارند تا زمين به خاطر كشت تربچه معطل نماند. علف‌هاي هرز را از ميانِ رديف‌هاي تربچه بيرون كشيده و به آن‌ها به ميزان فراوان آب بدهيد و گاهي وقت‌ها تربچه‌ها رشد نمي‌كنند و اغلب علت آن، شلوغ بودن اطرافشان و يا آبياري نشدن به ميزان كافي است


زمان كاشت تربچه


در فضاي باز بنا به سردي هوا از اول اسفندماه تا اول آبان ماه توصيه شده و مي‌توان پياپي آن را كاشت و برداشت كرد. ميزان مصرف بذر تربچه در زمان كاشت بستگي مستقيم به‌دقت و توجه فردي داشته كه بذر را كشت مي‌گردد.


به‌صورت فشرده كاشته شود، مقدار بذر تربچه موردنياز بيشتر و اگر تُنُك و كم‌پشت كاشته شود، ميزان بذر مورد مصرف كم‌تر است.


روش بذر گيري تربچه: براي آن كه شخصاً بتوان بذر تربچه خوب تهيه كنيد و بذر موردنياز سال بعد را تأمين كنيد مي‌توانيد براي اين كار از آخرين محصول پاييزه تربچه‌هاي سالم‌تر و خوش‌فرم تر را جدا كرده، جمع‌آوري كرده و در زير خاك خشك كنار هم به‌صورت رديف مي‌خوابانند. در طول زمستان آن‌ها را به همين شكل نگهداري كنيد و در اسفند تا فروردين ماه به‌تدريج آن‌ها را از زير خاك خشك خارج كنيد، به فواصل ۴۰ تا ۵۰ سانتيمتر از يكديگر كشت كرده و پس از مدتي شاخه گل آن‌ها از خاك خارج شده گل مي‌دهد. در تيرماه و مردادماه بذر آن‌ها مي‌رسد. پس از رسيدن بذرها، شاخه‌هاي حامل بذر تربچه ها را كه در غلاف (غلاف بذرها را در داخل خود نگهداري مي‌كند) قرار دارد قطع نموده و سپس در ادامه دسته كنيد و در محل خشكي كه هواگير باشد خشك مي‌كنند. پس از آنكه غلاف‌ها خشك شدند آن‌ها را با ملايمت و به آهستگي به زمين مي‌زنند (مي‌كوبند) تا بذر تربچه ها از داخل غلاف‌ها خارج شوند. آنگاه بذرها را از خاشاك جدا كنيد و در قوطي، جعبه و يا پاكت در محل مناسبي نگهداري مي‌كنند. در مورد تربچه‌هاي زمستانه بايستي از بذر تربچه‌هاي پائيزه بذر تهيه نماييد.


تربچه


آفات و حشرات تربچه


حشرات جونده ممكن بوده كه برخي برگ‌هاي ترب را از بين برده، ولي رشد كلي تربچه را تحت تأثير قرار نمي‌دهند و كرم‌هاي حشره ممكن است بوده كه ريشه شده و محصول را به كل از بين ببرند. در اين صورت دفعه بعد محصولتان را در نقطه ديگري از خاك كشت شوند. به دليل كوتاه بودن چرخه رشد اين گياه خوراكي بسيار كم دچار بيماري مي‌شود.


براي خريد بذر تربچه و ساير بذر سبزي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.



همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:


۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:


https://www.instagram.com/zerafat_shop/


https://www.instagram.com/zerafat.shop/


۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:


https://t.me/zerafat_shop


۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳



برچسب: تربچه، بذر تربچه، سبزي تربچه، بذر، بذر سبزي، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۰۲:۱۴ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش ترب در خانه

ترب داراي انواع و اقسام فراواني بوده برگ‌هاي آن بيضي شكل و كشيده هستند و اطراف برگ داراي بريدگي و شكاف بوده و زبر است. برگ‌ها مستقيم از ريشه خارج مي‌شوند. قسمت اصلي و خوراكي ترب برجستگي انتهايي برگ‌ها است كه به رنگ‌هاي مختلف، سفيد، قرمز و دورنگ ديده مي‌شود. ترب، يكي از سبزي‌هاي اشتهاآور است كه در اكثر خانواده‌ها آن را مصرف مي‌كنند. برگ آن نيز خوراكي مي‌باشد. در اين مقاله مي‌خواهيم به آموزش كاشت و نگهداري ترب بپردازيم.

ترب

۱- انتخاب نوع ترب

ابتدا تصميم بگيريد كه چه نوع تربي مي‌خواهيد بكاريد. همانند بسياري از سبزي‌هاي، انواع بي‌شماري ترب در دسترس است كه هم به‌صورت پيوندي و هم گرده افشاني پرورش پيدا مي‌كنند. اگر يك باغبان تازه‌كار هستيد، رشد گياه ترب گيلاسي را در نظر بگيريد. آن‌ها در طول ۲۲ روز بالغ مي‌شوند و عطر و طمع مطبوع و ملايمي دارند.

۲- شرايط پرورش ترب

نور مناسب براي كاشت ترب:

شما بايد براي پرورش بذر ترب را در مكاني با نور كامل بكاريد هرقدر سرعت رشد گونه انتخاب بيشتر باشد نياز نوري نيز بيشتر خواهد بود. برخي از واريته هاي ترب مي‌توانند تا حدي سايه را تحمل كنند.

دماي مناسب براي كاشت ترب:

اين گياه تا دماي ۳- درجه را تحمل مي‌كند، ترب از جمله سبزي‌هاي فصل سرد است. اين گياه در گرماي بيش از حد، پوك خواهد شد، ترب گياه گلخانه سرد است. بازه دمايي براي پرورش بذر ترب ۶ تا ۳۰ درجه سانتي‌گراد است.

آبياري مناسب براي كاشت ترب:

به دليل حجم و شاخ و برگ كم ترب اين گياه به آب زيادي نياز ندارد و نگهداري ظرفيت مزرعه بين ۶۰ تا ۷۰ درصد كفايت مي‌كند. مهم‌تر از آن يكنواختي در آبياري است، زيرا نوسانات شديد در آبياري باعث تركيدن غده‌ها خواهد شد. آبياري نامرتب و خشكي هوا در پوك شدن غده‌ها نيز اثر دارد. همچنين آبياري و رطوبت زياد هم باعث بروز بيماري مختلف خواهد شد. پرورش ترب نيازمند آب فراوان است، خاك نبايد خشك شود. آبياري را اول صبح انجام دهيد تا گياه شما دچار بيماري نشود. البته اين گياه به دليل دوره رشد كوتاه حساسيت كمي به بيماري دارد.

ترب

خاك مناسب پرورش ترب:

از آنجا كه بذر ترب داراي رشد سريع مي‌باشد، يك خاك غني و حاصلخيز ضروري مي‌باشد. براي رسيدن هر چه زودتر به محصول، خاك ماسه‌اي يا ماسه‌اي – لومي پيشنهاد شده است. خاك بايد عاري از سنگ و سنگ ريزه، كلوخ، توده‌هاي انباشته خاكي باشد. محل تخم‌ريزي بايد به‌صورت يكنواخت باشد تا يك محصول خوب را بتوان تضمين نمود. PH محيط يا محلول غذايي براي رشد گياه بسيار مهم است. هر گياهي محدوده PH خاصي دارد كه خارج شدن از اين محدوده باعث كم شدن رشد يا حتي مرگ گياه مي‌شود. PH كمتر از ۴٫۵ يا بيشتر از ۹ صدمات سختي به ريشه گياه وارد مي‌كند و اثرات زيان‌آوري روي رشد گياه دارد.

كود دهي گياه ترب:

اگر شما در سطح خانگي اين گياه را پرورش مي‌دهيد استفاده از كود شيميايي ۱۰-۱۰-۵ (نيتروژن – فسفر- پتاسيم) توصيه مي‌شود. شما مي‌توانيد از آب آكواريوم براي فراهم كردن نيتروژن براي اين گياه استفاده كنيد. كود دامي براي بهبود شرايط خاك پيشنهاد مي‌شود.

كاشت بذر ترب:

بذر ترب بايد به تناوب ۱۵ روز يك‌بار كاشته شود، بذر ترب به دو روش كاشت خطي و كاشت كرتي كاشته مي‌شود. در كاشت خطي بذر ترب در رديف‌هايي مشخص با فاصله كاشته مي‌شود. از زمان كاشت بذر ترب تا زمان برداشت ۲۰ تا ۴۰ روز بسته به گونه زمان موردنياز است.

برداشت ترب:

وقتي كه ريشه‌هاي آن حدود ۳ سانتيمتر قطر دارد، آماده برداشت است. بسته بذر ترب خود را از نظر زمان برداشت و زمان بلوغ بررسي كنيد. براي برداشت، كل گياه را با دست خود از زمين خارج كنيد. همچنين شما مي‌توانيد خاك را كنار زده و مشاهده كنيد كه پياز آن رشد كرده يا خير. اگر رشد كرده چند ترب را بيرون كشيده و آن را مزه كنيد. اين امر به شما نشان مي‌دهد كه آيا آماده برداشت است يا خير. برخلاف بسياري از سبزي‌هاي ريشه‌اي، ترب نمي‌تواند در زمين باقي بماند، زير انجام اين كار باعث سخت و چروكيده شدن آن مي‌شود.

پروش و نحوه كاشت ترب در گلدان

۱- گلدان موردنظر خود را با خاك مناسب (مخلوط خاك باغچه با خاك‌برگ و ماسه) پر كنيد.

۲- خاك بايد زهكشي خوبي داشته باشد و با كودهاي آلي غني شده باشد. همچنين مي‌توانيد به جاي گلدان از ظروف پلاستيكي موجود در منزل نيز استفاده كنيد. فقط كافي است ته آن سوراخي براي خروج آب اضافي ايجاد نماييد.

۳- براي پر كردن گلدان به ارتفاع حداقل ۱۵ سانتي‌متر داخل آن خاك بريزيد و سطح آن را مرطوب كنيد. اضافه كردن مواد مغذي به خاك بهتر است قبل از كاشت بذر ترب انجام شود زيرا ترب دوره رشد كوتاهي دارد.

۴- بهتر است براي سبز شدن بذر ترب آن‌ها را يك شب بخيسانيد؛ به اين منظور بذرها را در يك دستمال نخي يا گوني مرطوب قرار دهيد.

۵- بذر ترب را بر روي سطح رويي خاك بكاريد و به عمق نرويد. مي‌توانيد بذر ترب ها را به آرامي بر روي سطح خاك بپاشيد و سپس روي آن را با لايه نازكي از خاك در حد چند ميلي‌متر بپوشانيد. فاصله بين بذر ترب ها را ۲ تا ۴ سانتيمتر در نظر بگيريد.

ترب

۶- گلدان‌ها را به محلي گرم و دور از وزش مستقيم باد منتقل كنيد. لازم است بستر كاشت ترب همواره مرطوب و نه غرقاب نگه داشته شود و حداقل روزي ۶ ساعت برابر نور خورشيد به گياه بتابد.

نكته: چنانچه رشد ترب ها كند بود، مي‌توانيد به آن مقداري كمپوست اضافه كنيد.

۷- سبزي ترب خيلي زود رشد مي‌كند (بذر ترب ۴ تا ۷ روز بعد از كاشت سبز مي‌شود)، بنابراين بعد از گذشت سه هفته به ترب‌هاي خود سر بزنيد. زماني كه ترب ها به اندازه موردنظرتان رسيدند آن‌ها را برداشت كنيد.

۸- ترب هاي كوچك‌تر طعم بهتري دارند. همچنين بزرگ شدن زياد ترب باعث سفت شدن و آسيب به ريشه گياه مي‌شود.

۹- در حالت معمول باغبان‌ها، هنگامي كه قطر ترب ها، به ۲/۵ سانتيمتر رسيد، برداشت را آغاز مي‌كنند. اما اگر قصد داريد از برخي ترب‌ها براي تهيه بذر ترب استفاده كنيد، بايد اجازه دهيد گياه براي مدت بيشتري در خاك باقي بماند.

براي خريد بذر ترب و  ساير بذر سبزي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: ترب، بذر ترب، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۴۹:۵۹ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش فيساليس (عروسك پشت پرده)

ميوه فيساليس در كيسه هاي كاغذي شكل پوشيده مي شود كه اين كيسه ميوه را از آفات حفظ مي كند. ميوه فيساليس در بافت، شبيه گوجه فرنگي است و عطر و طعم آن مخلوطي از آناناس و ميوه هاي ترش مثل توت فرنگي مي باشد.

فيساليس (عروسك پشت پرده)

كاشت فيساليس

شيوه كاشت بذر فيساليس همچون ساير گياهان اين خانواده به صورت انتقال نشا مي باشد. از زمان كاشت بذر فيساليس تا نمو اولين ميوه حدود  ۹۰روز طول مي كشد. بهترين زمان كاشت بذر فيساليس در اواخر تابستان تا اوايل پائيز مي باشد. در برخي از مناطق، اين محصول تا ۴ بار در سال كشت مي شود. جوانه گل پس از ۴۰ روز ظاهر مي شود و اولين ميوه پس از ۸۰ روز ظاهر مي گردد. در مناطق عاري از يخ زدگي، گلدهي ۳-۲ بار در طول سال اتفاق مي افتد.

بذر فيساليس را در بهار (فوريه يا آپريل) بكاريد. دانه فيساليس را در سيني نشا بكاريد و فقط آن را با خاك بپوشانيد. دماي مناسب براي جوانه زني بذر فيساليس ۲۳ تا ۲۵ درجه سانتي گراد است. جوانه زني بذر فيساليس به سرعت صورت مي گيرد. بعد از جوانه زني، نهال را به يك گلدان كه به اندازه كافي بزرگ باشد منتقل كنيد. خاكي كه مورد استفاده قرار مي گيرد بايد نيمه غني باشد. گياه معمولا به طور طبيعي پر پشت است، اما مي توان نوك شاخه هاي در حال رشد كه كمتر از ۳۰ سانتي متر هستند را هرس كرد، اين كار باعث تشويق به رشد مي شود. در مناطقي كه سرما يك مشكل است، براي بوته بايد محافظ فراهم شود. براي جلوگيري از تاثير سرما مي توان روي بوته پوشش هاي پلاستيكي قرار داد. همچنين مي توان گلدان را به يك جاي امن منتقل كرد.

فيساليس (عروسك پشت پرده)

فيساليس مناطق آفتابي را دوست دارد، همچنين مكاني كه فيساليس در آن قرار مي گيرد بايد از باد در امان باشد. فيساليس در خاك هاي شني كه تقريبا غني هستند به خوبي رشد مي كند. اگر خاك خيلي غني باشد باعث تشويق توليد برگ و كاهش باردهي مي شود. حتي دادن كود متوسط، باعث رشد رويشي بيش از حد و كاهش گل دهي مي شود. بازده بالا با كود كم و يا بدون كود به دست آمده است. ارتفاع شاخه فيساليس مي تواند به ۱ تا ۱٫۸ متر برسد. فيساليس به آبياري مداوم نياز دارد تا بتواند محصول خوبي بدهد. اگر خاك مشكل زهكشي دارد گياه بايد در شيب ملايم كاشته شود. زماني كه ميوه ها به بلوغ رسيدند آبياري را بايد قطع كرد. گياه فيساليس در طول خشكسالي خفته مي شود. در صورت لزوم مي توان براي گياه داربست درست كرد. فيساليس به هرس خيلي كمي نياز دارد مگر اين كه گياه روي داربست باشد. براي هرس شاخه هاي رو به رشد را بايد كمي كوتاه كرد.

فيساليس (عروسك پشت پرده)

نكات مهم كاشت فيساليس

قبل از كاشت بذر فيساليس حتما زمين را قارچ كش بزنيد.

كاشت ازطريق بذر فيساليس امكان پذيراست.

بهترين روش كاشت از طريق نهال مي باشد.

زمان كاشت بذر فيساليس از اواسط اسفندماه تا اواخر فروردين ماه است.

بذر فيساليس را در سيني نشا بكاريد و بعد از ۳۵تا۴۰ روزبه زمين اصلي انتقال دهيد.

بذر فيساليس را مي توان در تمامي فصول سال در گلخانه كشت نمود.

بعد از كاشت بذر فيساليس جوانه زني به سرعت انجام ميگيرد.

بهترين نوع خاك براي بذر فيساليس خاك سبك بدون كود مناسب است.تركيب هاي: پيت ماس + كوكوپيت وخاك ساحلي مناسب است.

سيني نشاء تا جوانه زني مرطوب باشد و هر روز آبياري گردد،بعد از جوانه زني هر موقع خاك خشك شد آب داده شود.

بعد از۱۵تا۲۰ روز بذر فيساليس جوانه ميزند.

نهال ها به اندازه ۱۰تا ۲۰سانت رشد كردند آن را جهت كشت انتقال دهيد.

بذر فيساليس در خاك هاي شني كه غني هستند به خوبي رشد مي كند. اگر خاك خيلي غني باشد باعث تشويق توليد زياد برگ و كاهش باردهي و محصول مي شود.دادن كود متوسط، باعث رشد رويشي بيش از حد و كاهش گل دهي مي شود.

هرچه مقدار كود دهي كمتر باشد ميزان محصول بيشتر است.

جوانه سبز شده را از وزش باد دور نگه داريد.

مكان آفتابي و پر نور مناسب رشد است.

برداشت ميوه فيساليس

برداشت محصول در شرايط گلخانه هاي در ايران، از اواسط بهمن آغاز مي گردد. رنگ ميوه در زمان رسيدن به نارنجي تا قرمز تمايل پيدا مي كند. عملكرد متوسط آن در هكتار حدود ۱۵ تن گزارش شده است.

براي خريد بذر فيساليس و ساير صيفي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: فيساليس، بذر فيساليس، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۰۳:۵۷ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)