Array ( [type] => 2 [message] => mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30121 [file] => /home/viablog/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  NPK NPK

گل و گیاه ظرافت

مزاياي كود سه بيست براي گياهان آپارتماني

اگر شما علاقه زيادي به گل و گياه داريد و به سلامتي و شادابي آن‌ها اهميت بسياري مي‌دهيد، بايد تغذيه آن‌ها را با كود سه بيست تأمين كنيد. كود سه بيست تمامي كمبودها و نيازهاي گياه را رفع مي‌كند و كمك به رشد و سلامت او مي‌نمايد. نيتروژني كه در كود سه بيست وجود دارد به عمليات فتوسنتز گياه و كيفيت محصول كمك مي‌كند، همچنين موجب افزايش بذر و ميوه، رشد سريع‌تر شاخ و برگ گياهان هم مي‌شود.

كود سه بيست يكي از كودهاي كامل محسوب مي‌شود كه براي گياهان مورداستفاده قرار مي‌گيرد. استفاده كردن از كود سه بيست براي گياهان بسيار مفيد است و به رشد آن‌ها كمك بسزايي مي‌كند. كود سه بيست داراي ۲۰ درصد فسفات، ۲۰ درصد ازت و ۲۰ درصد پتاس مي‌باشد. به اين دليل كه ۲۰ در صد از هر كدام از اين سه عنصر را در خود جاي داده است به آن كود سه بيست مي‌گويند. همراه كود سه بيست مواد غذايي ميكرو هم به گياه مي‌رسد و رشد آن را بهبود مي‌بخشد. از كود سه بيست مي‌توانيد براي تمامي محصولات باغي و زراعي كه در حال رشد هستند استفاده كنيد تا نتيجه عالي و كاركرد بهبوددهنده آن را مشاهده نماييد.

كود سه بيست

كود سه بيست به اين دليل كه تمامي عناصر موردنياز گياه را در خود دارد و تغذيه گياه را تأمين مي‌كند، به كود كامل معروف است. به همين دليل از كود سه بيست مي‌توانيد براي هر نوع گياهي استفاده كنيد و كمبودها و نيازهاي گياهان با اين كود جبران مي‌شود. مهم‌ترين عاملي كه در روند صحيح عمليات فتوسنتز گياهان نقش دارد فسفر است كه به بهبود ريشه‌زايي و افزايش شكوفه‌هاي درختان و گل‌ها هم بسيار كمك مي‌كند. همچنين وجود پتاس در كود سه بيست موجب مي‌شود ك گياهان زينتي گلدهي زودتري داشته باشند و ميوه‌هاي آن‌ها رشد كند.

مقدار و زمان استفاده از كود سه بيست

مقدار لازمي كه بايد براي گياهان از كود سه بيست مورداستفاده قرار دهيد بيشتر به شركتي كه سازنده كود سه بيست است و دلايل متفاوت ديگر بستگي دارد و ميزان استفاده براي هر گياه با گياهي ديگر تفاوت دارد. ولي بايد گفت به‌طوركلي:

كود سه بيست براي گل‌هاي آپارتماني و كاكتوس‌هايي كه اندازه آن‌ها كمتر از يك وجب است مورداستفاده قرار مي‌گيرد. استفاده از آن بدين صورت است كه:

اول: در فصل بهار و تابستان به اندازه‌اي كه گل رشد كرده است بايد اندازه يك سوم و يا دو قاشق چاي‌خوري در هر دو هفته‌اي يك‌بار به گل از كود سه بيست داده شود.

دوم: در فصل بهار و زمستان بايد ديگر به كاكتوس‌ها از كود سه بيست داده نشود و گل‌ها هم هر دو ماه يك‌بار به همان اندازه دو قاشق چاي‌خوري كود دهي شوند.

كود سه بيست براي گياهاني كه آپارتماني هستند و كاكتوس‌هايي كه در سايز متوسط رشد كرده بايد به اين صورت استفاده شود كه:

اول: در فصل بهار و تابستان به اندازه‌اي كه گل رشد كرده است هر دو هفته‌اي يك‌بار اندازه دو قاشق چاي‌خوري از كود سه بيست داده شود.

دوم: در فصل زمستان و پاييز بايد كود دهي به كاكتوس‌ها را متوقف كنيد و براي گياهان هم دو ماهي يك‌بار به همان اندازه دو قاشق چاي‌خوري كود بدهيد.

كود سه بيست

البته بايد دقت داشته باشيد كه وقتي سايز آن‌ها بزرگ‌تر مي‌شود، نياز آن‌ها به مواد غذايي بيشتر مي‌شود و براي حفظ سلامت آن‌ها بايد نهايت دقت را داشته باشيد، چرا كه اگر اقدام اشتباهي را انجام دهيد گياه شما به‌طوركلي نابود مي‌شود. بنابراين براي كود دهي به گياهان وقتي ساز آن‌ها بزرگ‌تري شود بايد با متخصصين گل و گياه مشورت كنيد.

ميزاني كه بايد از كود سه بيست براي محصولات زراعي خود استفاده كنيد بستگي به مساحت زمين و تعداد گياهان شما دارد، ولي به‌طوركلي مي‌توانيد براي اين محصولات زراعي خود اندازه ۱ و نيم تا ۲ كيلوگرم از اين كود را تهيه كنيد و سپس براي استفاده كردن از متخصصين مربوط به محصولات زراعي مشورت بگيريد تا در بهبود رشد گياهان به شما كمك كنند.

همچنين ميزاني كه از اين كود براي محصولات باغي مورداستفاده قرار مي‌گيرد هم بستگي به اندازه و مساحت زمين شما دارد. البته نوع درخت هم در محصولات باغي بسيار متفاوت است، برخي از درختان كود بيشتري را مي‌خواهند و برخي از درختان تغذيه خود را از ديگر عناصر موجود مي‌گيرند و به مقدار كمي از اين كود نياز دارند. بنابراين براي محصولات باغي خود هم بايد از متخصصين اموري كه فعاليت و دانش آن‌ها مربوط به اين نوع محصولات مي‌باشد كمك بگيريد. بايد دقت داشته باشيد كه بيشترين نيازي كه درختان به كود سه بيست دارند از ۲۰۰ گرم تا ۵۰۰ گرم است.

علائم كمبود كود سه بيست در گياهان

همان‌طوري كه بيان نموديم عناصر اصلي كود سه بيست، پتاس، فسفر و ازت است كه هر كدام از اين عنصرها نقش مهمي را در رشد گياه ايفا مي‌كنند. اگر به هر دليلي گياه شما، يكي از اين عناصر را نداشته باشد دچار علائمي است كه در ادامه بيان مي‌كنيم.

اول: علائم كمبود ازت: كمبود ازت در گياهان موجب زردي برگ‌هاي پير مي‌شود، رشد گياه با افت شديدي مواجه مي‌شود و كم‌كم اين زردي برگ‌ها به برگ‌هاي بالاتر هم سرايت پيدا مي‌كند.

دوم: علائم كمبود پتاس: اگر گياه كمبود پتاس داشته باشد، برگ‌هاي پايين آن زرد مي‌شود و به آرامي مي‌سوزد تا اينكه برگ‌هاي بالا را هم نابود مي‌كند.. ج.د پتاس براي گياه بسيار ضروري مي‌باشد، چرا كه كيفيت ميوه‌هاي درختان و پروتئيني كه در ميوه وجود دارد به اين عنصر بستگي دارد.

سوم: علائم كمبود فسفر: همچنين اگر گياه دچار كمبود فسفر شود، برگ‌هايي كه جوان هستند كوچك‌تر مي‌شوند و جوانه انتهايي گياه بسيار ضعيف مي‌گردد. در نتيجه گياه اصلاً رشد خوبي را سپري نمي‌كند و كم‌كم نابود مي‌شود.

كود سه بيست

براي خريد كود سه بيست و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1400/4/11 ساعت: ۱۹ توسط:zerafatcom :

تاثير كود نيتروژن در رشد گياهان

كود نيتروژن يكي از كودهاي مهم براي رشد گياهان به‌حساب مي‌آيد. نيتروژن نقش حياتي و اساسي در رشد گياه و ايجاد شاخ و برگ سالم دارد. كود نيتروژن ماده معدني و آلي است كه حاوي نيتروژن است و براي بهبود عملكرد به خاك اعمال مي‌شود. كود نيتروژن يكي از عوامل اصلي براي بهبود كشت در غلات است. كود نيتروژن به دليل ارزاني و كارايي بسيار در بهبود كشت و دسترسي آسان به آن، در سال‌هاي اخير بسيار مورداستفاده كشاورزان قرار مي‌گيرد.

مقدار كود نيتروژن مستقر شده به تركيب خاك بستگي دارد كه در آن گياهان كشت مي‌شوند. محتواي نيتروژن كافي در خاك، به‌طور مستقيم بر رشد و نمو گياهان تأثير مي‌گذارد. كمبود كود نيتروژن در گياهان مي‌تواند با ظاهر آن مشخص شود: برگ‌ها كوچك‌تر مي‌شوند، رنگ را از دست مي‌دهند يا زرد مي‌شوند، سريع مي‌ميرند، رشد و رشد سريع رشد مي‌كند و شاخه‌هاي جوان رشد مي‌كنند.

كود نيتروژن

اثر كود نيتروژن به شكل نيترات پتاسيم در گياهان، بهبود كيفيت و افزايش ميزان محصول مي‌باشد. پس از لقاح، پالپ ميوه‌ها و انواع توت‌ها به‌طور كامل با قند ميوه اشباع مي‌شود و اندازه ميوه‌ها افزايش مي‌يابد. اگر شما در مرحله تخم‌گذاري تخمدان‌ها پانسمان كنيد، پس‌ازآن ميوه عمر مفيد ميوه را افزايش مي‌دهد، آن‌ها ديگر ظاهر اوليه، سلامت و طعم خود را حفظ خواهند كرد

اگرچه كود نيتروژن به‌صورت شيميايي حاوي نيتروژن در بازار موجود هستند و مي‌توان آن‌ها را خريد اما اگر به باغباني علاقه‌مند باشيد روش‌هاي ارگانيك و طبيعي هم وجود دارد كه مي‌توان از آن‌ها كود نيتروژن موردنياز گياه را استخراج كرد. اين روش بر پايه دانستن عناصر وجودي محصولات طبيعي قابل مخلوط شدن در خاك است كه بتوان با آن‌ها كود نيتروژن توليد كرد.

مراحل انجام توليد كود نيتروژن

عنصر نيتروژن يكي از مهم‌ترين عناصر غذائـي موردنياز گياهان است. در اينجا به شما چگونگي توليد كود نيتروژن به روش كمپوست را به شما آموزش مي‌دهيم.

يك) كمپوست درست كنيد

كمپوست چيزي غير از مواد آلي و ارگانيك تجزيه شده نيست. مقدار متوسطي كمپوست حاوي مواد مغذي مفيد از جمله پتاسيم، فسفر و نيتروژن است. باكتري‌هاي موجود در كمپوست مواد را به آمونيوم تجزيه مي‌كنند، سپس به‌طور طبيعي توسط ساير باكتري‌ها به نيترات تبديل مي‌شود كه گياهان مي‌توانند آن را از طريق ريشه جذب كنند. كمپوستي كه از مواد نيتروژن دار مانند سبزي‌ها آبدار و ميوه‌ها درست شده باشد بيشترين مقدار نيتروژن نسبت به بقيه كمپوست ها در خاك توليد مي‌كند.

كود نيتروژن

دو) تركيب با پودر خون

براي تهيه كود نيتروژن كودهايي كه مواد خود را در خاك سريع آزاد مي‌كنند را با دوز مناسبي پودر خون تركيب كنيد. كنجاله خون يك محصول ارگانيك است كه از خون خشك تهيه مي‌شود و سيزده درصد آن را نيتروِژن تشكيل مي‌دهد كه ميزان قابل‌توجهي است. مي‌توانيد پودر خون را روي سطح بالايي خاك بپاشيد يا اينكه در آب بريزيد و با آن خاك را آبياري كنيد. كنجاله خون به دليل سرعت عمل بالا منبع خوب نيتروژن براي كاهو و ذرت محسوب مي‌شود. كنجاله خون به مانند يك كاتاليزور در اجزا كمپوست رفتار مي‌كند زيرا روند تجزيه را تسريع مي‌بخشد.

سه) پودر خرچنگ، كنجاله پر يا چرمي

اگر مي‌خواهيد از كودهايي كه مواد خود را در خاك آهسته آزاد مي‌كنند استفاده كنيد از پودر خرچنگ، كنجاله پر يا چرمي استفاده كنيد. اين محصولات به ترتيب از خرچنگ آسياب شده، پرها و چرم پوست گاو ساخته شده‌اند و هر كدام حاوي مقدار مناسبي كود نيتروژن هستند. اين اجزا همه با سرعت خيلي كم تجزيه مي‌شوند و براي گياهاني كه نياز سريع به كود نيتروژن دارند به‌موقع و به مقادير كافي نيترات قابل‌استفاده فراهم نمي‌كنند. بااين‌حال از آنجا كه در طول فصل رشد مي‌توانند به‌طور ثابتي نيتروژن توليد كنند مي‌توان از آن‌ها در مخلوط كودها و كمپوست ها استفاده كرد.

چهار) چوب و خاك‌هاي بيولوژيك را هم مي‌توانيد استفاده كنيد

خاك بايو تصفيه شده، خاك اره، تراشه‌هاي چوب و لجن فاضلاب (كه قبلاً تصفيه شده باشند) همگي حاوي نيتروژن هستند و در كودهاي ازته مورداستفاده قرار مي‌گيرند. البته بايو خاك‌هاي مطمئن و كنترل شده استفاده كنيد در غير اين صورت، ضرر اين محصولات بيشتر از سود بالقوه‌اي است كه مي‌توانند برسانند. علاوه بر اين چون به‌آرامي تجزيه مي‌شوند و نيتروژن كمي دارند حتي منبع كافي كود نيتروژن هم محسوب نمي‌شوند. با اينكه كودهاي خاك بايو بهترين انتخاب نيستند اما مواد مغذي موردنياز به خاك اضافه مي‌كند. تراشه چوب هم باعث نگه‌داشتن مستحكم ريشه در خاك مي‌شود.

كود نيتروژن

براي خريد كود نيتروژن و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1400/4/9 ساعت: ۰۸ توسط:zerafatcom :

انواع كود NPK

كود NPK از جمله كودهاي مفيد و مؤثري است كه نقش اساسي را در رشد رويشي گياه ايفا مي‌كند، اين كود براي تمامي محصولات كشاورزي و زراعي مناسب است؛ داراي انواع گوناگوني است كه شما بسته به نوع گياه مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد. اين كود مخفف سه كلمه N نيتروژن، P فسفر و K پتاسيم مي‌باشد. گياهان مختلف براي رشد و نمو نياز به كود دارند تا بتوانند رشد كنند، كود ان پي كا بدون بو و افزودني‌هاي شيميايي است، باعث افزايش باردهي، گلدهي و كيفيت محصولات كشاورزي مي‌شود و از زرد شدن برگ‌ها و آفات جلوگيري مي‌كند.

تعريف كود NPK

هر گياهي براي رشد بهتر و جلوگيري از آفات و زرد شدن برگ‌ها نياز به كود دارد؛ كود NPK در واقعي نوعي كود پودري پركاربرد مي‌باشد كه در آب حل مي‌شود. اين كود از سه عنصر اساسي N نيتروژن، P فسفر و K پتاسيم تشكيل شده است كه اين سه عنصر نقش عمده‌اي را در رشد رويشي گياه و همچنين بذر ايفا مي‌كند. علاوه بر اين كود NPK داراي عناصر ديگري همچون روي، مس، منگنز، كلات و … نيز مي‌باشد.

عملكرد سه عنصر حياتي گياه در كود NPK:

كود NPK داراي ارقام مختلفي است كه اعداد موجود در كنار هر يك از كلمات نشان‌دهنده ميزان نيتروژن، فسفر و پتاسيم موجود در كود است، به‌طور مثال كود ۱۰ ۴۰ ۱۰ NPK به ترتيب داراي ۱۰ درصد نيتروژن، ۴۰ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسيم است، به همين صورت اعداد موجود در ديگر كودها نيز نشان‌دهنده سه عنصر اساسي گياه است. از اين كود براي محصولات باغي همچون انواع درخت، صيفي‌جات، سبزي‌ها، محصولات زراعي و … استفاده مي‌شود.

نيتروژن N

وجود نيتروژن در كود باعث بهبود عملكرد شاخ و برگ گياه مي‌شود و به رشد گياه كمك شاياني مي‌كند.

عملكرد بذر را افزايش مي‌دهد و باعث مي‌شود بذر زودتر جوانه بزند.

باعث افزايش كيفيت محصولات باغي مي‌شود.

به عمل فتوسنتز گياه كمك مي‌كند.

يكي از علائم كمبود نيتروژن در گياه تغيير رنگ برگ‌هاي گياه مي‌باشد كه در صورت مشاهده بهتر است از كود NPK با نيتروژن زياد استفاده كنيد.

فسفر P

وجود فسفر در كود سبب ريشه‌زايي بهتر گياه مي‌شود.

به افزايش گلدهي و شكوفه دهي گياه كمك شاياني مي‌كند.

گياه را براي مقابله با تنش‌هاي محيطي آماده مي‌كند، استرس و تنش‌هاي محيطي را كاهش و از بين مي‌برد.

از علائم كمبود فسفر در گياه اين است كه برگ‌هاي گياه كوچك و درعين‌حال جوانه‌هاي انتهايي گياه نيز كوچك مي‌شوند.

پتاسيم K

وجود پتاسيم در كود سبب بهبود كيفيت محصول و گل مي‌شود.

پروتئين موردنياز گياه را تأمين مي‌كند.

به بزرگ شدن ميوه‌ها كمك مي‌كند.

گياه را در برابر بيماري‌ها مقاوم مي‌كند، آفات و بيماري گياه را تا حدود زيادي كاهش مي‌دهد.

از جمله علائم كمبود پتاسيم در گياه مي‌توان به تغيير رنگ برگ‌ها و زرد شدن آن‌ها اشاره كرد.

ويژگي‌هاي كود NPK

كود NPK داراي گونه‌هاي مختلفي است كه شما بسته به نوع گياه مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد، به‌طور مثال براي گياهي كه نياز به نيتروژن زياد دارد مي‌بايست از كودهايي با نيتروژن زياد استفاده كنيد و عملكرد گياه را طي دوران رشد بهبود مي‌بخشد و باعث مي‌شود گياه رشد بهتري را تجربه كند.

كود NPK باعث افزايش ميوه در گياه مي‌شود و شما مي‌توانيد محصولات بهتر و باكيفيت‌تري را توليد كنيد و استفاده آساني دارد به اين صورت كه در آب به‌راحتي حل مي‌شود.

كود NPK بايد در جاي خشك و خنگ نگهداري شود و مواد موردنياز را براي رشد گياه در اختيار ريشه قرار مي‌دهد و رشد گياه را تسهيل و باعث افزايش طول عمر گياه مي‌شود.

كود NPK براي گياهان مختلف مناسب مي‌باشد و باعث افزايش كيفيت محصولات كشاورزي، باردهي و گلدهي گياه مي‌شود و گياه را در برابر آفات و بيماري‌ها ايمن مي‌كند.

اين كود بدون بو و مواد شيميايي است و پاكيزه و بهداشتي است و در تهيه آن از مواد ارگانيك استفاده شده است و اين كود مي‌تواند جايگزين مناسبي براي انواع كودها شيمايي باشد.

انواع كود NPK

كود NPK 0 30 20

كود NPK از سه عنصر حياتي نيتروژن ۰ درصد، فسفر ۳۰ درصد و ۲۰ درصد پتاسيم تشكيل شده است كه مقادير زيادي اسيد آمينه و جلبك دريايي به همراه ساير مواد در آن وجود دارد، داراي فسفر زيادي است. وجود فسفر باعث تسريع در ريشه‌زايي گياه و بهبود عملكرد گياه مي‌شود. مواد آلي را براي رشد در اختيار گياه قرار مي‌دهد، به‌صورت پودري عرضه مي‌شود كه به‌راحتي در آب حل مي‌شود.

كود NPK 10 10 40

كود ان پي كا مخفف سه كلمه نيتروژن، فسفر و پتاسيم است كه اين محصول به ترتيب داراي ۱۰ درصد نيتروژن، ۱۰ درصد فسفر و ۴۰ درصد پتاسيم مي‌باشد. داراي پتاسيم زيادي است در كنار سه عنصر حياتي عناصر ديگري نيز در اين كود به‌ كار رفته است كه باعث بهبود رشد گياه مي‌شود. اين كود به‌صورت محلول‌پاشي، آبياري و استفاده در خاك قابل‌استفاده است. از اين كود بيشتر در زماني استفاده مي‌شود كه ميوه گياه در حال شكل گرفتن مي‌باشد، باعث مي‌شود محصول باكيفيت‌تري را برداشت كنيد. براي تمامي محصولات كشاورزي مناسب مي‌باشد بدون بو است.

كود NPK 10 45 10

كود NPK 10 45 10 داراي فسفر زيادي است. طوري كه داراي ۱۰ درصد نيتروژن، ۴۵ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسيم است علاوه بر اين داراي عناصر كم مصرفي همچون روي، مس، منگنز و … نيز مي‌باشد. اين محصول براي رشد ريز مغزي گياه مفيد مي‌باشد. به‌صورت آبياري و محلول‌پاشي قابل استفاده است. يكي از پرمصرف‌ترين و محبوب‌ترين كودها مي‌باشد. باعث افزايش رشد و تغذيه گياه مي‌شود و از زرد شدن برگ درختان جلوگيري مي‌كند. اين كود را بايد در جاي خشك و خنك و به دور از نور مستقيم خورشيد نگه‌داري كنيد.

كود NPK 10 52 10

كود NPK 10 52 10 داراي ۱۰ درصد نيتروژن، ۵۲ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسيم است. داراي فسفر زيادي مي‌باشد كه باعث بهبود رشد گياه مي‌شود. به‌صورت پودري در بسته‌هاي آلومينيومي عرضه مي‌شود. اين كود براي رشد ساقه گياه بسيار مناسب است و يكي از كودهاي محبوب و پرمصرف جهان به شمار مي‌رود. براي كليه محصولات كشاورزي قابل‌استفاده و مصرف است. باعث جوانه‌زني بهتر گياه مي‌شود و از زرد شدن برگ‌ها جلوگيري مي‌كند.

كود NPK 12 12 36

كود NPK 12 12 36 داراي ۱۲ درصد نيتروژن، ۱۲ درصد فسفر و ۳۶ درصد پتاسيم مي‌باشد، در كنار اين عوامل اين كود داراي عناصري همچون مس، روي، منگنز و … نيز مي‌باشد كه مواد آلي را براي رشد بهتر گياه فراهم مي‌كند. براي افزايش گلدهي مناسب مي‌باشد. تأثير مثبتي را در عملكرد رشد گياه ايفا مي‌كند. پسماند موجود در اين كود بسيار ناچيز مي‌باشد و باعث از بين رفتن خاك نمي‌شود. توجه داشته باشيد كه اين كود را بايد در جاي خشك و خنك و به دور از نور مستقيم خورشيد نگه‌داري كنيد و براي گياهان مختلف قابل‌استفاده است.

npk

كود NPK 15 15 30

كود NPK 15 15 30 عناصر ضروري را براي رشد گياه تأمين مي‌كند، طوري كه داراي ۱۵ درصد نيتروژن، ۱۵ درصد فسفر و ۳۰ درصد پتاسيم است. پتاسيم موجود در اين كود بالاست طوري كه باعث افزايش باردهي گياه مي‌شود. در اين كود عناصري همچون كلات نيز وجود دارد كه باعث ماندگاري بيشتر در خاك و در نتيجه جذب توسط ريشه مي‌شود و شما مي‌توانيد محصول باكيفيتي را برداشت كنيد. به سوخت ساز گياه كمك شاياني مي‌كند. هر گياهي براي رشد و نمو نياز به مراقبت و كود دارد تا بتواند رشد كند. استفاده از اين كود سبب افزايش طعم، رنگ و كيفيت محصول مي‌شود و از ترك خوردگي پوست ميوه جلوگيري مي‌كند.

كود NPK 15 50 5

كود NPK 15 50 5 داراي ۱۵ درصد نيتروژن، ۵۰ درصد فسفر و ۵ درصد پتاسيم مي‌باشد. داراي فسفر زيادي است كه براي رشد انواع سبزي‌ها مناسب است. سبزي‌ها مختلف براي رشد نياز به كود دارند بنابراين اين محصول مي‌تواند انتخابي مناسب براي طيف وسيعي از سبزي‌ها براي رشد باشد. به سوخت ساز گياه كمك مي‌كند و باعث تقويت ريشه گياه مي‌شود. بهتر است در جاي خشك و خنك نگهداري شود. به‌صورت محلول‌پاشي و آبياري قابل استفاده است به‌راحتي در آب حل مي‌شود و قدرت جذب بالايي دارد.

كود NPK 18 18 18

كود ان پي كا ۱۸ ۱۸ ۱۸ داراي ۱۸ درصد نيتروژن، ۱۸ درصد فسفر و ۱۸ درصد پتاسيم در كنار ساير عناصر همچون روي، مس، منگنز و … دارد. براي رشد انواع گياهان زينتي من‌جمله انواع كاكتوس مناسب است. باعث تحريك رشد گياه مي‌شود. براي درختان مختلف نيز مناسب مي‌باشد. اين كود عناصر ضروري را به‌صورت مساوي در اختيار گياه قرار مي‌دهد. باعث بهبود عملكرد رشد گياه مي‌شود. به‌صورت پودري است. بدون بو مي‌باشد و از گياه شما در برابر آفات و پوسيدگي محافظت مي‌كند. كاكتوس از جمله گياهان زينتي است كه براي رشد نياز به مراقبت و كود دارد تا بتواند به‌درستي رشد كند.

كود NPK 20 20 20

كود NPK 20 20 20 همان‌طور كه از نامش پيداست داراي ۲۰ درصد نيتروژن به همراه ۲۰ درصد فسفر و ۲۰ درصد پتاسيم است كه باعث مي‌شود گياه رشد بهتري را تجربه كند و از زرد شدن برگ‌ها جلوگيري مي‌كند. نوعي كود كامل به شمار مي‌رود كه تمامي احتياجات موردنياز گياه را برطرف مي‌كند. از اين كود مي‌توانيد در تمامي مراحل رشد گياه استفاده كنيد. جذب سريع و فوق‌العاده‌اي دارد و باعث تحريك رشد گياه مي‌شود. مواد آلي را براي رشد در اختيار گياه قرار مي‌دهد.

npk

كود NPK 3 11 38

كود NPK 3 11 38 داراي ۳ درصد نيتروژن به همراه ۱۱ درصد فسفر و ۳۸ درصد پتاسيم است. براي رشد انواع گياهان زينتي به‌خصوص انواع كاكتوس‌ها و ساكولنت ها مناسب است. تأثير مثبتي در عملكرد رويشي گياه ايفا مي‌كند. براي محصولات كشاورزي مناسب مي‌باشد. داراي پتاسيم زيادي است كه از زرد شدن برگ‌ها جلوگيري مي‌كند و به‌صورت پودري است كه به‌راحتي در آب حل مي‌شود.

كود NPK 30 10 10

كود NPK 30 10 10 داراي ۳۰ درصد نيتروژن، ۱۰ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسيم است. در كنار اين سه عنصر حياتي داراي عناصر ديگري همچون روي، مس و …نيز است. براي ريشه‌زايي انواع گياهان مناسب مي‌باشد. به‌صورت پودري است كه توسط ريشه جذب مي‌شود، قدرت جذب بالايي دارد، مواد آلي را براي رشد در اختيار گياه قرار مي‌دهد.

npk

كود NPK 4 5 40

كود NPK 4 5 40 داراي ۴ درصد نيتروژن، ۵ درصد فسفر و ۴۰ درصد پتاسيم است. براي داشتن ميوه بزرگ‌تر مي‌توانيد از اين محصول استفاده كنيد؛ علاوه بر اين استفاده از اين كود سبب مي‌شود تا ميوه شما علاوه بر بزرگ‌تر شدن، خوش‌طعم و خوش‌بو نيز شود گل‌هاي شما نيز بزرگ‌تر مي‌شود. اين كود را زماني استفاده كنيد كه شكوفه‌هاي گياه در حال ريزش است. به‌صورت پودري است كه به‌راحتي در آب حل مي‌شود داراي پتاسيم زيادي است كه از زرد شدن برگ‌هاي جلوگيري مي‌كند. باعث ماندگاري محصول مي‌شود. براي محصولات كشاورزي مختلفي قابل‌استفاده است. از ريزش شكوفه‌ها نيز جلوگيري مي‌كند.

مشخصات كامل كود NPK

كود NPK در بسته‌هاي آلومينيومي و به‌صورت پودري عرضه مي‌شود. در تهيه اين محصول از سه عنصر حياتي كه گياه براي رشد به آن نياز دارد استفاده شده است اين سه عنصر به ترتيب نيتروژن، فسفر و پتاسيم است كه عناصر لازم و ضروري را در اختيار گياه قرار مي‌دهد تا گياه بتواند رشد كند. مدت تأثيرگذاري اين كود بر گياه در حدود يك سال است. بايد در جاي خشك و خنك نگهداري شود. در بسته‌هاي مختلف ۱ تا ۱۰ كيلوگرمي عرضه مي‌شود.

طريقه مصرف NPK

طريقه مصرف اين كود به اين صورت است كه پس از تهيه آن را در آب مخلوط‌ كنيد (اين كود به‌صورت پودري است كه به‌راحتي در آب حل مي‌شود) سپس مورداستفاده قرار دهيد. براي استفاده هر دو گرم از اين كود را در دو ليتر آب حل كنيد. به‌صورت محلول‌پاشي و آبياري مصرف مي‌شود. توجه داشته باشيد كه ميزان مصرف اين كود بر روي محصول درج شده است. از استفاده بيش از حد خودداري كنيد چرا كه ممكن است به گياه آسيب برساند و قبل از گلدهي گياه از آن استفاده كنيد.

نتيجه‌گيري

كود ان پي كا يكي از كودهاي محبوب و پرطرفدار جهان است كه متناسب با گياهان مختلف در انواع مختلفي توليد مي‌شود كه شما بسته به نوع محصول خود مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد. قابليت استفاده براي تمامي محصولات كشاورزي را دارد و افزايش كيفيت محصول و باردهي از ويژگي‌هاي بارز اين كود است. اين كود در بسته‌هاي آلومينيومي به‌صورت پودري عرضه مي‌شود. به‌صورت آبياري، محلول‌پاشي و همچنين در خاك قابل‌مصرف و استفاده است. رشد گياه را تسهيل مي‌كند يكي از كودهاي پرفروش جهان مي‌باشد. اين كود از مخفف سه كلمه N به معناي نيتروژن P به معناي فسفر و K به معناي پتاسيم تشكيل شده است. از زرد شدن برگ‌هاي جلوگيري مي‌كند و باعث تحريك رشد گياه مي‌شود.

براي خريد كود NPK و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1400/3/29 ساعت: ۱۷ توسط:zerafatcom :

انواع كود NPK

كود NPK از جمله كودهاي مفيد و مؤثري است كه نقش اساسي را در رشد رويشي گياه ايفا مي‌كند، اين كود براي تمامي محصولات كشاورزي و زراعي مناسب است؛ داراي انواع گوناگوني است كه شما بسته به نوع گياه مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد. اين كود مخفف سه كلمه N نيتروژن، P فسفر و K پتاسيم مي‌باشد. گياهان مختلف براي رشد و نمو نياز به كود دارند تا بتوانند رشد كنند، كود ان پي كا بدون بو و افزودني‌هاي شيميايي است، باعث افزايش باردهي، گلدهي و كيفيت محصولات كشاورزي مي‌شود و از زرد شدن برگ‌ها و آفات جلوگيري مي‌كند.

تعريف كود NPK

هر گياهي براي رشد بهتر و جلوگيري از آفات و زرد شدن برگ‌ها نياز به كود دارد؛ كود NPK در واقعي نوعي كود پودري پركاربرد مي‌باشد كه در آب حل مي‌شود. اين كود از سه عنصر اساسي N نيتروژن، P فسفر و K پتاسيم تشكيل شده است كه اين سه عنصر نقش عمده‌اي را در رشد رويشي گياه و همچنين بذر ايفا مي‌كند. علاوه بر اين كود NPK داراي عناصر ديگري همچون روي، مس، منگنز، كلات و … نيز مي‌باشد.

عملكرد سه عنصر حياتي گياه در كود NPK:

كود NPK داراي ارقام مختلفي است كه اعداد موجود در كنار هر يك از كلمات نشان‌دهنده ميزان نيتروژن، فسفر و پتاسيم موجود در كود است، به‌طور مثال كود ۱۰ ۴۰ ۱۰ NPK به ترتيب داراي ۱۰ درصد نيتروژن، ۴۰ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسيم است، به همين صورت اعداد موجود در ديگر كودها نيز نشان‌دهنده سه عنصر اساسي گياه است. از اين كود براي محصولات باغي همچون انواع درخت، صيفي‌جات، سبزي‌ها، محصولات زراعي و … استفاده مي‌شود.

نيتروژن N

وجود نيتروژن در كود باعث بهبود عملكرد شاخ و برگ گياه مي‌شود و به رشد گياه كمك شاياني مي‌كند.

عملكرد بذر را افزايش مي‌دهد و باعث مي‌شود بذر زودتر جوانه بزند.

باعث افزايش كيفيت محصولات باغي مي‌شود.

به عمل فتوسنتز گياه كمك مي‌كند.

يكي از علائم كمبود نيتروژن در گياه تغيير رنگ برگ‌هاي گياه مي‌باشد كه در صورت مشاهده بهتر است از كود NPK با نيتروژن زياد استفاده كنيد.

فسفر P

وجود فسفر در كود سبب ريشه‌زايي بهتر گياه مي‌شود.

به افزايش گلدهي و شكوفه دهي گياه كمك شاياني مي‌كند.

گياه را براي مقابله با تنش‌هاي محيطي آماده مي‌كند، استرس و تنش‌هاي محيطي را كاهش و از بين مي‌برد.

از علائم كمبود فسفر در گياه اين است كه برگ‌هاي گياه كوچك و درعين‌حال جوانه‌هاي انتهايي گياه نيز كوچك مي‌شوند.

پتاسيم K

وجود پتاسيم در كود سبب بهبود كيفيت محصول و گل مي‌شود.

پروتئين موردنياز گياه را تأمين مي‌كند.

به بزرگ شدن ميوه‌ها كمك مي‌كند.

گياه را در برابر بيماري‌ها مقاوم مي‌كند، آفات و بيماري گياه را تا حدود زيادي كاهش مي‌دهد.

از جمله علائم كمبود پتاسيم در گياه مي‌توان به تغيير رنگ برگ‌ها و زرد شدن آن‌ها اشاره كرد.

ويژگي‌هاي كود NPK

كود NPK داراي گونه‌هاي مختلفي است كه شما بسته به نوع گياه مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد، به‌طور مثال براي گياهي كه نياز به نيتروژن زياد دارد مي‌بايست از كودهايي با نيتروژن زياد استفاده كنيد و عملكرد گياه را طي دوران رشد بهبود مي‌بخشد و باعث مي‌شود گياه رشد بهتري را تجربه كند.

كود NPK باعث افزايش ميوه در گياه مي‌شود و شما مي‌توانيد محصولات بهتر و باكيفيت‌تري را توليد كنيد و استفاده آساني دارد به اين صورت كه در آب به‌راحتي حل مي‌شود.

كود NPK بايد در جاي خشك و خنگ نگهداري شود و مواد موردنياز را براي رشد گياه در اختيار ريشه قرار مي‌دهد و رشد گياه را تسهيل و باعث افزايش طول عمر گياه مي‌شود.

كود NPK براي گياهان مختلف مناسب مي‌باشد و باعث افزايش كيفيت محصولات كشاورزي، باردهي و گلدهي گياه مي‌شود و گياه را در برابر آفات و بيماري‌ها ايمن مي‌كند.

اين كود بدون بو و مواد شيميايي است و پاكيزه و بهداشتي است و در تهيه آن از مواد ارگانيك استفاده شده است و اين كود مي‌تواند جايگزين مناسبي براي انواع كودها شيمايي باشد.

انواع كود NPK

كود NPK 0 30 20

كود NPK از سه عنصر حياتي نيتروژن ۰ درصد، فسفر ۳۰ درصد و ۲۰ درصد پتاسيم تشكيل شده است كه مقادير زيادي اسيد آمينه و جلبك دريايي به همراه ساير مواد در آن وجود دارد، داراي فسفر زيادي است. وجود فسفر باعث تسريع در ريشه‌زايي گياه و بهبود عملكرد گياه مي‌شود. مواد آلي را براي رشد در اختيار گياه قرار مي‌دهد، به‌صورت پودري عرضه مي‌شود كه به‌راحتي در آب حل مي‌شود.

كود NPK 10 10 40

كود ان پي كا مخفف سه كلمه نيتروژن، فسفر و پتاسيم است كه اين محصول به ترتيب داراي ۱۰ درصد نيتروژن، ۱۰ درصد فسفر و ۴۰ درصد پتاسيم مي‌باشد. داراي پتاسيم زيادي است در كنار سه عنصر حياتي عناصر ديگري نيز در اين كود به‌ كار رفته است كه باعث بهبود رشد گياه مي‌شود. اين كود به‌صورت محلول‌پاشي، آبياري و استفاده در خاك قابل‌استفاده است. از اين كود بيشتر در زماني استفاده مي‌شود كه ميوه گياه در حال شكل گرفتن مي‌باشد، باعث مي‌شود محصول باكيفيت‌تري را برداشت كنيد. براي تمامي محصولات كشاورزي مناسب مي‌باشد بدون بو است.

كود NPK 10 45 10

كود NPK 10 45 10 داراي فسفر زيادي است. طوري كه داراي ۱۰ درصد نيتروژن، ۴۵ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسيم است علاوه بر اين داراي عناصر كم مصرفي همچون روي، مس، منگنز و … نيز مي‌باشد. اين محصول براي رشد ريز مغزي گياه مفيد مي‌باشد. به‌صورت آبياري و محلول‌پاشي قابل استفاده است. يكي از پرمصرف‌ترين و محبوب‌ترين كودها مي‌باشد. باعث افزايش رشد و تغذيه گياه مي‌شود و از زرد شدن برگ درختان جلوگيري مي‌كند. اين كود را بايد در جاي خشك و خنك و به دور از نور مستقيم خورشيد نگه‌داري كنيد.

كود NPK 10 52 10

كود NPK 10 52 10 داراي ۱۰ درصد نيتروژن، ۵۲ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسيم است. داراي فسفر زيادي مي‌باشد كه باعث بهبود رشد گياه مي‌شود. به‌صورت پودري در بسته‌هاي آلومينيومي عرضه مي‌شود. اين كود براي رشد ساقه گياه بسيار مناسب است و يكي از كودهاي محبوب و پرمصرف جهان به شمار مي‌رود. براي كليه محصولات كشاورزي قابل‌استفاده و مصرف است. باعث جوانه‌زني بهتر گياه مي‌شود و از زرد شدن برگ‌ها جلوگيري مي‌كند.

كود NPK 12 12 36

كود NPK 12 12 36 داراي ۱۲ درصد نيتروژن، ۱۲ درصد فسفر و ۳۶ درصد پتاسيم مي‌باشد، در كنار اين عوامل اين كود داراي عناصري همچون مس، روي، منگنز و … نيز مي‌باشد كه مواد آلي را براي رشد بهتر گياه فراهم مي‌كند. براي افزايش گلدهي مناسب مي‌باشد. تأثير مثبتي را در عملكرد رشد گياه ايفا مي‌كند. پسماند موجود در اين كود بسيار ناچيز مي‌باشد و باعث از بين رفتن خاك نمي‌شود. توجه داشته باشيد كه اين كود را بايد در جاي خشك و خنك و به دور از نور مستقيم خورشيد نگه‌داري كنيد و براي گياهان مختلف قابل‌استفاده است.

npk

كود NPK 15 15 30

كود NPK 15 15 30 عناصر ضروري را براي رشد گياه تأمين مي‌كند، طوري كه داراي ۱۵ درصد نيتروژن، ۱۵ درصد فسفر و ۳۰ درصد پتاسيم است. پتاسيم موجود در اين كود بالاست طوري كه باعث افزايش باردهي گياه مي‌شود. در اين كود عناصري همچون كلات نيز وجود دارد كه باعث ماندگاري بيشتر در خاك و در نتيجه جذب توسط ريشه مي‌شود و شما مي‌توانيد محصول باكيفيتي را برداشت كنيد. به سوخت ساز گياه كمك شاياني مي‌كند. هر گياهي براي رشد و نمو نياز به مراقبت و كود دارد تا بتواند رشد كند. استفاده از اين كود سبب افزايش طعم، رنگ و كيفيت محصول مي‌شود و از ترك خوردگي پوست ميوه جلوگيري مي‌كند.

كود NPK 15 50 5

كود NPK 15 50 5 داراي ۱۵ درصد نيتروژن، ۵۰ درصد فسفر و ۵ درصد پتاسيم مي‌باشد. داراي فسفر زيادي است كه براي رشد انواع سبزي‌ها مناسب است. سبزي‌ها مختلف براي رشد نياز به كود دارند بنابراين اين محصول مي‌تواند انتخابي مناسب براي طيف وسيعي از سبزي‌ها براي رشد باشد. به سوخت ساز گياه كمك مي‌كند و باعث تقويت ريشه گياه مي‌شود. بهتر است در جاي خشك و خنك نگهداري شود. به‌صورت محلول‌پاشي و آبياري قابل استفاده است به‌راحتي در آب حل مي‌شود و قدرت جذب بالايي دارد.

كود NPK 18 18 18

كود ان پي كا ۱۸ ۱۸ ۱۸ داراي ۱۸ درصد نيتروژن، ۱۸ درصد فسفر و ۱۸ درصد پتاسيم در كنار ساير عناصر همچون روي، مس، منگنز و … دارد. براي رشد انواع گياهان زينتي من‌جمله انواع كاكتوس مناسب است. باعث تحريك رشد گياه مي‌شود. براي درختان مختلف نيز مناسب مي‌باشد. اين كود عناصر ضروري را به‌صورت مساوي در اختيار گياه قرار مي‌دهد. باعث بهبود عملكرد رشد گياه مي‌شود. به‌صورت پودري است. بدون بو مي‌باشد و از گياه شما در برابر آفات و پوسيدگي محافظت مي‌كند. كاكتوس از جمله گياهان زينتي است كه براي رشد نياز به مراقبت و كود دارد تا بتواند به‌درستي رشد كند.

كود NPK 20 20 20

كود NPK 20 20 20 همان‌طور كه از نامش پيداست داراي ۲۰ درصد نيتروژن به همراه ۲۰ درصد فسفر و ۲۰ درصد پتاسيم است كه باعث مي‌شود گياه رشد بهتري را تجربه كند و از زرد شدن برگ‌ها جلوگيري مي‌كند. نوعي كود كامل به شمار مي‌رود كه تمامي احتياجات موردنياز گياه را برطرف مي‌كند. از اين كود مي‌توانيد در تمامي مراحل رشد گياه استفاده كنيد. جذب سريع و فوق‌العاده‌اي دارد و باعث تحريك رشد گياه مي‌شود. مواد آلي را براي رشد در اختيار گياه قرار مي‌دهد.

npk

كود NPK 3 11 38

كود NPK 3 11 38 داراي ۳ درصد نيتروژن به همراه ۱۱ درصد فسفر و ۳۸ درصد پتاسيم است. براي رشد انواع گياهان زينتي به‌خصوص انواع كاكتوس‌ها و ساكولنت ها مناسب است. تأثير مثبتي در عملكرد رويشي گياه ايفا مي‌كند. براي محصولات كشاورزي مناسب مي‌باشد. داراي پتاسيم زيادي است كه از زرد شدن برگ‌ها جلوگيري مي‌كند و به‌صورت پودري است كه به‌راحتي در آب حل مي‌شود.

كود NPK 30 10 10

كود NPK 30 10 10 داراي ۳۰ درصد نيتروژن، ۱۰ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسيم است. در كنار اين سه عنصر حياتي داراي عناصر ديگري همچون روي، مس و …نيز است. براي ريشه‌زايي انواع گياهان مناسب مي‌باشد. به‌صورت پودري است كه توسط ريشه جذب مي‌شود، قدرت جذب بالايي دارد، مواد آلي را براي رشد در اختيار گياه قرار مي‌دهد.

npk

كود NPK 4 5 40

كود NPK 4 5 40 داراي ۴ درصد نيتروژن، ۵ درصد فسفر و ۴۰ درصد پتاسيم است. براي داشتن ميوه بزرگ‌تر مي‌توانيد از اين محصول استفاده كنيد؛ علاوه بر اين استفاده از اين كود سبب مي‌شود تا ميوه شما علاوه بر بزرگ‌تر شدن، خوش‌طعم و خوش‌بو نيز شود گل‌هاي شما نيز بزرگ‌تر مي‌شود. اين كود را زماني استفاده كنيد كه شكوفه‌هاي گياه در حال ريزش است. به‌صورت پودري است كه به‌راحتي در آب حل مي‌شود داراي پتاسيم زيادي است كه از زرد شدن برگ‌هاي جلوگيري مي‌كند. باعث ماندگاري محصول مي‌شود. براي محصولات كشاورزي مختلفي قابل‌استفاده است. از ريزش شكوفه‌ها نيز جلوگيري مي‌كند.

مشخصات كامل كود NPK

كود NPK در بسته‌هاي آلومينيومي و به‌صورت پودري عرضه مي‌شود. در تهيه اين محصول از سه عنصر حياتي كه گياه براي رشد به آن نياز دارد استفاده شده است اين سه عنصر به ترتيب نيتروژن، فسفر و پتاسيم است كه عناصر لازم و ضروري را در اختيار گياه قرار مي‌دهد تا گياه بتواند رشد كند. مدت تأثيرگذاري اين كود بر گياه در حدود يك سال است. بايد در جاي خشك و خنك نگهداري شود. در بسته‌هاي مختلف ۱ تا ۱۰ كيلوگرمي عرضه مي‌شود.

طريقه مصرف NPK

طريقه مصرف اين كود به اين صورت است كه پس از تهيه آن را در آب مخلوط‌ كنيد (اين كود به‌صورت پودري است كه به‌راحتي در آب حل مي‌شود) سپس مورداستفاده قرار دهيد. براي استفاده هر دو گرم از اين كود را در دو ليتر آب حل كنيد. به‌صورت محلول‌پاشي و آبياري مصرف مي‌شود. توجه داشته باشيد كه ميزان مصرف اين كود بر روي محصول درج شده است. از استفاده بيش از حد خودداري كنيد چرا كه ممكن است به گياه آسيب برساند و قبل از گلدهي گياه از آن استفاده كنيد.

نتيجه‌گيري

كود ان پي كا يكي از كودهاي محبوب و پرطرفدار جهان است كه متناسب با گياهان مختلف در انواع مختلفي توليد مي‌شود كه شما بسته به نوع محصول خود مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد. قابليت استفاده براي تمامي محصولات كشاورزي را دارد و افزايش كيفيت محصول و باردهي از ويژگي‌هاي بارز اين كود است. اين كود در بسته‌هاي آلومينيومي به‌صورت پودري عرضه مي‌شود. به‌صورت آبياري، محلول‌پاشي و همچنين در خاك قابل‌مصرف و استفاده است. رشد گياه را تسهيل مي‌كند يكي از كودهاي پرفروش جهان مي‌باشد. اين كود از مخفف سه كلمه N به معناي نيتروژن P به معناي فسفر و K به معناي پتاسيم تشكيل شده است. از زرد شدن برگ‌هاي جلوگيري مي‌كند و باعث تحريك رشد گياه مي‌شود.

براي خريد كود NPK و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1400/3/29 ساعت: ۱۷ توسط:zerafatcom :

كود كامل ان پي كا (NPK)

NPK

كود NPK تركيبي پيچيده از سه ماده‌ي اصلي موردنياز براي رشد گياه است. صنعت كشاورزي به‌شدت بر استفاده از كود NPK براي تأمين غذا در سطح دنيا و سلامت محصولات تكيه دارد. در نتيجه همين افزايش توليد ناشي از استفاده‌ي كودهاي معدني، جمعيت جهان تقريباً دو برابر شده است.

تركيبات كود NPK

گياه براي رشد سالم و بهينه‌ي خود به واحد‌هاي مغذي زيادي نياز دارد. بدون اين مواد مغذي گياهان نمي‌توانند به اندازه تمام توان خود رشد كنند، ميزان برداشت كاهش پيدا مي‌كند و بيشتر در معرض بيماري قرار مي‌گيرد. مهم‌ترين مواد مغذي درختان كه بدون آن‌ها قادر به ادامه‌ي حيات نيستند، به‌عنوان عناصر ماكرو (مغذي‌هاي اصلي) (Macronutrient) شناخته مي‌شوند: نيتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسيم (K).

NPK

خاك‌ها در اغلب موارد دچار كمبود اين مواد هستند كه مي‌تواند طبيعي و يا نتيجه‌ي كشت بيش‌ازحد و ديگر عوامل محيطي باشد. در صورت وجود كمبود، مواد مغذي بايد به خاك اضافه شود تا محيط مناسبي براي رشد بهينه‌ي گياه ايجاد شود.

هر يك از مواد عناصر ماكرو (مغذي اصلي)، در تغذيه‌ي گياه ضروري است و در رشد، گسترش و توليدمثل گياه نقش اساسي ايفا مي‌كند.

نيتروژن - ازت (N)
نقش نيتروژن در گياهان

نيتروژن يكي از اجزاي اصلي در بسياري از فرايندهاي موردنياز براي رشد است. به‌خصوص، نيتروژن براي كلروفيل كه به گياه امكان فتوسنتز (فرايندي كه گياه با دريافت نور خورشيد، از كربن دي‌اكسيد و آب، قند توليد مي‌كند) مي‌دهد ضروري است. همچنين نيتروژن يك بخش مهم در آمينواسيد‌ها (اساس پروتئين) مي‌باشد. نيتروژن در تركيباتي كه عمل ذخيره‌‌سازي انرژي را انجام مي‌دهند نيز شركت دارد. تأثير حذف كود نيتروژن‌دار در برداشت غلات نشان داد كه در غياب نيتروژن، ميانگين برداشت ذرت ۴۱٪، برنج ۳۷٪، جو ۱۹٪ و گندم ۱۶٪ كاهش يافت.

منابع نيتروژن

نيتروژن را مي‌توان از اتمسفر دريافت و به مواد مغذي مفيد تبديل كرد و يا ممكن است به‌طور طبيعي در خاك موجود باشد، با اين حال بهتر است هميشه اطمينان داشت كه به ميزان كافي براي رشد بهينه‌ي گياه موجود باشد. مواد زير را مي‌توان در تركيبات NPK به‌عنوان منابع نيتروژن به كار برد:

منابع غير ارگانيك رايج نيتروژن در تركيبات NPK

اوره

آمونيوم نيترات اوره

آمونياك بدون آب (Anyhdrous Ammnia)

منابع ارگانيك رايج نيتروژن

كود طبيعي (Manure)

كمپوست

فسفر (P)

اين ماده نيز در مجموعه‌اي از عملكردهاي موردنياز براي رشد سالم گياه، استحكام ساختاري، كيفيت محصول، توليد دانه و...، نقش مهمي ايفا مي‌كند. همچنين فسفر رشد ريشه‌ها و شكوفه‌زني را افزايش مي‌دهد و براي DNA گياه ضروري است. فسفر در تبديل انرژي خورشيدي به انرژي‌هاي مفيد نقش مهمي دارد.

منابع فسفر

همانند نيتروژن، فسفر را نيز مي‌توان از منابع ارگانيك يا غير ارگانيك به دست آورد:

منابع رايج غيرارگانيك فسفر

منبع غيرارگانيك اصلي فسفر، سنگ فسفات است. سنگ خردشده‌ي فسفات را مي‌توان به‌طور مستقيم در خاك استفاده كرد. با اين حال اگر اين سنگ را فرآوري كرد تا گياه راحت‌تر بتواند آن‌ را جذب كند تأثير بسيار بيشتري دارد.

منابع رايج ارگانيك فسفر در تركيبات NPK

كود طبيعي

كمپوست

بيوساليدها (Biosolids)

پتاسيم (K)

پتاسم در فرايندهاي مختلف رشد و گسترش گياه نقشي ضروري دارد. از پتاسيم معمولاً به‌عنوان «عنصر كيفيت» نام برده مي‌شود، زيرا در بسياري از خصوصيات مرتبط با كيفيت، مثل اندازه، شكل، رنگ و حتي مزه نقش دارد. گياهاني كه داراي كمبود پتاسيم هستند رشد ناقص و ميزان محصول كمتري دارند.

منابع پتاسيم

پتاسيم از منابع ارگانيك و غيرارگانيك مختلفي به دست مي‌آيد:

منابع غيرارگانيك

منبع غيرارگانيك اصلي براي پتاسيم مورداستفاده در كودهاي NPK، پتاس است. همانند سنگ فسفات، پتاس نيز در سرتاسر دنيا استخراج و تبديل به يك محصول پالايش شده مي‌شود. همچنين مي‌توان پتاسيم را از پتاسيم سولفات، لنگ بنيت (langbeinite) و پودر گرانيت به دست آورد.

منابع ارگانيك

كود طبيعي

كمپوست

خاكستر چوب

توليد كودهاي NPK

كودهاي NPK به‌صورت مايع، گاز و گرانول (پودر) وجود دارند كه رايج‌ترين نوع آن پودر (granular) است. روش‌هاي زيادي براي توليد كود NPK گرانولي وجود دارد. اجزاي مختلف را مي‌توان به‌صورت جدا توليد و با فرمولاسيون‌هاي خاصي با يكديگر تركيب كرد تا نسبت‌هاي موردنظر مواد مغذي را ايجاد كرد. همچنين مي‌توان گرانول‌هاي كاملي ساخت كه هر گرانول نسبت‌هاي دلخواهي داشته باشد. رايج‌ترين روش‌هاي توليد كود NPK، عبارت‌اند از:

سيستم‌هاي گرانولاسيون لوله و راكتور

سيستم‌هاي گرانولاسيون مخزني (Drum Granulation Systems)

سيستم‌هاي گرانولاسيون ميكسر – خشك‌كن (به همراه آسياي مخلوط كننده‌ي گل)

سيستم‌هاي حبه كن ديسكي (Disc Pelletizing Systems)

سيستم‌هاي گرانولاسيون كروي ساز (Spherodizer Granulation Systems)

سيستم‌هاي كپسول ساز (Prilling Systems)

با اين كه كود NPK در اصل از سه ماده‌ي مغذي اصلي ساخته شده‌اند، انعطاف در برابر تغييرات فرايندها اين امكان را مي‌دهد كه از مواد ريزمغذي (ميكرو Micronutrient) ديگري نيز در تركيب استفاده شود. براي مثال NPKS داراي سولفور (S) است براي خاك‌هايي كه داراي كمبود سولفور هستند، مي‌باشد.

براي خريد انواع كود و ساير محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1399/6/15 ساعت: ۰۷ توسط:zerafatcom :

كود NPK (ان پي كا)

كود NPK (ان پي كا)

به‎عنوان پرورش‌دهندگان محصولات كشاورزي براي انتخاب كودهايي كه متناسب با نيازمان باشند، بايد قادر باشيم انتخاب خود را با محصولات مشابه مقايسه كنيم تا از محدوده‌ي كامل عناصر مغذي موجود در يك كود خاص آگاه باشيم. به‎ اين منظور با خواندن برچسب محصول مي‎توانيم از عناصر موجود در كود آگاه شويم. بر روي برچسب محصول اطلاعاتي درباره‌ي مقادير نيتروژن، فسفر و پتاسيم (ان، پي، كا) وجود دارد. باوجوداين گاهي دريافته‎ايم درحالي‌كه برچسب روي كود X نسبت‎هاي NPK را ده‌ برابر بيشتر از كود Y نشان مي‎دهد، مقدار آب افزودني به هر دو كود دقيقاً يكسان است. زيرا نسبت‎هاي NPK كه گاهي اوقات با هم مقايسه مي‎كنيم از سيستم‎هاي اندازه‌گيري مختلفي استفاده مي‎كنند.

براي توصيف ميزان مواد مغذي موجود در كودهاي مايع روش‎هاي مختلفي وجود دارد. سطح NPK موجود در كود مايع را مي‎توان بدون در نظر گرفتن آبي كه آن را رقيق كرده توصيف كرد. به‌عبارت‌ديگر هدف تعيين نسبي هركدام از مواد مغذي با توجه به تمام عناصر موجود در كود است. به‌عنوان مثال يك كود به اين صورت دسته‌بندي شده است: ۲۹-۲۳-۲۶ كه در آن محتواي نيتروژن برابر با ۲۶% تمام عناصر موجود در آن تركيب خاص است. همان‌طور كه مي‎توانيد مشاهده كنيد اين تعريف سطوح غلظت مواد را با اعداد بسيار بالايي نشان مي‎دهد.

گزينه‌ي ديگر نمايش سطوح NPK برحسب وجود اين مواد در هر واحد حجم است. به‎عنوان مثال يك كود مايع NPK به‌صورت ۲-۳-۳ كودي است كه در هر ۱۰۰ ميلي‌ليتر مايع، ۳ گرم نيتروژن وجود دارد. اين سيستم مربوط به سيستم وزن/حجم (w/v) است. روشي كه به‎جاي در نظر گرفتن وزني كه بايد به محلول افزوده شود، تنها حجمي را در نظر مي‎گيرد كه مواد كود در آن حل مي‎شوند.

سومين گزينه بر مبناي ميزان NPK موجود در يك كود مايع است. اين سيستم وزن/وزن (w/w) نام دارد. مي‎دانيم كه وزن ۱ ليتر آب برابر ۱ كيلوگرم است و بعد از تركيب آب با كود (مواد كود) وزن حاصل برابر وزن آب به‎علاوه‌ي وزن عناصر كود و ساير محصولات شامل اسيد هيوميك، مواد بافر و... است. نتيجه اينكه وزن يك ليتر كود مايع هميشه بيشتر از يك كيلوگرم خواهد بود.

چگالي يك محلول

مقدار جرم ماده‌ي جامد موجود در يك ليتر آب چگالي نام دارد. چگالي ۱ براي آبي به‌كار مي‎رود كه هيچ ماده‎اي در آن آب حل نشده باشد (به‎عنوان مثال آب مقطر). هر چه ميزان جامدات محلول در آب بيشتر باشد، چگالي محلول نيز بيشتر خواهد شد. به‎عنوان مثال وقتي روي ظرف ۱ ليتري كود مايع به وزن ۵/۱ كيلوگرم علامت ۱-۲-۲ وجود داشته باشد نشان‏دهنده‌ي اين است كه در هر ۱۰۰ گرم مايع ۲ گرم نيتروژن وجود دارد. وقتي اين عدد را در چگالي ضرب كنيم (همان‌طور كه در پاراگراف قبلي توضيح داده شد) نتيجه‌ي به‌دست‌آمده غلظتي است كه برحسب w/v بيان مي‎شود. به همين دليل حتي زماني كه برچسب‎هاي دو محصول نسبت‎هاي مساوي NPK را نشان مي‎دهند نمي‎توانيم درباره‌ي اينكه كدام كود غليظ‌تر است نتيجه‌گيري كنيم. زيرا چگالي تعيين‎كننده‌ي غلظت است. اولين نتيجه‌اي كه مي‎توانيم بگيريم اين است كه نسبت‎هايي (مقاديري) كه به‌صورت w/v مشخص مي‎شوند بزرگ‎تر از نسبت‏هايي هستند كه به‌صورت w/w بيان مي‎شوند. براي تأمين مواد مغذي كافي گياهان از دو كود استفاده مي‎كنيم كه با مقادير NPK w/w (كه نشان‏دهنده‌ي غلظت آن‌ها است) علامت‎گذاري شده‌اند. افزودن مقادير هر كدام از اين عناصر كه به ميلي‌ليتر بيان مي‎شوند با روش‎هاي زير مشخص مي‎شوند.

اگر چگالي محصول مشخص باشد كاري كه بايد انجام دهيم اين است كه اين عدد را در مقادير w/w داده‌شده ضرب كنيم. درنتيجه مقدار بيان شده به w/v را خواهيم داشت. همچنين چگالي مشخص‌شده نشان مي‎دهد كه در هر ميلي‎ليتر چند گرم ماده‌ي مغذي وجود دارد.

اين مثال را در نظر بگيريد:

مي‏خواهم براي آبياري گياهانم از كودي استفاده كنم كه روي برچسب آن اعداد ۱-۲-۲ وجود دارد و چگالي كود براي رسيدن به سطح ۱۰۰ ميلي‌گرم نيتروژن در محلول ۱/۲ g/ml است. براي رسيدن به اين سطح مقدار را در چگالي ضرب مي‎كنيم:

۲g/100g˟ ۱/۲g/ml= ./024g/ml=24mg/ml

اين محاسبات ما را به‌سوي w/v هدايت مي‎كند. يعني حالا مي‎دانيم كه محلول ۱ ليتري كود ما حاوي ۲۴ گرم نيتروژن است. اگر بخواهم محلول مورداستفاده براي گياهان حاوي ۱۰۰ ميلي‌گرم ماده‌ي مغذي باشد بايد اين ميزان نيتروژن (۱۰۰ ميلي‎گرم) را از تغليظ بطري كود به دست آوريم. وقتي مي‎دانيم ۱ ليتر كود اشباع شده حاوي ۲۴ گرم نيتروژن است مي‎توانيم با تكيه بر يك قانون كلي تعيين كنيم كه بايد چند ميلي‎ليتر كود به يك ليتر آب اضافه كنيم.

هنوز از همان مثال استفاده مي‎كنيم: اگر ۱ ميلي‎ليتر ماده‌ي مغذي حاوي ۲۴ ميلي‎گرم نيتروژن (./۰۲۴ گرم) باشد، از محلول ۱۰۰/۲۴mg=4/1ml، ۱۰۰ ميلي‏گرم محلول به دست خواهد آمد. درنهايت براي استفاده‌ي كود مايعي حاوي ۱۰۰ ميلي‎گرم نيتروژن براي گياهان بايد ۱/۴ ميلي‎ليتر كود تغليظ ‎شده را در ۱ ليتر آب حل كنيم. در اين مثال مقدار NPK نشان مي‎دهد كه ۱۰۰ ميلي‌گرم فسفر و ۵۰ ميلي‎گرم پتاسيم نيز به آب افزوده خواهد شد.

اگر چگالي كود مايع مجهول باشد، چند گزينه پيش رو داريم: مي‎توانيم براي تعيين چگالي از چگالي سنج استفاده كنيم يا ۱ ليتر از محلول را وزن كنيم. با اين‏همه اگر هنوز هم نتوانستيم چگالي را تعيين كنيم روي برچسب مربوط به غلظت گزينه‌ي ديگري وجود دارد. به‌طوركلي توليدكنندگان اين كودها براي تعيين ميزان غلظت پيشنهادي كود براي هر ليتر شاخص‎هايي فراهم مي‎كنند.

همان‌طور كه تابه‌حال ملاحظه كرده‌ايد، اين روش‎ها به‎ندرت براي توصيف به كار مي‎روند و دقت آن‌ها كمتر از ساير روش‎ها است. تنها راه كسب اطلاعات بسيار معتبر و صحيح درباره‌ي كميت كلي مواد مغذي كه بايد به آب افزوده شوند اندازه‌گيري هدايت الكتريكي (EC) است. بايد خاطرنشان كنيم كه كود ارگانيك يا مواد افزودني به خاك داراي مواد مغذي ارگانيك يا عناصر ناچيزي هستند كه براي محاسبات ما حياتي هستند ولي سنجش هدايت الكتريكي آن را شناسايي نمي‎كند. به‌طوركلي اين بدان معناست كه اگر براي مراقبت از گياهان خود از مواد افزودني به خاك نيز استفاده مي‎كنيد بايد غلظت هدايت الكتريكي اندكي كمتر از غلظت كودها يا مواد مغذي افزوده‎شده به خاك باشد.

غلظت وابسته به چگالي

با توجه به تمام اطلاعات بالا مي‎توان نتيجه گرفت كه: در مقايسه با نسبت w/v، نسبت w/w مقادير كمتري از مواد را نشان مي‎دهد. به همين دليل اگر بخواهيم دو كود را با هم مقايسه كنيم اولين كاري كه بايد انجام دهيم توجه دقيق به سيستم اندازه‎گيري مورداستفاده براي بيان مواد مغذي است. ولي حتي در اين‏ صورت نيز نسبت w/w اطلاعات دقيقي درباره‌ي غلظت نشان نمي‎دهد؛ زيرا وابسته به چگالي است. در صورت مجهول بودن چگالي و w/v، به‌منظور تعيين اينكه كدام كود غليظ‌تر است، پيروي از دستورالعمل‎هاي سازنده درباره‌ي ميزان كود موردنياز مي‎تواند اطلاعات مفيدي به ما بدهد. بهترين شاخص براي يافتن بالاترين سطح هدايت الكتريكي، حل كردن مقادير يكساني از هر دو غلظت در يك ليتر آب و اندازه‌گيري تركيبات ايجاد شده است.

براي خريد انواع كود و ساير محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1399/6/15 ساعت: ۰۶ توسط:zerafatcom :